Sâmbătă,
13.08.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Localul din centrul Sibiului care n-a auzit de inflație. O masă completă cu prețul unei cafele

Localul din centrul Sibiului care n-a auzit de inflație. O masă completă cu prețul unei cafele

Cu banii pe care îi dai în medie pe o cafea de fițe în centrul Sibiului poți mânca liniștit două feluri de mâncare în cantina Consistoriului Evanghelic. Se află tot în Piața Mare, vizavi de FDGR, de unde i se și trage popular denumirea ”la șași” ori ”la FDGR”.

Dacă sunteți curioși, nu o să găsiți reclame sau firme luminoase afară. În cantină se ajunge prin curtea Consistoriului Superior al Bisericii Evanghelice (Casa Filek), în spate de tot. Sau te poți lua după mirosul îmbietor.

Odată ajuns aici, nu te aștepta chelneri și meniuri ample. Dimpotrivă, totul este foarte simplu și eficient. Te speli frumos pe mâini într-unul din cele două lavoare de la intrare și te așezi la masă. Oriunde găsești loc. O doamnă foarte amabilă în halat alb îți va aduce o farfurie cu o lingură și îți pune în față un bol mare de ciorbă cu polonicul rezemat de-o margine. Nu te aștepta să-ți toarne în farfurie, îți pui singur ori de câte ori simți nevoia.

Când ai gătat cu ciorba, aceeași doamnă în halat alb îți aduce o farfurie mare cu felul doi. De obicei ceva tocană ori friptură cu legume. De fiecare dată e asezonată cu o salată de varză sau niște murături.

Pâinea se află tot timpul într-un coș pe masă, să ajungă la toți mesenii.

ciorbă cantină sibiu

Săptămâna trecută am mâncat ciorbă ardelenească de cartofi cu tarhon și smântână, cu piept de pui, pilaf de orez și salată de varză. Toate gătite ca la mama acasă. Și toate au costat fix 16 lei.

Dacă-ți ridici ochii din farfurie, o să ai surpriza să vezi în jurul tău la masă doctori, profesori ori aleși locali. În această cantină mănâncă adesea oameni cunoscuți în Sibiu. De ce? Nu pentru că este foarte ieftin, ci în primul rând pentru că este gustos. Nu țin minte să fi gustat ceva care să nu-mi placă. Pe urmă, totul e rapid și eficient. Din momentul în care te-ai așezat la masă până te ridici nu trece o jumătate de oră. Primești rapid orice ai nevoie. Când s-a eliberat un loc, altcineva vine și se așază.

pui cu orez

Aici ajungem și la singurul defect la cantinei. Din păcate, în unele zile se aglomerează dacă mergi la prima oră și trebuie să aștepți puțin. Programul este între 12:00 și 14:30.

Realist vorbind, nu știu dacă mai sunt vreo două localuri în Sibiu unde poți mânca o masă caldă și proaspătă, completă, cu doar 16 lei. În schimb, pot enumera lejer câteva locuri unde banii aceștia nu-ți ajung de-o cafea de fițe.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

Muresan

Acum 1 săptămână

Poate intra oricine, fara abonament sau programare?
Raspunde

Sparrow, Jack Sparrow

Acum 1 săptămână

Aha! Deci se poate! Vedeti voi dragii mosului, problema suntem noi, noi toti. De noi tine dacā ne e greu ori usor. Degeaba arātām cu degetul ( al treilea parcā..) spre altii. Care altii? Noi suntem altii.
Raspunde

Julian

Acum 1 săptămână

La fel se poate manca in cantina facultatii, langa caminele 1-2-3
Raspunde

Marioara

Acum 1 săptămână

Si acum, intreb si eu, ca ardeleanu, e comestibila, e gustoasa sau nu mancarea de la "sasi"?
Raspunde

Gospodina

Acum 1 săptămână

Mancarea arata oribil, dar poate o fi gustoasa...
Raspunde

Sibianca

Acum 1 săptămână

ESTE DESCHIS SI SAMBATA SI DUMINECA
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus