Luni,
27.06.2022
Ceata
Acum
13°C

ULBS și Camera de Comerț rămân cu Iordănescu. ”Calitatea de cadru didactic nu poate fi afectată în vreun fel de probarea statutului de colaborator al Securității”

ULBS și Camera de Comerț rămân cu Iordănescu. ”Calitatea de cadru didactic nu poate fi afectată în vreun fel de probarea statutului de colaborator al Securității”

Eugen Iordănescu rămâne cadru didactic al Universității Lucian Blaga din Sibiu și director general al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Sibiu, în ciuda faptului că există o decizie definitivă privind statutul său de colaborator al Securității.

Rectorul ULBS, prof. Sorin Radu, susține într-o declarație transmisă Turnul Sfatului că, deși instituția condamnă astfel de încălcări ale principiilor și valorile foștilor colaboratori ai regimului comunist, nu poate face nimic pentru a-l îndepărta pe Iordănescu din colectivul universitar.

”Universitatea din Sibiu este o instituție care susține puternic și fără excepție valorile democratice, libertatea de gândire și de exprimare și respectul datorat celuilalt. Prin urmare, ULBS nu poate decât să condamne orice fel de încălcări ale unor asemenea principii și valori, inclusiv acelea pe care le-au realizat angajații sau colaboratorii fostei Securități, indiferent de justificările pe care aceștia le-au invocat în sprijinul acțiunilor comise.

În conformitate cu principiile și valorile statuate în Carta și Codul de etică și deontologie universitară ale ULBS, asemenea persoane nu ar mai trebui să mai ocupe vreodată funcții sau demnități publice.
Pe de altă parte, ULBS se supune legilor statului român, iar, în conformitate cu acestea, calitatea de cadru didactic titular, dobândită prin concurs, este independentă și nu poate fi afectată în vreun fel de probarea statutului de colaborator al Securității în cazul persoanei respective.

Drept urmare, este alegerea persoanei în cauză să decidă cât de moral este să-și păstreze o funcție a cărei esență rezidă tocmai în formarea profesională și etică a generațiilor tinere”, susține rectorul Sorin Radu.

”Noi suntem privați. Nu ne-a greșit cu nimic”

Nici CCIA Sibiu nu are de gând să ia vreo măsură după această decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

”Eu nu am un punct de vedere personal, iar din punct de vedere instituțional, noi suntem o instituție privată, omul este director, iar din câte știm până acum nu ne-a greșit cu nimic. Dacă vreo instituție a statului va decide altceva, atunci vom ști ce avem de făcut. Așa cum am spus și până acum, noi așteptăm să vedem ce se întâmplă cu dosarele care sunt în lucru. Acesta despre care vorbiți pe noi ne interesează mai puțin, pentru că noi suntem privați. Noi așteptăm să vedem ce se întâmplă cu dosarele care sunt acum în lucru, am înțeles că sunt mai multe, pe noi ne interesează acum mai mult recuperarea banilor, din toate punctele de vedere. Aceasta asta este situația, noi încercăm să rezolvăm acum situația sediului, mergem mai departe”, a declarat Octavian Isăilă pentru Turnul Sfatului.

Isăilă este preşedintele interimar al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Sibiu, după ce a preluat atribuţiile de director general al instituţiei de la Eugen Iordănescu, aflat în control judiciar, într-un dosar de delapidare, trafic de influenţă şi dare de mită.

Citește și: 

USR, mesaj către Daniela Cîmpean: Told you! USR-iștii reacționează după ce Eugen Iordănescu a fost declarat colaborator al Securității

Înalta Curte, definitiv: Eugen Iordănescu a fost colaborator al Securității

Eugen Iordănescu. Conspirativ, Immanuel Kant. ”Studenta T.C. continuă să mențină relațiile cu studentul grec”

Iordănescu, în fața instanței pentru că a colaborat cu Securitatea: ”am încercat doar să supraviețuiesc”

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Sibian SB

Acum 2 luni

Rușine PNL!! Iar despre imanuel, eu v-am spus ca va merge până in pânzele albe, tupeu dus la extrem...
Raspunde

Birtu

Acum 2 luni

Cred ca la toamna vreau sa ma inscriu si eu la facultate sa am profesor un lider de exceptie si care este si securist!
Raspunde

Danni

Acum 2 luni

Ăștia au obrazul gros ca talpa!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 2 luni

Corect, ce are competenta profesionala cu caracterul? Dar statul roman si-a cerut macar scuze pentru ca a creat securitatea? Vad ca colaboratorii sunt mai criticati decat entitatea cu care au colaborat.
Raspunde

Penibil

Acum 2 luni

Au!!! Cine e adeptul “scurtaturilor” o ia pe scurtatura in toate aspectele vietii si tot timpul. Poate ai vrut sa zici ce are talentul cu caracterul. Dar aici nu-i vorba de vreun Michel Jackson
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 luni

Stii tu ca asta e regula? Unde e dovada?
Raspunde

Cei care luptă

Acum 2 luni

Un răspuns de curvă diplomată marca influencer Oprean, care a transformat ULBS Sibiu în feuda baronului cumnat cu Zoe Ceaușescu. Deci până nu dispar din Sibiu recte România aceste personaje malefico-diabolice, puteți să uitați de meritocrație, copiii voștrii vor fi în continuare sclavi că și voi. Mai ales în Sibiu unde nazismul și fascismul și-au dat mâna de mult, sub "blânda supraveghere" a grupului etnic german preluat și dezvoltat de KIWI.
Raspunde

Universitar

Acum 2 luni

Tu ești prost de mic, sau ai avut un accident?? Frustrările tale mizerabile îți permit să terfelesti o instituție întreagă.... Ce au persoanele invocate cu staulul unui individ controversat și dubios?
Raspunde

Dracul gol

Acum 2 luni

Masoneria ruineaza Romania si striveste omenia, protejind din greu hotia, minciuna, turnatoria!
Raspunde

Rob

Acum 2 luni

Jigodii umane. Normal că nu contează, trebuie să fiți măcar oameni să conteze.
Raspunde

Adina

Acum 2 luni

Din cauza unor specimene ca asta a ajuns bunicu in inchisoare pe nedrept, era baiat de 18 ani la liceul din Targu Mureș, invitat de un coleg la o întâlnire a tinerilor, el si încă vreo 30 de colegi de liceu, au fost arestați toti de miliție, acuzați că ar fi legionari deși nu erau, nici nu știau despre ce e vorba. Din cauza unor nevertebrate ca ăsta a suferit dupa aceea bunicu torturi la Aiud si la Canalul Dunăre - Marea Neagră. Cu exemplare ca ăsta si-au făcut comuniștii treaba in țara asta. Mai mare rușine pentru orașul ăsta in care au murit oameni la revoluție nici nu se putea, un ciripitor de serviciu sa fie ținut in funcții la o universitate... incredibil....
Raspunde

Vasile

Acum 2 luni

Păi la ULBS nu este singurul caz. Ia sa ne gândim la " renumitul" profesor Dan Popescu, cel care l-a adus pe Kant în Facultatea de Științe Economice și apoi l-a propulsat și la CCIA. Norocul lui că acuma s-a pensionat după ce a nenorocit o serie de tineri de acolo. Oare când îl vedem și pe el deconspirat? A fugit din București, unde era redactor la " Scânteia" și s-a pripăsit la ULBS, sub pulpana lui Oprean. Mare farsor și mare ca-n.alie.
Raspunde

Lista lui Secu

Acum 2 luni

Si sa nu uitam alti securisti celebri: Lautentiu Smaranda, fost colonel la Pasapoarte, Corvin Lupu, Cristian Troncota, Lucian Giura!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus