Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Opt mașini ridicate de primărie într-o singură seară. Sibienii se ceartă între ei

Opt mașini ridicate de primărie într-o singură seară. Sibienii se ceartă între ei

Opt mașini a ridicat Primăria Sibiu luni seară de pe aleea Frații Buzești, toate autovehiculele fiind parcate pe carosabil, deși există indicatoare clare care interzic acest lucru.

Activitatea intensă a mașinii de ridicat mașini a stârnit ceva vâlvă luni seară în cartier, numeroși sibieni ieșind în grabă să-și mute mașina după ce au văzut postări de avertisment pe rețelele sociale. Tensiunile între cetățeni au continuat pe facebook, unii aplaudând curajul primăriei, alții plângându-se de lipa parcărilor.

Interesant este că tocmai reprezentanții primăriei precizează faptul că au luat decizia de a ridica mașinile la sesizarea locatarilor.

”Mai mulți cetățeni au transmis Primăriei Sibiu sesizări cu privire la faptul că circulația în dublu sens pe Aleea Frații Buzești se blochează din cauza mașinilor parcate pe carosabil. Sesizările au fost analizate de Comisia de Circulație și s-a aprobat amplasarea de indicatoare rutiere "Oprirea interzisă" pe o parte a acestei străzi. Un număr de patru indicatoare au fost amplasate în teren, tocmai pentru informarea cetățenilor cu privire la interdicția de a mai parca”, au explicat oficialii municipalității pentru reporterul Turnul Sfatului.

Indicatoarele au fost montate în data de 9 martie, dând timp celor care parcau în zonă să se obișnuiască cu ideea. Până aseară, când s-a trecut la măsuri.

”În data de 21 martie, Poliția Locală a verificat modul în care se desfășoară traficul în zonă și a ridicat un număr de 8 mașini parcate neregulamentar, sub incidența indicatorului "Oprirea interzisă" care îngreunau circulația. Cetățenii care locuiesc aici pot utiliza celelalte spații de parcare din zonă, cu respectarea Codului Rutier”, au mai declarat reprezentanții municipalității.

Aleea Fratii Buzesti transformata in parcare

Decizia a înfuriat câțiva sibieni.

”Să facă locuri de parcare și atunci pot să ridice mașini. Dacă sunt locuri de parcare goale și tu parchezi în fața scării, da, meriți să-ți ridice mașina. Toate așa-zisele amenajări dintre blocuri au diminuat locurile de parcare. Să se adune toți și să dea primăria în judecata pentru abuz”, scrie un sibian nemulțumit pe facebook.

În replică, alți vecini îi spun că locuri de parcare ar fi suficiente, numai că mulți preferă să parcheze pe stradă decât să meargă puțin pe jos. ”Mai mergeți și pe jos 100 - 200 de metri, că nu vă cad gradele!”, spune un alt sibian.

Aleea Frații Buzești se află relativ aproape de parcarea gratuită, construită cu cinci milioane de euro de Primăria Sibiu. Inaugurată oficial la începutul acestei luni, parcarea are spatii suficiente.

VIDEO Cu parcare gratuită, de cinci milioane de euro, tot în drum și pe trotuare își lasă unii sibieni mașinile. Poliția a început să le ridice

Sursa foto: Andreea Iovan / Info Trafic Jud. Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

18 comentarii

Inegalitate

Acum 2 ani

Pai si pe strada Goraslau se parcheaza pe carosabil si vis a vis sunt parcari goale. Pe unele strazi din Sibiu predominate cu case se parcheaza doar pe trotuar. Lenea e mare dar si lipsa de locuri de parcare .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Xxx

Acum 2 ani

Eu n am nimic împotriva ridicărilor! Dar e corect că mașina de ridicare sa blocheze circulația 15_20 min de fiecare dată cînd ridica cite o mașină care....ok a parcat ilegal dar nu a blocat circulația????? Mașina de ridicare nu trebuie sa respecte legea???? Unde și in ce lege e specificat că are dreptul de a bloca circulația??? Ce se întâmplă dacă o ambulanță cu un caz grav e blocata pe o stradă îngustă 15_ 20 min??? Ce se întâmplă dacă cineva chiar are o urgență??? Cine răspunde daca cel din ambulanta moare pt că a ajuns cu 10 min prea târziu la spital???? Ok...continuați ridicările dar fara sa blocați circulația pt că atunci sinteti mai dăunători decit cei care parchează ilegal dar nu încurcă!!! Daca nu puteți ridica in cazuri de astea pt că nu e loc și blocați găsiți o alta metoda...o amendă dubla ...blocarea rotile..etc. DAR NU BLOCATI VOI CIRCULATIA!!!!
Raspunde

John doe

Acum 2 ani

Si cum propui tu sa fie ridicate masinile de pe o strada cu o singura banda libera (pentru ca a 2a banda e blocata de paraziti), fara a bloca traficul? Sa le ia cu elicopterul? Apropo de parerea ta, ca cei care parcheaza ilegal nu incurca - ba da, incurca un intreg sens.
Raspunde

2cents

Acum 2 ani

Din nou cineva din Politia Locala / Primarie se preface ca nu mai exista ideea de amenda. Daca respectivele masini nu blocheaza ceva vital si nu creaza probleme grave in trafic se poate da foarte usor o amenda. Astfel nici nu se blocheaza traficul pentru ridicarea respectivelor masini, se pedepsesc soferii si se aduna si niste bani la buget. Dar constat ca din nou cineva a "uitat" de varianta asta... Va e teama ca mor de foame astia cu platformele?
Raspunde

NMC

Acum 1 an

Daca erai atent la intrare in mun. Sibiu (bdul V Milea, Sos Alba Iulia, Calea Surii Mari) vedeai un panou imens pe care scrie ca ....pe raza mun. Sibiu....vehiculele parcate neregulamentar ...se ridica ; deci... despre ce vorbim?
Raspunde

Der Konig

Acum 2 ani

Felicitari primariei!!! Orice masina parcata in zona insterzisa, trebuie ridicata, iar proprietarul amendat. S-a defrisat spatiul verde ca sa se faca parcari, s-a facut si parcarea supraetajata din cartier. Nu e vina noastra ca astia stau in garsoniera, dar au 6 masini. Pe M. Viteazu sunt suficiente parcari. A, costa 1 leu, nasol...pai nu mai mancati atata shaorma si ati rezolvat, bai ****!

Raspunde

Călător

Acum 2 ani

Și pe Mărășești, înainte de Profi, în fața barului, sunt mai mereu mașini parcate pe trotuar, practic noi pietonii avem interzis pe trotuar, sunt oameni care vin la cumpărături cu sacoșe, cărucioare, nu au pe unde trece. De luni de zile. Nu mai vorbim de mașinile parcate pe străzile dintre Milea și Hipodromului, în fața casei, pe trotuar. Interzis pentru pietoni. Cu aprobarea Primăriei ?
Raspunde

Sandokan

Acum 2 ani

Faceti reclamatii peste reclamatii, pana cand se vor monta si acolo indicatoare care interzic oprirea (daca nu sunt). Altfel, slabe sanse sa se autosesizeze cei de la primarie. Faceti poze, folositi aplicatia mobila. Nu va ia decat 2 minute. Pe Fratii Buzesti n-au ridicat masinile din spirit civic, ci pentru ca s-a plans lumea.
Raspunde

Kokos

Acum 2 ani

Astia care aveti 3-4-5 masini pe apartament , mai dati la fier vechi din cazanele voastre , si nu va mai plangeti ca nu sunt locuri de parcare!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Claus

Acum 2 ani

Parcare in lift pt cei ce nu isi permit soferi....discriminare,vrem o tara ca afara dar doar cand nu ne place ceva pe persoana fizica.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Pieton

Acum 2 ani

S-a terminat cu asa-zisa plandemie, iar analfabetii de la politia comunitara nu se mai simt ca niste mici zei, sa amendeze oameni fara vreo vina clara... Asa ca si-au gasit alt motiv sa le hraneasca burdihanele... Sambata noaptea, la ora 23,55, vroiau sa ridice o masina de pe o alee din zona Rahovei, pentru singura vina ca era la acel moment singura parcata pe acea alee cu doua benzi, desi de obicei acolo parcau vreo 5-6 masini. Totul, multumita primariei competente, care dintr-o parcare unde aveau loc 14 masini, dupa "modernizare" pe bani grei in 2020-2021, a reusit sa amenajeze o parcare cu 5 locuri!
Raspunde

Radu G

Acum 2 ani

Bine fac, ca e plin de nesimtiti care parcheaza peste spatiile verzi si asa putine, in timp ce Mihai Viteazu e gol, noaptea, ca nu le place sa isi plateasca abonamente de riverani. La romani, totul sa fie gratis... iar cand e haos, nu ei sunt de vina. In sfarsit face si politia locala ceva prin zona, ca e haos.... masini parcate la intrarea in blocuri, pe spatii verzi, trotuare, fara nici o noima. Unii vor masina la scara, cu orice pret.... le e lene sa mearga pana la blocul vecin, daca sunt locuri acolo, mai bine o lasa pe trotuar, dar "mai aproape"...sau spatii verzi sau etc.
Raspunde

Iordache

Acum 2 ani

Foarte bine au procedat cei de la Ridicări. Tare mult m-aș bucura dacă ar proceda și în zona Arhitecților,unde sunt foarte multe mașini parcate neregulamentar atât pe trotuar cât și pe carosabil (în zona caselor).
Raspunde

NMC

Acum 1 an

apartine de Cisnadie si ei nu au platforma
Raspunde

Xxbcv

Acum 2 ani

doar asa ne vom civiliza poate si vor invata posesorii de masini ca au si obligatii cand au o masina si trebuie sa scoata bani pentru parcare (daca nu au loc de parcare privat) ca a avea o masina inseamna si ogligatii nu doar beneficii si mai ales nu este obligatia primariei sa le rezolve lor problema (a creat ditamai parcarea care sta aproape goala) ca le este lene sa faca cativa pasi pe jos de la locul de parcare la apartament. Cat mai multe astfel de ridicari si mai ales cat mai multe parcari zonale si apoi impuse amenzi si ridicari.
Raspunde

Mihai

Acum 2 ani

Oare pe Miraslau când se va face lumina? Nu exista nici un marcaj, mașini parcate pe ambele sensuri, trotuare blocate, aglomerație la Profi, ieșirea în Oituz blocata pe un sens, totul o mare varza.
Raspunde

Dragos

Acum 2 ani

In țările unde regulile sunt respectate, fiecare angajat al poliției locale are posibilitatea de a emite pe loc amenda pentru cei ce care parchează neregulamentar E nevoie doar de un soft si o imprimanta mobila. Iar dupa ce bizonii vor găsi câteva zile la rând amenzi lipite de parbriz, situația se va regla in mod natural. Se pare ca bunul simt, argumentele logice si vorba buna nu prea mai funcționează pe la noi…
Raspunde

Ilie

Acum 1 an

Eu cred ca cei care parcheaza ilegal trebuie pedepsiti (amendati). In occident se blocheaza rotile, iar pe dispozitiv sunt numere de telefon la care suni si cand vine sa iti deblocheze roata semnezi procesul verbal (angajati care fac doar treaba asta). Dupa ce iei 2-3 amenzi de 250 RON inveti lectia. Nu blochezi strada in timp ce ridici masina, iar daca chiar e necesar atunci aduci platforma. Haideti sa discutam si despre alt aspect: cat costa sa transporti o msina pe platforma in oras? raspuns 100-150 RON. Cat costa o parcare privata timp de 1 zi in centrul orasului? 100 RON. In urma cu 6 ani (cand inca se ridicau masini) am platit 300 RON ridicarea si 200 RON pe zi depozitarea (sau invers, nu mai tin minte cat dar impreuna au fost 500 RON) , banuiesc ca acum e mai mult. Eu personal vreau un contract cu primaria sa ridic masini cu 400 RON pe zi. Cred ca se poate si cu 300 RON. DE FAT URMARIM CIVILIZAREA SOFERILOR SAU BANI LA BUGET.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus