Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
14°C

S-au afișat rezultatele admiterii la Facultatea de Medicină. Ultimele medii cu care s-a intrat anul acesta

S-au afișat rezultatele admiterii la Facultatea de Medicină. Ultimele medii cu care s-a intrat anul acesta

Facultatea de Medicină din cadrul Universității ”Lucian Blaga” a postat luni seară, pe site-ul propriu, rezultatele concursului de admitere, secțiunea iulie 2022.

În total, pentru sesiunea de vară, Facultatea de Medicină a scos spre ocupare 360 locuri (din care 144 de locuri fără taxă) la licență și 150 de locuri, toate cu taxă, la master. Pentru ocuparea acestor locuri s-au înscris 555 de candidați la licență.

La specializarea „Medicină”, primul candidat declarat admis are media de admitere 9,91, iar ultimul admis la fără taxă are media 8,46. La aceeași specializare, dar pe locuri cu taxă, cea mai mică medie de admitere este de 7,93.

Pe lângă cele enumerate mai sus, există câteva locuri speciale, dedicate spre exemplu candidaților de etnie romă sau celor care provin din mediul rural. În plus, există trei candidați din străinătate, admiși pe locuri ”cu cont propriu valutar”. În acest caz, ultima medie de admitere este de 5,72 și aparține unui cetățean din Iordania.

La specializarea „Medicină dentară”, prima medie de admitere este 9,44, iar ultima la fără taxă este 7,69. Pe locuri cu taxă, ultima medie de admitere este de 7,57. Și aici există câteva locuri pentru cetățenii străini care au fost declarați admiși pe ”locuri cu cont propriu valutar”. Patru candidați au fost declarați admiși pe acest locuri, toți provenind din Israel, Statele Unite ale Americii și Iran. Ultima medie în cazul lor este de 7,00.

La specializarea „Farmacie” prima medie de admitere este 9,63 și ultima la fără taxă este 5,11. Pe locurile cu taxă, ultima medie de admitere este de 6,88.

La secțiunea „Asistență medicală generală” există 12 candidați care au fost declarați admiși cu media 10 la fără taxă. La cu taxă, ultima medie de admitere aici este de 5,20.

Nu în ultimul rând, la secțiunea ”Tehnică dentară” există cinci candidați care au fost declarați admiși pe locuri fără taxă cu media 10. Alți șase candidați au avut tot media de admitere zece, însă la departajare au prins doar locuri cu taxă. Ultima medie de admitere, la cu taxă, este de 5,50.

Conform procedurilor, candidații au dreptul să depună contestații tot astăzi, în intervalul orar 19:00-21:00, online.

Începând de mâine, marți – 26 iulie, cei care sunt hotărâți pot deja confirma locurile, atât cei admiși la cu taxă cât și la fără taxă.

ADMITERE 2022. ULBS scoate la concurs peste 6.000 de locuri, dintre care 2.800 fără taxă

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Fg.

Acum 2 luni

Ha, ha , ha.
Raspunde

Carcotasul

Acum 2 luni

Slabă concurenta la medicina. Altadata erau cate 10 pe loc.
Raspunde

Sparrow

Acum 2 luni

Pasapoarte valabile au ? Cā 95 % din ei o uschesc " dincolo" la prima ofertā. 5% sunt fie copii de medici fie niste idealisti rataciti in " sistem" Asta imi aduce aminte de un meci de fotbal in care o echipā româneascā bāgase un gol la niste greuceni. Autorul, unu' Rusescu reusise sā o trimitā in poarta adversarului ( de parcā nu pentru asta era pe teren!!!!). Comentatorul, în pragul infarctului urla ca un descreierat " Drum buuuuuuuuuuuuuun Russsssescuuuuuuuuuuuuuuu, drum buuuuuuuuuuuuuun in Europaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !" Ceea ce arata mentalitatea imbecilā a reusitei ca o garantie a uschitului" dincolo". Asa si la medicina. Ai intrat? Pfuaaaaaai, Anglia, Franta, America, mai nou Qatar si Emiratele te asteaptä sā le alini suferinta ceferistilor si dulgerilor lor! Pe bani frate ! Bani din āia buni, fālcosi , si multi!
Raspunde

Coada calului

Acum 2 luni

Toate bune și frumoase și toți se fac ca ploua si ca nu vad ca tot orașul este blocat nezicand nici pas despre vreo motocicleta
Raspunde

Ghita Constructii

Acum 2 luni

Adela coafeza face jocurile la admitere Medicina Sibiu. Un FLEAC…
Raspunde

Victor

Acum 2 luni

Cel mai slab decan din istoria Sibiului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus