Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Doi elevi eliminați de la BAC. Unul a fost prins cu o cască de comunicare la proba de matematică

Doi elevi eliminați de la BAC. Unul a fost prins cu o cască de comunicare la proba de matematică

Astăzi, 21 iunie, a avut loc proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat. De la această probă au absentat 77 de elevi din totalul de peste 2.100 de înscriși. Doi candidați au fost eliminați din examen după ce au fost prinși încercând să copieze. Aceștia nu vor mai putea să susțină examenul în următoarele două sesiuni. 

Din cei 2.178 de candidați înscriși pentru susținerea probei Obligatorii a profilului s-au prezentat 2.101 (96,46%) candidaţi, iar 77 (3,54%) au absentat. Astfel, de la profilul matematică-informatică s-au prezentat toți cei 213 candidați înscriși, de la matematică-științele naturii s-au prezentat 409 elevi din cei 412 înscriși, de la matematică-pedagogic s-au prezentat toți cei 82 de candidați înscriși, de la matematică-tehnologic au susținut examenul 749 de elevi din cei 811 înscriși, iar de la profilul istorie au fost prezenți 646 din totalul de 660 înscriși. 

Doi elevi eliminați

Cea de-a doua probă scrisă a Bacalaureatului nu s-a desfășurat fără incidente. Doi elevi au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Unul dintre ei susținea examenul la centrul de la Liceul Teoretic „Constantin Noica” Sibiu și era absolvent al Liceului Teologic Baptist „Betania” Sibiu. Acesta a fost prins având copiuțe la proba de istorie.

Citește și „Ce cred tinerii sibieni despre prima probă scrisă la BAC: „M-am așteptat să cadă comedia, dar tot sunt de părere că dacă venea altceva era mai ușor”

Cel de-al doilea era candidat la centrul de examen Liceul Teoretic „Axente Sever” Mediaș și absolvent al Liceului Tehnologic „Automecanica” Mediaș. Elevul a fost surprins cu o cască de comunicare la proba de matematică.

Cei doi nu vor mai putea susține examenul de bacalaureat în următoarele două sesiuni.

Subiectele și baremele de corectare sunt publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, de la ora 15:00.

Rezultatele finale se afișează la începutul lunii iunie

Următoarele probe vor avea loc miercuri, 22 iunie, proba la alegere a profilului și a specializării (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie) și joi, 23 iunie – limba și literatura maternă. 

Primele rezultate vor fi afișate luni, 27 iunie, până în ora 12.00. Contestațiile pot fi depuse în ziua de 27 iunie 2022 (în intervalul orar 12:00 - 18:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice.

În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate VINERI, 1 iulie 2022.

Citește și: „Incident la BAC. Într-o clasă de la Lazăr antetul a fost scris greșit pe tablă și câțiva elevi au decis să-și rescrie lucrările”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus