Miercuri,
17.08.2022
Innorat
Acum
21°C

USR, mesaj către Daniela Cîmpean: Told you! USR-iștii reacționează după ce Eugen Iordănescu a fost declarat colaborator al Securității

USR, mesaj către Daniela Cîmpean: Told you! USR-iștii reacționează după ce Eugen Iordănescu a fost declarat colaborator al Securității

Conducerea USR a transmis astăzi un mesaj liderilor PNL și în special Danielei Cîmpean, după ce fostul coordonator al programului Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană, Eugen Iordănescu a fost declarat colaborator al Securității de către Înalta Curte de Casație și Justiție. ”Anul trecut, consilierii județeni USR s-au opus public numirii lui Eugen Iordănescu în diverse funcții de conducere în administrația județeană, pe motivul colaborării acestuia cu vechea Securitate. <Considerăm că este un act de decență și moralitate absolut necesar ca, după 30 de ani de democrație, colaboratorii vechii Securități să fie opriți în a mai deține funcții în administrațiile locale și județene. Gestul numirii domnului Eugen Iordănescu reprezintă în opinia noastră o lipsă de respect față de cetățenii județului Sibiu>.

Asta spuneam atunci, însă liderii PNL erau de altă părere. Daniela Cîmpean a intervenit atunci în apărarea lui Eugen Iordănescu.” După un an de la aceste poziționări, USR spune doar atât: told you!”, a transmis USR Sibiu.

Înalta Curte a dat ieri publicității hotărârea. ”Respinge recursul declarat de pârâtul Iordănescu Eugen împotriva sentinţei civile nr. 520 din 2 octombrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă”, se arată pe site-ul instanței.

Calitatea de colaborator a lui Eugen Iordănescu a fost constatată, inițial, de Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității, în urma unei solicitări a redacției Turnul Sfatului.

Ironie cu trimitere la numele de informator al lui Iordănescu: Immanuel Kant

USR Sibiu a alăturat postării o imagine în care apar fotografiile filosofului german Immanuel Kant și Eugen Iordănescu. Și asta, pentru că Immanuel Kant era numele conspirativ al directorului Camerei de Comerț Sibiu.

Celălalt Kant, filosoful, a fost unul din cei mai mari gânditori din perioada iluminismului în Germania. Kant este socotit unul din cei mai mari filozofi din istoria culturii apusene, iar prin fundamentarea idealismului critic, a exercitat o enormă influență asupra dezvoltării filozofiei în timpurile moderne.

Critica rațiunii pure este una din lucrările cele mai importante ale lui Immanuel Kant, care cuprinde întreg spectrul filozofiei sale, opera sa capitală, în care cercetează bazele procesului de cunoaștere. (sursa: wikipedia)

Citește și:

Înalta Curte, definitiv: Eugen Iordănescu a fost colaborator al Securității

Eugen Iordănescu. Conspirativ, Immanuel Kant. ”Studenta T.C. continuă să mențină relațiile cu studentul grec”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sparrow

Acum 4 luni

Cum? Ce-au zis? Told you? Bā, āstia care o ard pe strāineza, dar care de altfel sunt patrioti declarati ar trebui judecati de āia care au fost Securisti....asa cum stiu ei, cā la carte ! Told you? Ia mai duceti-va ma în ......
Raspunde

Xxx

Acum 4 luni

O să ne spună au ei...un proiect..told you...etc
Raspunde

Haha

Acum 4 luni

Când postacii se oftica e bine.
Raspunde

Hihi

Acum 4 luni

ULBS a decăzut enorm de când cu : pile, fufe, nulități angajate la catedre (nu în administrativ, că ăia sunt doctori în muls), care formează caracterul tinerilor intelectuali. Propun să-l aleagă decan sau rector, imaginea ULBS, ori a orașului Sibiu, adormit și el în brațele securiștilor. Rușine ULBS: Declarația te caracterizează în acest moment! Trezește-te, Sibiu! Omul ăsta a TURNAT persoane la Securitate și nu își asumă răul făcut! Și câți mai sunt ca el.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus