Sâmbătă,
13.04.2024
Partial Noros
Acum
22°C

Proiectele maratonului: Spațiu modern de lectură amenajat pentru școlarii din Slimnic

Proiectele maratonului: Spațiu modern de lectură amenajat pentru școlarii din Slimnic

Aproximativ 300 de elevi și dascălii lor ar putea beneficia de un spațiu modern de lectură amenajat la Școala cu clasele I-VIII Slimnic, datorită unui proiect înscris anul acesta la Maratonul Internațional Sibiu, de către Asociația Cavalerii Turnului Înclinat din Ruși.

Inițiatorii proiectului au observat, în ultimii ani, că tinerii din comună își doresc tot mai mult să citească, sunt curioși, însă nu au un loc atractiv în care să își dezvolte această plăcere, mai ales într-o zonă rurală. Asociația din Ruși a pornit un proiect numit Cărți Călătoare, care asigură cărți noi pentru doritori, să citească acasă, însă în același timp crede cu tărie că tinerii au nevoie și de un spațiu special în care să se adune și să se bucure de un timp pentru lectură.

„Actualul CDI din cadrul Școlii cu clasele I-VIII Slimnic are nevoie de o resuscitare”, arată reprezentanții asociației. „Spațiul este rar folosit, e neatractiv pentru elevi și are nevoie de câteva elemente obligatorii pentru a-și atinge scopul: actualizarea fondului de carte cu ediții noi; dotarea cu bean bags comode; achiziționarea de scaune pliante și de obiecte decorative care să-l personalizeze. În acest fel, încăperea poate deveni acel spațiu multifuncțional în care să fie organizate cercuri de lectură, întâlniri formale și informale cu elevii, profesorii și membrii asociației”, spun aceștia.

Pentru implementarea proiectului este nevoie de 6.600 de lei, bani cu care vor fi cumpărate scaune pliante, cărți noi, bean bags, obiecte decorative, white board și consumabile.

Dacă doriți să vă înscrieți la Maratonul Internațional Sibiu ca alergători sau doar să faceți o donație pentru această cauză sau oricare dintre cele 34 cauze selectate anul acesta, puteți să intrați pe site-ul oficial al evenimentului AICI.

Despre Asociația Cavalerii Turnului Înclinat din Ruși

Asociația Cavalerii Turnului Ȋnclinat din Ruși este o asociație de și pentru tineret, ȋnființată ȋn anul 2019, menită să contribuie la promovarea și dezvoltarea comunității locale, prin intermediul activităților de educație non-formală, întreprinse de membrii și voluntarii organizației.

Anul 2021 a fost unul special pentru întreaga comunitate din localitățile Slimnic, Ruși, Veseud. Ȋn cadrul programului național European Youth Village, comuna Slimnic a obținut titlul de Sat European de Tineret, pentru perioada 5 decembrie 2020 – 4 decembrie 2021. Ȋn urma acestui program, tinerii au primit susținerea și ȋndrumarea ȋn vederea rezolvării problemelor și/sau nevoilor pe care le ȋntâlnesc la nivel local.

Printre activitățile organizate cu acest prilej s-au numărat: școala de vară CaVARAliada (80 de participanți la ateliere de actorie, gastronomice, de produse handmade, de comunicare și jocuri interactive); organizarea Festivalului Sportului Rural Slimnic (octombrie 2021); proiectul Cărți călătoare, drumeții, Street Debate (Ce-ți dorești în Slimnic - Sat european de tineret); Treasure Hunt (în Ruși/Slimnic), acțiuni de ecologizare, crearea unui centru de tineret în localitatea Ruși, etc. În prezent, mandatul de Sat European de Tineret a fost prelungit cu încă un an, până în 4 decembrie 2022.

În 2021, asociația a participat la Maratonul Internațional din Sibiu cu proiectul Satul ȋnvață engleză. Scopul acestui demers a fost obținerea de fonduri pentru implementarea proiectului: învățarea limbii engleze într-o manieră neconvențională, non-formală pentru tinerii din comuna Slimnic.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus