Luni,
26.09.2022
Ploi Scurte
Acum
12°C

Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est are un nou Șef de Stat major: ”În sfârșit, am ajuns acasă, după o călătorie de 25 de ani”

Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est are un nou Șef de Stat major: ”În sfârșit, am ajuns acasă, după o călătorie de 25 de ani”

Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est a anunțat miercuri întărirea echipei prin sosirea la conducere a colonelului Ciprian Balica, un ofițer de infanterie foarte bine pregătit și experimentat, cu o carieră de succes de aproape 25 de ani.

”În vârstă de 46 de ani, colonelul Ciprian Balica este absolvent al Colegiului Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, al Academiei Forțelor Terestre din Sibiu și șef de promoție al masterului de comandă de la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.

Între 2017 și 2020 a comandat Batalionul 341 Infanterie „Rechinii Albi”, având ca motto „Fapte, nu vorbe”. A fost dislocat de două ori în teatre de operații, în 2004 în Kosovo, în cadrul misiunii KFOR, și în 2011 în Afganistan”, arată reprezentanții Comandamentului pe pagina lor de Facebook.

”În sfârșit, am ajuns acasă după o călătorie de 25 de ani. Este punctul culminant al carierei mele. MND-SE mă reprezintă, deoarece mereu am interacționat cu mediul multinațional”, spune noul Șef de Stat major. 

”Colonelul Balica a urmat Cursul pentru ofițeri de infanterie la Universitatea de Infanterie Marină a Statelor Unite, experiență unică pentru un sublocotenent. Arc peste timp, la 10 ani de la absolvire, l-a reîntâlnit pe comandantul școlii, devenit comandantul misiunii internaționale ISAF din Afganistan.

«Fostul meu student este acum camaradul meu de arme», i-a spus generalul american.

Șeful de Stat major mărturisește că toată viața s-a ghidat după principiul că un lider trebuie să fie „antrenor jucător”, foarte importantă fiind puterea de a influența și a modela subordonații prin atitudine și mentorizare”, mai arată sursa citată.  

Sursa foto: Headquarters Multinational Division South East: HQ MNDSE

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2372

Comentarii

3 comentarii

Max rasinareanul

Acum 7 luni

Tipu' pare bine facut,lucrata musculatura dar ce ,,coleg de arme"?!! Ne pregatim oare de razboi si nu stim?!!Au spus cetatenii romani ca vor trupe straine în tara noastra??? Toti suntem în plata lui Dumnezeu!Sa aiba grija d-nul colonel pe cine slujeste.... ca vremea platii se apropie...
Raspunde

Ion Iliescu

Acum 7 luni

Chipiu in cap, tigare-n gura, colonel - te doare-n .... baschetzi
Raspunde

Olteanul in Ardeal

Acum 7 luni

Inca un oltean pe functie de conducere in Transilvania ! Bah, da un ardelean, n-ati gasit in toata brava armata romana ? Olteni si moldoveni ! Sa vezi ce o sa ne apere astia, sa vezi ce o sa ne ... astia pe noi ! Astia n-au tata, n-au mama ! E razboiul lor impotriva romanilor ! Fiecare dintre noi, cei inconjurati de armate, oamenii simpli, noi suntem tinta! Pe fruntile noastre scrie TINTA ! Provizii, apa, fuga din marile orase ! Sibiul e carne de tun !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus