Sâmbătă,
27.04.2024
Cer Senin
Acum
6°C

IPJ Sibiu despre giratoriul de la intrarea în Cartierul Arhitecților: „disfuncționalitățile de trafic au fost cauzate de semnalizarea rutieră incompletă”

IPJ Sibiu despre giratoriul de la intrarea în Cartierul Arhitecților: „disfuncționalitățile de trafic au fost cauzate de semnalizarea rutieră incompletă”

Sensul giratoriu de la ieșirea din Sibiu, respectiv intrarea în Cartierul Arhitecților, a fost amenajat zilele acestea și dat în folosință. Cu toate că este semnalizat corespunzător, mulți șoferi încă nu înțeleg să respecte regulile și îl ignoră complet.

Actualizare. Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Sibiu s-au sesizat din oficiu cu privire la modul de deplasare a conducătorilor auto în intersecția de tip sens giratoriu instituită la intrarea în Cartierul Arhitecților din Cisnădie. 

„Polițiștii rutieri care s-au deplasat în intersecția menționată au constatat că disfuncționalitățile de trafic au fost cauzate de semnalizarea rutieră incompletă. Astfel, polițiștii au contactat de urgență reprezentantul societății responsabile cu realizarea semnalizării și au luat măsura restricționării circulației în intersecție prin impunerea unor amenajări rutiere provizorii cu scopul de a ajuta participanții la trafic până la finalizarea lucrărilor de amenajare a sensului giratoriu, respectiv de semnalizare completă vertical și orizontală, urmând ca traficul să fie reluat în sens giratoriu doar după finalizarea acestor lucrări”, a transmis Elena Welter, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, pentru Turnul Sfatului.

Actualizare. În urmă cu scurt timp, polițiștii rutieri au închis accesul în giratoriu cu balize, asta după ce pentru câteva zeci de minute o mașină de poliție a staționat pe banda pe care șoferii circulau necorespunzător înspre Cisnădie, fără să intre în sensul giratoriu.

giratoriu închis calea cisnădiei

Foto: Facebook/Info Trafic Sibiu

Știre inițială. În timpul petrecut de reporterul Turnul Sfatului în această intersecție, de dimineață, cel puțin două tamponări au fost evitate în ultimul moment. În sensul giratoriu de pe Calea Cisnădiei, aflat la intersecția cu strada Liviu Ciulei, mai mulți șoferi au ignorat complet giratoriul și au mers direct înainte, cum o făceau și înainte ca intersecția să fie amenajată.

În doar 10 minute petrecute aici, reporterul a observat că cel puțin o treime din mașinile care se îndreaptă spre Cisnădie sunt conduse de parcă giratoriul nu există, chiar dacă, spre exemplu, unii șoferi au avut în față vehicule care au dat un exemplu de bune practici și au făcut giratoriul.

giratoriu calea cisnădiei liviu ciulei

Cu toate că semnele de circulație există și sunt vizibile, sunt destul de mulți cei care fac abstracție de ele.

Reporterul TS a solicitat un punct de vedere și Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, cu privire la acest giratoriu și eventuale viitoare controale ale polițiștilor rutieri.

giratoriu calea cisnădiei liviu ciuleigiratoriu calea cisnădiei liviu ciuleigiratoriu calea cisnădiei liviu ciuleigiratoriu calea cisnădiei liviu ciulei

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

30 comentarii

Gandila

Acum 1 an

ma tem ca marea majoritate a celor care nu au circulat nu tocmai corect, nu au facuto intentionat... mai degraba au fost indusi in eroare de intrarea mai neobisnuita in acel giratoriu oamenii fiind obisnuiti fara giratoriul acela in acel loc. asadar : inainte de a se aplica amenzi eu zic ca ar trebui sa se vina in ajutorul oamenilor pana a se aplica amenzi. Ar fi de mare ajutor daca administratorul drumului ar desena sageti de ghidare pe asfalt ptr ca oamenii sa se orienteze mai usor chestie care ar fi trebuit facuta de la bun inceput dat fiind ca e un pic ciudat acel giratoriu dar nah lupii moralisti prefera amenzi
Raspunde

Adina

Acum 1 an

Corect dar atunci cum ar mai ciupi amenzi? :-)
Raspunde

Cristi

Acum 1 an

"ma tem ca marea majoritate a celor care nu au circulat nu tocmai corect, nu au facuto intentionat" - Inteleg ce spui, dar ei, ca soferi, nu isi ridica nici cel mai mic semn de intrebare cand vad liniile de pe jos ca fac usor dreapta? La fel ca si zona giratoriului din Piata Unirii: unii ieseau din giratoriu si mergeau direct pe banda dreapta inspre forum, ignorand complet linia continua. Eu asta nu o pot intelege niciodata: daca e linie continua, de este calcata ?
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 1 an

Corect, dar acel "rond-about" e in lucru de mult timp. ce or fi gandit cre(s)tinii nostri, ca e o "extindere" a cimitirului? Pe de alta parte, ori faci ceva, ori o lasi balta si-ti vezi interesul... de fapt, au facut ceva atipic, conform exproprierilor facute de ei si ca argument pentru cele care vor veni...
Raspunde

Odios cartier!

Acum 1 an

Nu cred că există pe lumea asta un om sănătos la cap și cu un minim de bun simț care nu s-a săturat până peste cap de mizeriile cauzate de această favelă îngrozitoare, un buboi purulent lipit de Sibiu. Nici în cel mai jalnic cătun din Vaslui sau Olt nu există o prostie mai mare a autorităților și locuitorilor! Practic, Primăria Sibiu și CJ Sibiu fac ce nu face Huja și 3 sferturi din locuitorii favelei, pe banii noștri, ai tuturor! În secunda 2 aș face procedurile legale de lipire la Sibiu și l-aș lăsa pe Huja doar cu bani de țigări! Din momentul lipirii la Sibiu, banii din autorizații și impozite ar veni aici și așa da, aș investi să fac rânduială!
Raspunde

Sandokan

Acum 1 an

Lasand la o parte "antipatia" pe care o ai pt. zona aia, ai spus un lucru inteligent: cartierul ala ar trebui sa fie administrat de Sibiu. "Smecherul" ala de primar din Cisnadie profita doar de pe urma taxelor si impozitelor achitate , in rest, pentru el Cisnadia se termina "cand urci dealul". De ce nu reuseste sa faca "alipirea" primaria din Sibiu, asta nu stiu, probabil n-au "sange-n instalatie" ca sa se ia "la tranta" cu Huja, sau poate nu e "rentabil". Oricum, legat de subiectul articolului, cred ca cu niste separatoare de benzi si ceva semnalizare vizibila (usor), s-ar evita destul de usor accidente si lumea s-ar obisnui cu existenta unui sens giratoriu acolo.
Raspunde

Odios cartier!

Acum 1 an

De acord, doar că demersurile legale sunt complexe, trebuie începute de ambele administrații (referendumuri), milioane de acte, plus sprijin de la Guvern/Parlament. Teoretic, se poate, practic ăștia nu sunt în stare de nimic!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

D'Artagnan

Acum 1 an

@Sandokan: Sibiul nu poate alipi Cartierul Arhitectilor Nebuni pentru ca nu permite legislatia. Mai informati-va si voi inainte de a scrie aici.
Raspunde

ASA NU

Acum 1 an

Aceasta "favela ingrozitoare" este oglinda arhitectilor sefi din Primaria Cisnadie care au sfidat legea si documentatiile de urbanism aprobate conform legii si avizate de Consiliul Judetean Sibiu. Cartierul a fost reglementat prin PUZ- aprobat prin HCL 12/2006 ( publicat pe site-ul Primariei Cisnadie ), ca zona rezidentiala cu 603 locuinte individuale, scoala, gradinita,spatii verzi, locuri de joaca pentru copii, terenuri de sport, spatii comerciale.Primaria Cisnadie a emis autorizatii de construire pentru blocuri, oriunde si oricum , fara asigurarea unei infrastructuri rutiere si edilitare corespunzatoare.Cei care si-au construit locuinte individuale, s-au trezit inconjurati de blocuri, fara ca certificatele de urbanism si autorizatiile de construire sa fie publicate pe site-ul Primariei Cisnadie conform legii.Calitatea vietii locuitorilor din acest cartier este profund alterata si nu departe de cea dintr-o favela, avand in vedere lipsa unor minime facilitati urbane. Cum este viata copiilor din acest cartier?Arhitectii din Sibiu, ce parere au despre acest cartier denumit Cartierul Arhitectilor?Dar institutiile statului?
Raspunde

Gasca

Acum 1 an

PUZ ul din 2000 toamna, facut de niste comunisti batrani pe ce teren a prevazut “civilizatia” scoli, parcuri etc??? Avea teren Statul??? Unde e????? Exproprieri???? Oricum, nu sunt inca morti toti , pot fi luati la intrebari ?
Raspunde

Cata

Acum 1 an

De ce prostia locatarilor?
Raspunde

Sdfg

Acum 1 an

problema acolo pleaca de la proiectare la realizare. acel sens trebuia sa vina pana tangent pe sensurile ce vin dinspre cisnadie spre sibiu
Raspunde

Birtu

Acum 1 an

Cine naiba a proiectat giratoriile acolo? Se vede ca este un EXPERT si mai ales cine le-a aprobat sint si mai EXPERTI !!!
Raspunde

Unsibian

Acum 1 an

Înainte să vorbim despre cei din trafic, cred că ar trebui sa ne întrebăm ce a avut în cap cel care a proiectat giratoriul. Se vede de la o posta că giratoriul a fost construit prea mult către lateral, în partea dreaptă pe direcția de ieșire din Sibiu.
Raspunde

Locuitor al cartierului

Acum 1 an

Giratoriul a fost construit pe un teren donat si finantat de Kaufland, pe teren apartinand de Primaria Sibiu. Practic, tot traficul a fost deviat PRIN ,,curtea" viitorului centru comercial. De aceea este situat in lateral, de DJ 106C. Locuitorii cartierului, adica ce ar fi fost important pentru ei...cum zice neamțul..."unwichtig" adica lipsit de importanta...
Raspunde

Unsibian

Acum 1 an

Es ist klar, dann:)).
Raspunde

Claus

Acum 1 an

Cred ca se poate rezolva aceasta eroare intentionata pe bani multi,facand un scuar pana in giratoriu,cu marcase si semne puse corespunzator. In rest curios cine l a proiectat cat a luat si ce proiecte mai are....Cat despre giratorii,nu prea am vazut rabdare redus viteza si cedeaza trecerea la soferii sibieni...intra cu 70 80 in giratoriu,chiar daca deja esti in el,vin in tine si unii mai si claxoneaza,nu dau semnal si deseori ies din giratoriu cum le taie capul...daca stai 10 minute la giratoriul de la Ramada,vezi 20 greseli si tamponari evitate la milimetru,ce sa mai zic de aceasta eroare infrastructurala. PS Faceti giratoriu la Selimbar cu DN,e pericol acolo.
Raspunde

Amenajări de doi lei, în general

Acum 1 an

Faceți insule cu borduri și stâlpi reflectorizanți 0,5m înălțime, în loc de triunghiuri hașurate. Românii o să se smiorcăie că-i incomod, dar măcar știm o treabă.
Raspunde

No Name

Acum 1 an

Daca acest jurnalist isi exprima parerea in acest articol , astept sa-si exprime opinia si asupra faptului daca autoritatiile "stiu" sa construiasca drumuri, sosele, intersectii, locuri de parcare, marcaje etc pentru a permite populatiei sa circule in siguranta! Cand vine vorba sa aratam populatia ca exemplu negativ se scrie fara retineri! Cand vine vorba sa dam exemple negative din randul celor de la conducere va cam impiedicati in cuvinte sau taceti!
Raspunde

No Name

Acum 1 an

"Polițiștii rutieri care s-au deplasat în intersecția menționată au constatat că disfuncționalitățile de trafic au fost cauzate de semnalizarea rutieră incompletă". La inceputul articolului ati publicat doua filmulete, unul dintre ele numindu-se "Giratoriul din Calea Cisnădiei, semnalizat corespunzător" si celalalt "Șoferi care nu știu să circule în sensul giratoriu, pe Calea Cisnădiei". Apropo: pozele catre masini le-ati facut de pe pista de biciclete sau de pe portiunea de 1 metru marcata ca fiind trotuar pentru pietoni(mai degraba pieton)?
Raspunde

Bathory

Acum 1 an

E bine totusi. La ce personaje avem la conducere, ma asteptam sa faca giratoriul ala cu ocolire prin Turnisor. Dupa ce ca il fac in papusoi si il semnalizeaza in cel mai pur sil romanesc, tot ei se intreaba de ce nu circula lumea cum trebuie.
Raspunde

Carcotel

Acum 1 an

Bai frate bai, cine a proiectat giratoriul ala? E drept, e semnalizat prin indicatorul rutier aferent dar cum sa il proiecteze atat de mult deplasat comparativ cu axul central al drumului? Practic cine vine dinspre cisnadie are linie dreapta in giratoriul ala, cine merge spre cisnadie are de executat viraj de aproape 90 de grade spre dreapta pentru a intra corect in giratoriu. WOW!
Raspunde

Gheorghe ion

Acum 1 an

Prima data, cand am citit articolul, era fara poza de deasupra. Ma gandeam ca soferii sunt cum sunt. Dar vazand poza de sus, nu pot zice decat WOOOW. super tare! Giratoriul asta e lux. Sa te tii, ce accidente vor urma.... Ce minte a putut proiecta aceasta capodopera?
Raspunde

Alzara 1918

Acum 1 an

Ce a început prost continua și mai prost !
Raspunde

New Caracal

Acum 1 an

Este inceputul unu nou Caracal ! Au mai fost intentii dar acum se pare ca le iasa! Zona metropolitana NEW CARACAL.
Raspunde

Adina

Acum 1 an

Ati fost prin Caracal? Tin sa mentionez ca am fost si e de o mie de ori mai ok, ai strazi largi cu locuri de parcare cate vrei, sensuri giratorii amplasate in mijlocul strazii (nu ca bazaconia construita in arhitectilor). Sibiul e mai degraba noul Bucuresti.
Raspunde

Traian B

Acum 1 an

Dar oare chiar și beamveurile de Dragasani trebuie sa intre-n giratoriu?
Raspunde

Sibiu

Acum 1 an

Daca se străduiau puțin, poate reușeau să facă giratoriul ăla in Cisnadioara. Așa cum e acum, orice prost poate.....
Raspunde

Justin

Acum 1 an

In afara de faptul ca s^au mocoșit un an de zile pe o strada pe care chinezii o faceau in 3 zile ,firma asta de a lucrat in zona ar trebui luata la intrebari asupra calitatii asfaltului care e deja valurit ,rigolelor facute ca in mai tot sibiul ,de iti rupi rotile daca nu le ocolesti ,nu mai zic de cele din cisnadie (probabil de acolo s,au inspirat ).sensul giratoriu e capacul .cartierul arhitectilor e o mare afacere pt unii care au profitat de lipsa locuintelor si pretul enorm al chiriilor ,pe spinarea unor oameni condamnati sa stea cu frica in san 30 de ani pt plata ratelor.
Raspunde

Zampano

Acum 1 an

Dan negru..... regele revelioanelor :D . Se pricepe si asta, la tot.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus