Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
11°C

Înalta Curte, definitiv: Eugen Iordănescu a fost colaborator al Securității

Înalta Curte, definitiv: Eugen Iordănescu a fost colaborator al Securității

Trei judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție a României au decis, sub formă definitivă, că actualul director al Camerei de comerț Sibiu și unul din cei mai influenți oameni din jurul administrației județene a fost colaborator al Securității.

La o zi după primul și singurul termen din recursul promovat de Eugen Iordănescu împotriva deciziei Curții de Apel București, Înalta Curte a dat publicității hotărârea. ”Respinge recursul declarat de pârâtul Iordănescu Eugen împotriva sentinţei civile nr. 520 din 2 octombrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă”, se arată pe site-ul instanței.

Citește și Eugen Iordănescu. Conspirativ, Immanuel Kant. ”Studenta T.C. continuă să mențină relațiile cu studentul grec”

Calitatea de colaborator al lui Eugen Iordănescu a fost constatată, inițial, de Consiliul național de studiere a arhivelor Securității, în urma unei solicitări a redacției Turnul Sfatului, căreia i-a fost relatat că acesta a colaborat cu poliția politică a regimului Ceaușescu încă din vremea liceului.

CNSAS a descoperit note informative semnate în vremea studenției, în care relata despre relațiile colegelor sale cu studenți străini, despre atitudinea acestor studenți străini față de România sau despre situații în care vreunul din colegii săi îl imita pe Nicolae Ceaușescu. Immanuel Kant era numele său de cod.

Deocamdată, Eugen Iordănescu este în concediu din funcția de director al Camerei de comerț, ipostază în care a intrat după ce Curtea de Apel Alba Iulia i-a interzis să mai exercite această funcție ca urmare a urmăririi penale sub care a fost pus de către procurorii sibieni. Eugen Iordănescu este unul din cele mai influente persoane din jurul administrației județului Sibiu. Actuala conducere liberală a Consiliului Județean Sibiu și-a manifestat susținerea pentru el public în mai multe rânduri, oferindu-i diferite poziții din care să reprezinte județul.

Citește și Iordănescu, în fața instanței pentru că a colaborat cu Securitatea: ”am încercat doar să supraviețuiesc”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Sibian SB

Acum 2 ani

Totul clar. Sa vedem insa pana unde merge nesimțirea si tupeul dlui director immanuel, in continuare.
Raspunde

Furuncul sibian

Acum 2 ani

Suntem mandri de conducatorii institutiilor sibiene!
Raspunde

Mircea

Acum 2 ani

"ctuala conducere liberală a Consiliului Județean Sibiu și-a manifestat susținerea pentru el public în mai multe rânduri, oferindu-i diferite poziții din care să reprezinte județul." Pai foarte probabil, urmandu-si vocatia, are si el niste hartiute sau niste inregistrari cu "tovarasii"...
Raspunde

Maxim Marturisitorul

Acum 2 ani

Acest mason pacatos se spovedea de fapt, la manastirea Secu... Turna, turna, fratele!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus