Luni,
27.06.2022
Parțial Noros
Acum
25°C

Cea de-a XV-a ediție a Festivalului „La izvorul dorului” se anunță la sfârșitul lunii mai: folclorul românesc este un tezaur scump

Cea de-a XV-a ediție a Festivalului „La izvorul dorului” se anunță la sfârșitul lunii mai: folclorul românesc este un tezaur scump

În 28 mai, la Tălmaciu, are loc cea de-a XV-a ediție a Festivalului de folclor „La izvorul dorului” organizat de Liceului Tehnologic „Johannes Lebel” în colaborare cu autoritățile locale. La festival vor participa ansambluri folclorice din mai multe zone ale țării. Prima ediție a avut loc în anul 2006 și de atunci festivalul a crescut an de an ajungând la recunoaștere națională.

A devenit deja o tradiţie în viaţa cultural-artistică a oraşului Tălmaciu ca, în fiecare an, la sfârşit de mai, să aibă loc Festivalul de folclor „La izvorul dorului”, organizat de Liceul Tehnologic „Johannes Lebel” în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Tălmaciu. Festivalul, ajuns la cea de-a XV-a ediție, este un prilej minunat pentru copiii şi adolescenţii talentaţi, purtători de folclor autentic, să se întreacă într-un regal artistic deosebit, sub îndrumarea neobosită a dascălilor și coregrafilor. Anul acesta evenimentul va avea loc în ziua de 28 mai, de la ora 12.00. Va debuta cu parada portului popular, pe traseul Liceul Tehnologic „Johannes Lebel” – Piața Vitre – Casa de Cultură, unde se va desfășura spectacolul începând cu ora 13.30. La festival vor participa ansambluri folclorice din mai multe zone ale țării.

Festival talmaciu

„În 2006, prima ediţie a Festivalului fremăta de emoţia debutului. Ne amintim cu drag de sufletul acestui eveniment, doamna profesoară Rodica BOBEȘ, a cărei dragoste pentru satul românesc a rămas de neclintit, dar şi de grupul folcloric al Liceului, „Acasă la români”, care a dus frumuseţea folclorului naţional în multe colţuri ale lumii. În prezent, Ansamblul folcloric DATINA al orașului Tălmaciu este cel care duce mai departe jocurile și cântecele specifice zonei noastre. Ştafeta a fost preluată de domnii profesori Gheorghe Bîrză și Cezara Stratulat, care au făcut cunoscută această manifestare culturală la nivel național”, spun organizatorii.

Aceștia menționează faptul că folclorul românesc este un tezaur scump, ce definește identitatea neamului nostru și avem datoria sacră să păstrăm și să împărtășim frumusețea și varietatea tradițiilor românești autentice.  

Echipa managerială a Liceului Tehologic „Johannes Lebel” Tălmaciu, director prof. Elena-Mona Dăncăneț și director adjunct prof. Mihaela Jianu, alături de colegii din instituție, cu toții vor fi gazdele unui eveniment care prețuiește dragostea pentru folclorul românesc.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus