Consiliul Județean Sibiu a propus ca administratorii și directorii Drumuri și Poduri SA (societatea de construcții a județului) să fie recompensați pentru activitatea de anul trecut cu prime totale de aproximativ 140.000 de lei. Primele erau propuse chiar dacă unul din cei cinci indicatori de performanță nu este îndeplinit și în contextul în care, acum două luni, o treime din posturile societății au fost desființate, 37 de angajați fiind concediați.
”Caracteristica principală a anului 2021 este reprezentată de creșterea semnificativă activității, fapt care a generat o expunere pozitivă a societății în media locală. În acest context, situația financiară a Societății s-a consolidat, iar indicatorii economico-financiari au înregistrat o evoluție pozitivă”, se arată în concluziile raportului de evaluare a performanțelor societății Drumuri și Poduri SA Sibiu pentru anul 2021, raport pregătit pentru ședința CJ Sibiu programată joi.
Societatea este deținută integral de CJ Sibiu, la vârful acesteia fiind promovați până în acest an exclusiv membri PNL sau rude ale unor primari PNL din județul Sibiu (detalii aici Cine sunt noii șefi ai firmei de construcții a județului: soția primarului din Săliște și fiul primarului din Gura Râului).
Raportul citat conține și inexactități. Spre exemplu, indicatorul referitor la productivitatea muncii era considerat unul îndeplinit, chiar dacă etalonul a fost fixat la 224.300 de lei, cel realizat fiind, de fapt, cu aproape 5% mai mic, respectiv 212.960 de lei.
În urmă cu două luni, când a fost propusă și adoptată reorganizarea Drumuri și Poduri prin desființarea a 56 din cele 155 de posturi din organigramă, tocmai acest indicator (care se calculează împărțind veniturile din exploatare la numărul mediu de salariați) a fost semnalat ca nefiind îndeplinit. ”Situația economico-financiară la sfârșitul exercițiului financiar 2021 evidențiază nerealizarea indicatorului de productivitate a muncii”, scria pe prima pagină a notei de fundamentare care a stat la baza reorganizării societății în martie 2022.
Propuși pentru prime de 30.000 de euro
Cum toți indicatorii de performanță au fost considerați îndepliniți, raportul elaborat pentru ședința Consiliului Județean de joi propunea ca toți membrii consiliului de administrație și, respectiv, cei care au ocupat posturile de director în cadrul societății anul trecut să fie recompensați cu așa-numita ”componentă variabilă”. Adică să primească prime.
În total este vorba de cinci membri ai consiliului de administrație (număr redus la trei de la 1 noiembrie 2021) și de trei directori. Mandatele acestora au fluctuat de-a lungul anului trecut conform tabelelor mai jos redate.
Pentru directorul general al societății prima propusă (conform contractului de management) a fost de trei indemnizații brute, adică de 32.376 de lei. Pentru cei doi directori (tehnic și economic) primele propuse au fost de câte 30.576 de lei.
Pentru membrii consiliului de administrație, ”contractele de mandat prevăd și posibilitatea acordării unei componente variabile, în cuantum de patru indemnizații brute, condiționată de îndeplinirea integrală a indicatorilor de performanță”. Cele patru indemnizații bute înseamnă o primă de 13.516 lei pentru președintele Consiliului de administrație, respectiv câte 10.128 de lei pentru ceilalți administratori. În total, este vorba de aproximativ 140.000 de lei.
O greșeală. Iar acum șefii nu mai primesc prime
În dimineața zilei de luni, Turnul Sfatului a transmis o solicitare în atenția conducerii CJ Sibiu, prin care erau solicitate aprecieri asupra oportunității acordării acestor prime, în condițiile în care un indicator era în mod eronat considerat îndeplinit și în condițiile în care societatea a avut nevoie de ample restructurări de personal, aprobate în urmă cu două luni.
Până la publicarea acestui material, răspunsul scris nu a venit, dar – telefonic – reprezentanții CJ Sibiu au arătat că a fost vorba de o eroare materială, generată de volumul mare de lucru.
În plus, la două ore și ceva de la transmiterea solicitării, raportul de evaluare postat pe site-ul CJ Sibiu a fost modificat. ”Indicatorii de performanță nu au fost îndepliniți integral, așadar pentru activitatea desfășurată în anul 2021 conducerea administrativă și executivă nu va beneficia de acordarea componentei variabile menționată în contractele de mandat”, este subliniat cu roșu în noua variantă a raportului de evaluare.
Raportul de evaluare a fost modificat în câteva ore
Citește și VIDEO Un drum reparat de sibieni dimineața s-a stricat până seara
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: prime din greseala la drumuri , drumuri si poduri pnl sibiu , prime din greseala , prime drumuri si poduri sibiu , drumuri si poduri sibiu , Consiliul Judetean Sibiu
Vizualizari: 5756
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Joe Doe
Acum 2 ore
MergeTreaba
Acum 2 ore
Asdfasdf
Acum 2 ore
Georje
Acum 2 ore
Uncas