Sâmbătă,
01.10.2022
Innorat
Acum
16°C

Un primar, printre cei cinci candidați înscriși la concursul pentru directorul general al ULBS

Un primar, printre cei cinci candidați înscriși la concursul pentru directorul general al ULBS

Fost administrator al județului, Sebastian Dotcoș, actualul primar al comunei Marpod, s-a înscris la concursul pentru postul de director general administrativ al Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu. 

Este pentru a treia oară când postul este scos la concurs, după ce Vasile Moțoc, cel care a ocupat această funcție în ultimii 15 ani, a ieșit la pensie la finele lunii septembrie 2021. 

La acest al treilea concurs și-au depus dosarele cinci candidați. Printre aceștia, potrivit informațiilor culese de către Turnul Sfatului, se numără și Sebastian Dotcoș, primar al comunei Marpod. El a ocupat, în mandatul trecut, și postul de administrator al județului, de unde, în urma neînțelegerilor cu președinta CJ, Daniela Cîmpean, a demisionat, devenind director de cancelarie în cadrul Instituției Prefectului Sibiu. Doctoș nu a dorit să comenteze în niciun fel această informație.

Printre candidații care s-au înscris la concurs se numără și Nicoleta David, directoarea Direcției județene de tineret și sport Sibiu. La fel ca și în cazul lui Dotcoș, și Nicoleta David se află pentru prima dată în postura de candidat pentru postul de director general-administrativ al ULBS. Explicația pe care o are Nicoleta David pentru faptul că s-a ajuns la un al treilea concurs ține de bibliografie. ”Perioada de pregătire este destul de scurtă. Ca și volum de bibliografie sunt, așa, undeva la vreo două bibliorafturi cu legislație, deci e un volum destul de mare de acumulat. Iar în acest moment, de exemplu, nu știm care sunt toate candidaturile admise, urmând ca abia mâine să se afișeze rezultatele. Prin urmare, perioada efectivă de pregătire după această etapă este de aproximativ o săptămână și jumătate, ceea ce e cam «din scurt». Dar, acestea sunt condițiile”, arată Nicoleta David.

Perioada de depunere a dosarelor în cadrul acestui al treilea concurs s-a încheiat pe 18 martie. În cursul zilei de mâine, 25 martie, va fi afișat rezultatul selecției dosarelor depuse. După eventualele contestații și analiza acestora, în 5 aprilie este programată desfășurarea probei scrise. Candidații declarați admiși în urma acestei probe vor trebui să susțină, în 8 aprilie 2022, proba interviului. În cazul în care va exista un câștigător, acesta va fi numit în funcția de director general administrativ prin decizie a rectorului, pentru un mandat de patru ani. 

Redactorul Turnul Sfatului nu a reușit să verifice informațiile referitoare la celelalte trei candidaturi depuse pentru acest concurs, în condițiile în care actuala legislație permite autorităților publice să anonimizeze numele candidaților pentru diferite posturi.

Interimar

Din 1 octombrie 2021, director general administrativ al ULBS este Mihaela Herciu, cea care conduce Școala doctorală a universității sibiene.

La fiecare dintre cele două concursuri organizate până în prezent au fost depuse câte două candidaturi, dar niciunul dintre candidați nu a reușit să obțină punctajul minim de 70 de puncte.

Vezi și Concurs pentru ocuparea postului de director general-administrativ al ULBS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Veronel Băluță

Acum 6 luni

Spuma eternilor bugetari in jurul unui hoit gras si mereu disponibil!

Raspunde

Scafandru de plumb

Acum 6 luni

Auleu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus