Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Jucătorii sibieni premiați de Liga Națională de Baschet Masculin: „A fost un an mai aparte”

Jucătorii sibieni premiați de Liga Națională de Baschet Masculin: „A fost un an mai aparte”

Doi dintre sportivii de la BC CSU Sibiu, Rareș Cristian Uță și Lucas Tohătan, au fost premiați de Liga Națională de Baschet Masculin pentru activitatea impresionantă avută sezonul acesta în cadrul echipei. Astfel, Lucas a primit premiul de cel mai bun jucător U23, în timp ce Rareș a fost desemnat Most Improved Player of the season. Cei doi au fost și printre cei mai buni marcatori români ai campionatului, Uță primul cu o medie de 12.5 puncte/meci, iar Tohătan al treilea cu 12.0 puncte/meci.

Turnul Sfatului a stat de vorbă cu cei doi jucători galben-albaștri, despre ce a însemnat sezonul acesta în evoluția lor, schimbarea de antrenor și colaborarea cu echipa sibiană, dar și despre cele două distincții primite de la LNBM.

BC CSU Sibiu a încheiat sezonul 2021/2022 al Ligii Naționale de Baschet Masculin pe poziția a 8-a. În playoff au avut loc două partide disputate în fața câștigătoarei sezonului regulat, U BT Cluj Napoca, dar echipa sibiană nu a reușit să răstoarne calculele hârtiei, chiar dacă a fost aproape să trimită seria în joc decisiv. Bilanțul final a adus 15 victorii și 17 înfrângeri.

Cum a fost sezonul acesta pentru tine, cu schimbarea antrenorului și evoluția în echipă?

Rareș Cristian Uță: Pentru mine acest sezon a fost o mare provocare. Pentru prima oară în cariera mea din România am avut un rol de bază într-o echipă iar acest lucru a însemnat atât o responsabilitate imensă cât și o oportunitate la fel de mare de a arăta ceea ce pot face pe teren, ceea ce m-a și motivat. Niciodată nu este ușor să schimbi antrenorul în timpul sezonului, însă atât eu cât și restul coechipierilor am reușit să ne adaptăm destul de repede. Per total pot spune că am făcut față cu brio provocărilor din acest an competițional, deși mi-aș fi dorit un rezultat mai bun pe final de sezon și în special în playoff.

Lucas Tohătan: Cu siguranță a fost un an mai aparte, plin cu suișuri și coborâșuri, clubul a trecut printr-o perioadă mai dificilă, dar până la urmă suntem jucatori profesioniști, treaba noastră este să rezolvăm problemele pe teren. Cred că unul din punctele forte a fost că am stat împreună ca echipă iar din partea a doua a sezonului am reușit să performăm mult mai bine.

rareș cristian uță bc csu sibiu

Rareș Cristian Uță

Ce poți să-mi spui despre premiul primit? Te așteptai? Ai avut în vreun moment în gând, în timpul sezonului, câștigarea vreunui titlu individual de genul ăsta?

RCU: Sincer am și uitat în timpul sezonului că aceste premii individuale există, nu m-am gândit deloc la asta în decursul anului, ci am încercat să mă concentrez să-mi fac treaba cât de bine la fiecare antrenament și meci. Acestea fiind spuse, sunt foarte bucuros și recunoscător că lumea baschetului românesc apreciază progresul pe care l-am făcut în acest sezon.

LT: Sunt fericit că am câștigat acest premiu, cumva a fost un mic reward (n.red. răsplată) pentru toată munca pe care am depus-o anul ăsta, plus pregătirea pe care am făcut-o în vară. Nu, în timpul sezonului nu m-am gândit la asta, doar voiam ca echipa să câștige, să avem rezultate cât mai bune și mă bucur că într-o oarecare măsură am reușit asta, chiar dacă am terminat sezonul atât de repede.

Ce urmează pentru tine în următoarea perioadă și în sezonul următor?

RCU: În perioada următoare urmează un pic de vacanță și de relaxare după un sezon foarte solicitant după care mă voi întoarce în sălile de forță și de baschet pentru a reîncepe munca, intenționez să profit la maxim de această vară pentru a mă pregăti cât de bine pentru următorul sezon. Vorbind de următorul sezon, încă este prea devreme pentru a ști unde mă va duce viața, cel mai important pentru mine însă este să continui să fac cât mai mulți pași înainte în cariera mea.

LT: În următoarea etapă pentru mine va urma puțină relaxare, nu a fost un an ușor și cred că merit asta. După va fi lotul national pe final de iunie, iar în mare toată luna iulie mă voi pregăti în Spania. Iar din punct de vedere al sezonului următor, împreună cu agentul meu sper să reușim să luăm cea mai bună decizie pentru dezvoltarea mea ca și tânăr baschetbalist. Este important să fac un pas înainte și să continui să mă dezvolt în cel mai bun mod posibil.

Lucas tohătan bc csu sibiu

Lucas Tohătan

Rareș Cristian Uță are contract cu BC CSU Sibiu, momentan, pentru sezonul 2021-2022. Înainte, a evoluat pentru BCM Pitești și U-BT Cluj-Napoca. Sportivul de 24 de ani a fost selectat să ia parte la All Star Game anul acesta, după ce a primit cele mai multe voturi din partea fanilor (1.765).

Și Lucas Tohătan a bătut mingea la All Star Game. Tânărul sportiv a ajuns la Sibiu în sezonul 2018-2019. Jucătorul născut în 15 martie 1999 este fundaș și măsoară 1,82 m.

 

Foto: Facebook/BC CSU Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus