Luni,
03.10.2022
Innorat
Acum
10°C

Copiii au avut accesul interzis în curtea Liceului Noica. Explicația directorului

Copiii au avut accesul interzis în curtea Liceului Noica. Explicația directorului

La jurnaliștii Turnul Sfatului a ajuns o sesizare prin care se arată că în curtea Liceului „Constantin Noica” sunt parcate mai multe mașini, iar copiii nu au acces pe terenul școlii. Atât directorul unității de învățământ, cât și reprezentanții Inspectoratului Școlar explică faptul că mașinile aparțin membrilor din comisia de examen a celor care susțin astăzi titularizarea, iar accesul persoanelor străine în curtea școlii a fost interzis tocmai pentru că în școală se desfășoară acest examen.

Citește și: „Directorul Liceului „Constantin Noica”, despre reparații și pregătirea elevilor: „Noi încercăm să ne schimbăm, la nivel național e mai greu”

O sesizare prin care se spune că mai multe mașini sunt parcate în curtea Liceului „Constantin Noica”, deși în apropiere există o parcare subterană cu 100 de locuri goale, iar copiilor le este interzis accesul în curtea școlii din acest motiv, a fost făcută jurnaliștilor de la Turnul Sfatului.

„Curtea școlii este plină de mașini. Sunt titularizări. Parcarea supraterană este la 100 m și are peste 100 de locuri goale. Copiii din cartier nu au voie în curte decât după ce pleacă mașinile. Au și strigat la mine angajații scolii”, spune cititorul.

Masini parcate la liceul noica

Sesizarea a fost însoțită de fotografii

Prof. Mihai Ordean, directorul școlii, explică faptul că de dimineață în școală se desfășoară examenul de titularizare și acesta este motivul pentru care accesul persoanelor în curtea școlii este interzis. De asemenea, directorul spune că mașinile aparțin doar celor care fac parte din comisia de examen.

„Sunt mașinile membrilor din comisia de examen care nu aveau unde să fie în altă parte, conform legii. Oricum nimeni nu avea voie să fie în curtea școlii în timpul desfășurării examenului. Este activitatea școlii, mi se pare absurd. Noi, angajații, am parcat în stradă. Mașina directorului este parcată pe stradă. Cele șase, șapte mașini sunt ale membrilor din comisie, nu e ca și cum ne-am trezit noi să parcăm în curte. Și, repet, oricum nu aveau acces pentru că de dimineață de la 7.00 se susține examenul propriu-zis”, spune directorul.

Citește și: „Topul celor mai bune licee din Sibiu”

Aceeași explicație este dată și de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean.

„Noica este centru de examen pentru cei care susțin titularizarea. Mașinile parcate sunt ale celor care fac parte din comisia de examen și nu au cum să fie în altă parte. Ei au tot dreptul să le parcheze acolo. Este o comisie de examen. Acolo trebuie să fie. La fel este la toate centrele de examen. Undeva în jurul orei 16.00, cel târziu, vor pleca de acolo”, spun reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Citește și: „Primăria Sibiu: Liceul Constantin Noica, modernizat și mai eficient energetic”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

4 comentarii

Daria

Acum 2 luni

repede se mai ataca unii ca vai odraslele lor nu se pot juca in curte o zi , nu e ca si cand e inchisa curtea toata vara,....mai nou cum nu le convine la unii ceva vad ca doar trimit repede la ziar
Raspunde

A.M.

Acum 2 luni

TURNATORII in actiune. Ticalosii astia ar trebui prinsi si invatati minte altfel ajungem ca in China comunista. Sau ne intoarcem inapoi in comunismul bolsevic dinainte de 90? Ce jeguri de oameni...
Raspunde

@@@

Acum 2 luni

La cine te referi? La director sau la cititorul furios, agresiv si violent? Se prapadesc daca nu bat mingea intr-o zi in curtea scolii... Mai duca-se si la locuri de joaca sau in parc!
Raspunde

Adrian

Acum 2 luni

Doamna recalcitranta nici macar nu avea copilul cu dansa. Despre explicatii, nici vorba sa asculte...Isterie cat cuprinde!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus