S-a încheiat sesiunea de vară în ceea ce privește admiterea la facultățile din Sibiu. Peste 4.000 de tineri au participat la aceste examene. Turnul Sfatului a făcut o situație a mediilor de admitere la principalele facultăți și specializări din Sibiu pentru a vedea care a fost cea mai mare și cea mai mică medie de intrare pe locurile fără taxă.
Citește și: „Admitere ULBS: Care sunt cele mai căutate și cele mai puțin atractive facultăți din Sibiu”
În sesiunea de admitere din această vară, pentru a intra a facultățile Universității „Lucian Blaga” din Sibiu au fost validate peste 5000 de dosare, potrivit informațiilor oferite de reprezentanții universității. Dintre acestea, peste 4.000 de dosare au fost validate pentru concursurile de admitere la programele de licență și mai mult de 1.000 la programele de master.
Sfârșitul acestei sesiuni a dus la ocuparea a peste 90% din locurile bugetate scoase la concurs pentru programele de licență. În concursul de admitere din acest an au fost și 21 candidați olimpici admiși și peste 25 studenți străini din afara Uniunii Europene.
Turnul Sfatului vă prezintă situația mediilor de admitere la facultățile care au avut o concurență mare.
La Inginerie au fost admiși peste 400 de tineri pe locurile bugetate
La Facultatea de Inginerie din Sibiu au fost admiși 405 de tineri pe locurile bugetate de stat la cele 15 domenii și specializări ale unității de învățământ. Cea mai mare medie cu care s-a intrat la această facultate a fost 9,96, obținută de un candidat care s-a înscris la Calculatoare și Tehnologia Informației, specializarea Calculatoare, iar cea mai mică medie obținută pentru a fi admis la locurile fără taxă a fost 5,28, obținută de un candidat care s-a înscris la același domeniu, dar la specializarea Tehnologia Informației.
Citește și: Facultate de Medicină din Sibiu admitere 2022. Ce examene se dau
La domeniul Calculatoare și Tehnologia Informației, specializarea Calculatoare au fost admiși 84 de tineri. Dintre aceștia, 15 au obținut medii peste 9, media cea mai mare fiind 9,96, iar cea mai mică fiind 5.39.
La domeniul Calculatoare și Tehnologia Informației, specializarea Tehnologia Informației au fost admiși 35 de tineri. Dintre aceștia, doi au obținut medii mai mari de 9, cea mai mare medie fiind 9,24, iar cea mai mică medie fiind 5,28.
La domeniul Ingineria Sistemelor, specializarea Ingineria Sistemelor Multimedia au fost admiși 32 de tineri. Dintre aceștia, trei au obținut medii mai mari de 9, cea mai mare medie fiind 9,85, iar cea mai mică medie fiind 5,75.
La domeniul Inginerie Electronică, specializarea Electronică au fost admiși 10 tineri. Cea mai mare medie de admitere pe locurile bugetate a fost de 8,83, doi viitori studenți obținând o medie mai mare de 8, iar cea mai mică medie de admitere a fost 5,43.
La domeniul Inginerie Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, specializarea Electronică Aplicată au fost admiși 10 tineri. Cea mai mare medie obținută a fost 8,52, trei viitori studenți obținând o medie mai mare de 8, iar cea mai mică medie a fost 5,31.
La domeniul Inginerie Industrială, specializarea Tehnologia Construcțiilor de Mașini au fost admiși 53 de tineri. Dintre aceștia, trei au obținut medii mai mari de 9, cea mai mare medie fiind 9,60, iar cea mai mică medie fiind 6,13.
La domeniul Industrială, specializarea Sisteme de Producție Digitale au fost admiși 13 tineri. Cea mai mare medie de admitere a fost 8.78, cinci tineri obținând medii mai mari de 8, iar cea mai mică medie a fost 6,03.
La domeniul Inginerie și management, specializarea Inginerie Economică Industrială au fost admiși 11 tineri. Cea mai mare medie a fost 8,38, cinci tineri obținând medii mai mari de 8, iar cea mai mică medie a fost 6.75.
La domeniul Inginerie și management, specializarea Inginerie Economică în domeniul mecanic au fost admiși 31 de tineri. Dintre aceștia, nouă au obținut medii mai mari de 9, cea mai mare medie fiind 9,48, cea mai mică medie fiind 6,8.
La domeniul Mecatronică și Robotică, specializarea Mecatronică au fost admiși 47 de tineri. Cea mai mare medie de admitere a fost 9,05, aceasta fiind și singura medie peste 9. Cea mai mică medie de admitere a fost 6,01.
Aceeași specializare are și o clasă cu predare în limba engleză, aici fiind admiși trei tineri, unul dintre ei fiind din Ucraina.
La domeniul Mecatronică și Robotică, specializarea Robotică au fost admiși 17 tineri. Dintre aceștia cinci au obținut medii mai mari de 9, cea mai mare medie fiind 9,86, iar cea mai mică medie a fost 6,18.
La domeniul Ingineria Transporturilor, specializarea Ingineria Transporturilor și a Traficului au fost admiși 21 de tineri. Dintre aceștia trei au obținut medii mai mari de 9, cea mai mare medie fiind 9,43, cea mai mică medie fiind 6,08.
La domeniul Ingineria Mediului, specializarea Ingineria și Protecția Mediului au fost admiși 7 tineri. Cea mai mare medie de admitere a fost 9,01, aceasta fiind și singura medie peste 9. Cea mai mică medie a fost 6.53.
La domeniul Mine, Petrol și Gaze, specializarea Transportul depozitarea și distribuția hidrocarburilor au fost admiși 31 de tineri. Dintre aceștia trei au obținut medii mai mari de 9, cea mai mare medie fiind 9,51, iar cea mai mică medie fiind 6,16.
8,76 cea mai mică medie de admitere la Drept
La Facultatea de Drept au fost admiși pe locurile bugetate de stat 96 de tineri. Cea mai mare medie de admitere la această facultate a fost 10.00, iar cea mai mică 8,76. Sunt trei viitori studenți care au intrat la Drept cu media 10, iar 69 au avut medii peste 9. De asemenea, doi candidați au fost admiși pe locurile speciale oferite celor din licee rurale. Candidații au fost admiși cu media 8,63, respectiv 7,91. Si pe locurile speciale oferite tinerilor de etnie romă a fost admis un candidat cu media 8,31.
La Facultatea de Științe Socio Umane a fost cea mai are concurență
La Facultatea de Științe Socio Umane a fost cea mai mare concurență, iar mediile de admitere sunt pe măsură. La domeniul Științe ale Educației, Specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar au fost admiși 17 tineri. Cea mai mare medie de admitere pe locurile fără taxă a fost 9,93, iar cea mai mică 9,00.
La specializarea Psihologie au fost admiși 25 de tineri. Cea mai mare medie a fost 9,93, iar cea mai mică a fost 9, 28.
La Relații Internaționale și Studii Europene au fost admiși 12 tineri. Cea mai mare medie la locurile bugetate a fost 9,66, iar trei tineri au intrat obținând medii mai mari de 9. Cea mai mică medie a fost 6,85.
La specializarea Istorie au fost admiși 17 tineri, cea mai mare notă fiind 9,90, opt tineri având medii peste 9. Cea mai mică medie de admitere pe locurile fără taxă a fost 7,55.
La specializarea Asistență Socială au fost admiși 18 tineri. Dintre aceștia, șapte au avut medii peste 9. Cea mai mare medie a fost 9,61, iar cea mai mică a fost 7,76.
Facultatea de Litere și Arte a avut olimpici admiși cu 10
La Facultatea de Litere și Arte, programul de studiu Limba și literatura română – Limba și literatura modernă (Engleză/Germană/Franceză) au fost admiși 46 de tineri. Cea mai mare medie a fost 10 și aparține unui olimpic. 15 tineri au obținut medii peste 9, cea mai mare fiind 9,71. Cea mai mică medie de intrare la locurile cu taxă a fost 6,95.
La programul de studii Limbi Moderne Aplicate (Engleză/Germană/Franceză) au fost admiși 34 de tineri. Au fost două medii de 10 care aparțin, de asemenea, olimpicilor. Nouă tineri au obținut medii peste 9, cea mai mare fiind 9,61. Ce mai mică medie de admitere pentru locurile bugetate a fost 6,48.
La Domeniul Teatru și Artele Spectacolului, specializarea Actorie, au fost admiși cinci viitori studenți, cea mai mare medie de admitere pe locurile fără taxă fiind 9,6 și cea mai mică fiind 8,53.
La Coregrafie au fost admiși 7 tineri, cea mai mare medie fiind 9,72 și cea mai mică 6,92.
La Management Cultural au fost admiși tot 7 tineri, cea mai mare medie fiind 9,35, iar cea mai mică 7,26.
Sunt și tineri care și-au dorit să studieze la specializarea Limba și literatura chineză – Limba și Literatura Engleză. Aici au fost admiși 12 tineri, cea mai mare medie fiind 9,75, iar cea mai mică 6,11.
Două medii de 10 și la Teologie
La Facultatea de Teologie au fost admiși, în total, 44 de tineri, dintre care 30 vor urma specializarea Teologie Ortodoxă Pastorală, iar 5 Muzică Religioasă.
La prima specializare au fost doi tineri care au obținut media 10. De asemenea, patru tineri au fost admiși cu medii mai mari de 9. Cea mai mică medie de admitere la locurile fără taxă a fost 6.
La Muzică Religioasă au fost admiși 5 candidați, cea mai mare medie fiind 9,35, iar cea mai mică 6,1.
Întreaga situație în urma admiterii la facultățile Universității „Lucian Blaga” din Sibiu o puteți consulta AICI.
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Tag-uri: admitere facultate sibiu , admitere 2022 , facultate sibiu , universitate sibiu , medii admitere , universitatea lucian blaga
Vizualizari: 3071
Ultimele comentarii
Acum 9 ore
Alzara 1918
Acum 9 ore
Emil
Acum 9 ore
Munteanu
Acum 9 ore
Un sibian
Acum 9 ore
Zigzag