Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
28°C

VIDEO Imagini noi cu stadionul Sibiului. Stadiul lucrărilor în luna mai

VIDEO Imagini noi cu stadionul Sibiului. Stadiul lucrărilor în luna mai

Reprezentanții Con-A au dat publicității o nouă înregistrare video a șantierului deschis pentru modernizarea Stadionului municipal Sibiu. ÎImaginile surprind stadiul lucrărilor în luna mai 2022.

Modificările necesare proiectului noului stadion municipal au împins termenul de finalizare a lucrărilor cu aproximativ jumătate de an. Graficul actualizat al execuției prevede luna octombrie drept perioada în care cel mai mare șantier din istoria recentă a Sibiului se va încheia. 

Citește și Când va fi gata noul stadion al Sibiului?

Proiectul de execuție a avut nevoie de multe modificări, una dintre cele mai dificile situații fiind cea a vechii tribune oficiale. Cea care, în baza unui contract încheiat de Primăria Sibiu în 2018 și finalizat în 2019 cu un alt constructor, a fost supusă unor lucrări de modernizare, în timp ce restul stadionului a fost demolat. 

Citește și Stadiul noului stadion al Sibiului: au început lucrările la vechea tribună oficială, demolată parțial

Doar că lucrările respective nu au vizat și structura vechii tribune oficiale, din care – în urma modificărilor de proiect necesare – acum au mai rămas câțiva stâlpi de susținere și câteva ziduri, restul fiind demolat. 

Citește și Stadionul: ”amatorism și lipsă de viziune”. După scumpirea cu 43 mil. lei, demolările de 1,5 mil., va mai fi nevoie de cel mult două milioane

Modernizarea stadionului municipal este proiectul care, în acest moment, reprezintă cea mai mare investiție din istoria modernă a municipiului Sibiu. În luna decembrie a anului trecut, valoarea contractului a fost actualizată la 37 de milioane de euro, cu tot cu TVA, consilierii locali aprobând lucrări suplimentare și modificări de proiect în valoare de nouă milioane de euro. Valoarea finală a investiției va fi, însă, mai mare: ”la finalizarea lucrărilor, indicatorii economici se vor actualiza cu indicele preţurilor de consum, conform legislaţiei în materia achiziţiilor publice şi a prevederilor contractuale”, arătau încă de la finele anului trecut reprezentanții administrației locale.

Citește și Vara aceasta, Sibiul va avea un nou stadion de 40 de mil. de euro. Ce va face cu el?

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1861

Comentarii

1 comentarii

LOL

Acum 1 săptămână

Devine Sighiul un fel de London ca densitate, doar că e un orășel mic in mijlocul la Nicăieri (un fel de Monaco de chirpici al săracilor, oltenilor, politrucilor, corupților). Faina tabla aia zincata cu șanțuri, in 3 ani o sa arate terenul asta de sport precum Copșa Mică! Trebuia proiectat cu șanțuri poziționate opus, pentru a permite o spălare naturală a tablei. Sunt clădiri cu astfel de design de spălare la ploaie, chiar vânt, in Manhattan (exemplu clădirea Socony-Mobil), dar acolo este un cu totul alt univers!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus