Luni,
16.05.2022
Acum
0°C

Au început forajele pe teritoriul judeţului Braşov pentru autostrada de legătură cu Ploieştiul

Au început forajele pe teritoriul judeţului Braşov pentru autostrada de legătură cu Ploieştiul

Peste 2.000 de foraje vor fi executate, în perioada următoare, în judeţele Braşov şi Prahova, pe viitorul traseul al autostrăzii Ploieşti-Braşov, necesare pentru realizarea unui studiu geotehnic.

Firma care se ocupă de întocmirea Studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic lucrează în această perioadă pe tronsoanele aflate în judeţul Braşov, a anunţat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov.

Ministerul Transporturilor a contractat refacerea SF-ului şi a proiectului tehnic pentru Autostrada Ploieşti - Comarnic - Braşov la începutul anului trecut, licitaţia fiind adjudecată de societatea Consitrans la o valoare de de 12,8 milioane de euro.

Realizarea documentaţiilor şi respectiv proiectarea autostrăzii în cadrul acestui contract a înregistrat mai multe întârzieri, firma Consitrans a predând cu un decalaj de mai bine o jumătate de an Analiza Multicriterială care decide traseul viitoarei autostrăzi.

Conform declaraţiilor ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, de la începutul anului, şansele ca în următorii cinci ani să înceapă construcţia autostrăzii sunt extrem de reduse deoarece, potrivit contractelor atribuite anul trecut, când nu era el ministru, pentru studiul de fezabilitate au fost prevăzute 30 de luni, iar pentru proiectare încă 42 de luni. 

foto DRDP Brașov

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Iulian

Acum 3 săptămâni

Pai asa e normal peste alti 10 ani. Ce atatea firme si licitatii. Trebuia sa o faca direct statul. Directia de drumuri si poduri Prahova si Brasov
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus