Sâmbătă,
02.12.2023
Cer Senin
Acum
16°C

Oficialii PRIMA Shopping Center din Sibiu: Nu ne naștem cu spirit civic, învățăm în funcție de ce vedem în jurul nostru. Copiii, mai mult decât oricine, au nevoie de modele care să-i încurajeze să protejeze natura

Oficialii PRIMA Shopping Center din Sibiu: Nu ne naștem cu spirit civic, învățăm în funcție de ce vedem în jurul nostru. Copiii, mai mult decât oricine, au nevoie de modele care să-i încurajeze să protejeze natura

PRIMA Shopping Center susține și în acest an proiectul educațional ”Lăsați copiii să vă vorbească despre deșeuri, ediția a III-a”, adoptând unul dintre super-eroii colectării separate din Sibiu.

Oficialii companiei spun că susținerea unor astfel de proiecte educaționale vine firesc, potrivindu-se valorilor interne după care se ghidează atât în afaceri, cât și în relația cu societatea în care se dezvoltă.

”PRIMA  Shopping Center din Sibiu, complexul comercial de retail dezvoltat de compania OASIS Retail development & consulting, alege să facă ceea ce este potrivit nu numai pentru rezultatele financiare, ci și în scopul binelui comun, creând încredere atât angajaților, cât și clienților și partenerilor de afaceri. Noi ne implicam social în mediul înconjurator și în special în comunitatea sibiană prin diverse acțiuni care vizează: Reducerea emisiilor de carbon, îmbunătățirea politicilor de muncă ale angajaților, sprijinirea educației, donații caritabile, voluntariat, politici corporative care protejează mediul înconjurător și investiții conștiente din punct de vedere social și ecologic”, spun reprezentanții companiei.

Declarațiile sunt dublate de fapte, angajații companiei fiind încurajați activ să respecte mediul înconjurător și să păstreze curățenia.

”Una din valorile pe care le împărtășește - compania OASIS Retail development & consulting este faptul că întotdeauna acționăm cu integritate și respect față de comunitate și mediul înconjurător. În plus, ne așteptăm de la toți angajații să adopte următoarele principii:

  • Să se angajeze și să contribuie în vederea utilizării unor practici ecologice sănătoase în operațiunile desfășurate zi de zi;
  • Să îmbunătățească eficiența la folosirea materiilor prime și cantitatea de energie;
  • Să minimalizeze generarea de emisii și cantitatea de deșeuri ;
  • Să elimine deșeurile inevitabile într-o manieră responsabilă;
  • Să caute furnizori cu o abordare proactivă față de gestionarea riscurilor ecologice și care gestionează resursele naturale în mod responsabil;
  • Să le solicite contractanților noștri să adere la aceleași standarde ecologice la care aderăm și noi”.

Nu în ultimul rând, când vorbim despre natură și mediul înconjurător vorbim despre sănătate și viitor, copiii noștri reprezentând cel mai bine ziua de mâine. De aceea PRIMA Shopping Center crede că, mai mult ca orice, tinerii și elevii au nevoie de încredere și susținere.

”Comunitatea în care trăim ne definește, iar fiecare dintre noi putem să ne aducem contribuția astfel încât cu toții să avem o calitate a vieții mai bună, să trăim într-un mediu, un oras, mai curat. Cel mai important este  să avem grijă ca mediul înconjurător să rămână cel puțin la fel ca până acum pentru generațiile viitoare.  Obiceiul colectării selective are un rol esențial în educația copiilor pentru că îi ajută să înțeleagă responsabilitatea și grija față de „ceea ce rămâne în urmă”. Pentru că nu ne naștem cu spirit civic, ci învățăm în funcție de ceea ce vedem în jurul nostru, copiii, mai mult decât oricine, au nevoie de modele care să-i încurajeze să respecte și să protejeze natura. Prin exemplul lor, adulții transmit cel mai puternic semnal de „așa da” sau „așa nu” când vine vorba de grija pentru mediul înconjurător.  De la curățarea locului în care stau și punerea lucrurilor la „locul lor”, până la colectare selectivă și reciclare nu e decât un pas. Mesajul trebuie astazi sa ajunga la copii, deoarece acestia vor deveni adultii responsabili de maine”, concluzionează oficialii PRIMA Shopping Center.

Organizat de Asociația de Bun Gust, proiectul ”Lăsați copiii să vă vorbească despre deșeuri, ediția a III-a”, a reunit peste 700 de copii, de la diferite școli sibiene. Scopul proiectului îl reprezintă conștientizarea importanței colectării selective a deșeurilor și protejarea naturii. În premieră, super-eroii colectării separate au ajuns anul acesta și la Mediaș.

Firma OASIS retail & development din Sibiu detinuta de antreprenorii sibieni Klaus Reisenauer si Kurt Wagner este unul dintre cei mai dinamici dezvoltatori din Romania, cu peste 70 de proiecte livrate în ultimii 15 ani, pe o suprafață ce însumează 1,5 milioane m.p. de teren. Partener in dezvoltarea marilor lanturi de retail, compania dezvoltă si proiecte proprii. Portofoliul OASIS  în România este alcătuit din mai multe parcuri de retail și  centre comerciale lansate sub brandul „Prima Shops” aflate în Oradea, Satu Mare,  Reghin, Făgăraș, Tecuci, Mangalia,  Bucuresti, precum și noul centru comercial în nordul Sibiului- PRIMA Shopping Center.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus