Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
11°C

Polițiștii sibieni despre valul de accidente din curba de pe Alba Iulia: Șoferii sunt de vină

Polițiștii sibieni despre valul de accidente din curba de pe Alba Iulia: Șoferii sunt de vină

Separatoarele de sens de pe Șoseaua Alba Iulia nu vor fi înlăturate, spune Poliția Sibiu, după producerea ultimelor accidente în această zonă. Pentru ca incidentele rutiere să fie evitate, autoritățile recomandă șoferilor să coboare panta cu o viteză de maxim 30 km/h.

După ce mai multe mașini s-au răsturnat pe coborârea de pe Șoseaua Alba Iulia în ultimele săptămâni, reporterul Turnul Sfatului a solicitat un punct de vedere de la Poliția Rutieră, cu privire la utilitatea separatoarelor de sens despre care numeroși șoferi spun că mai degrabă încurcă traficul.

Primul accident din acest an s-a produs în data de 11 ianuarie. Șoferul unui autoturism a ieșit de pe carosabil și a lovit parapetul de pe marginea drumului, apoi s-a răsturnat.

În 5 februarie, o a doua mașină se răsturna pe coborârea de pe Șoseaua Alba Iulia, de această dată lovindu-se de separatorul de drum. Două persoane au avut nevoie de descarcerare și au fost transportate la spital.

Al treilea accident s-a petrecut la doar câteva zile distanță, în 10 februarie, pe timpul zilei. Traficul a fost îngreunat în zonă, însă nu au fost raportate victime.

De vină este viteza

Potrivit polițiștilor sibieni, toate cele trei accidente s-au petrecut din cauza vitezei neadaptate la condițiile de drum. Șoferii ar trebui să coboare panta cu maxim 30 km/h.

„Circulația pe sectorul de drum menționat de către dumneavoastră, pe sensul strada Bastionului spre str. Morilor se desfășoară pe două benzi de circulație, în rampă, existând o curbă deosebit de periculoasă la stânga. Cauza evenimentelor rutiere prezentate de către dumneavoastră în solicitare este neadaptarea vitezei de deplasare în curbă deosebit de periculoasă, viteză care, potrivit art. 123 din H.G. nr. 1391/2006 privind Regulamentul de aplicare al codului rutier, nu ar trebui să depășească 30 km/h”, explică reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, la solicitarea Turnul Sfatului.

Întrucât în anii precedenți pe acest sector de drum au fost înregistrate multiple accidente rutiere produse pe fondul vitezei neadaptate, îndeosebi atunci când partea carosabilă era umedă sau acoperită precipitații specifice sezonului de iarnă, Biroul Rutier Sibiu a solicitat Primăriei Municipiului Sibiu (administratorul drumului) instalarea unor limitatoare de viteză.

Nu vor fi înlăturate separatoarele de drum

Autoritățile explică faptul că atâta timp cât incidentele rutiere se produc în continuare în această zonă, chiar și de la amplasarea separatoarelor de drum și a parapetelor laterale, vor insista ca acestea să nu fie înlăturate.

„În contextul în care de la data instalării acestor limitatoare de viteză (ianuarie 2021) și până în prezent încă sunt înregistrate evenimente rutiere, considerăm oportună menținerea atât a separatoarelor de sens, cât și a parapetelor laterale (care oferă protecție pietonilor aflați pe trotuar)”, se arată în răspunsul transmis de IPJ Sibiu.

Sursa foto/video: Facebook/Info Trafic Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

A

Acum 7 luni

Foarte bine, sa mai invete si prostii astia sa conduca
Raspunde

Jjjjjj

Acum 7 luni

https://www.google.ro/maps/@46.757439,23.5977882,3a,15y,3.19h,77.78t/data=!3m6!1e1!3m4!1sO9x6e-Z5xjALevDETuVhvw!2e0!7i13312!8i6656?hl=en
Raspunde

Un sibian

Acum 7 luni

ia montati un radar fix acolo in curba sa vezi cum in 2 luni vor fi zero accidente...romanul este primitiv, intelege numai daca-l doare, cu educatia suntem mult in urma!!!
Raspunde

Kokos

Acum 7 luni

Corect , romanul intelege doar daca il arzi la buzunar.
Raspunde

Troll E. Buzu

Acum 7 luni

Eu zic sa punem limitatoare de viteza in loc de asfalt! Si sa punem limita de 10 km/h cu radar si tot tacamul. Sau poate si mai bine facem zona pietonala? Sa nu cumva sa va treaca prin cap sa spalati asfaltul acolo pentru ca e prea scump si riscant. Daca se sterg marcajele!? In plus, acolo in mazga aia de pe asfalt e vorba de pamant romanesc! Sa nu va atingeti de el! :)
Raspunde

Nebunul tot dement ramane

Acum 7 luni

Psihopatii care circula cu viteza tot asa vor umbla... Nu sunt necesare limitatoare de viteza, ca nu ai pe cine sa educi sau sa schimbi... Predomina pe aproape toate strazile din oras pentru ca este plin de inconstienti
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus