Vineri,
19.04.2024
Partial Noros
Acum
7°C

Știrile zilei - 6 septembrie. Centrul blocat la orele amiezii, cel mai ieftin taxi, un sibian la conservatorul din Amsterdam

Știrile zilei - 6 septembrie. Centrul blocat la orele amiezii, cel mai ieftin taxi, un sibian la conservatorul din Amsterdam

Cele mai importante știri ale zilei de astăzi, 6 septembrie

Care e mai ieftin?

Am făcut același traseu cu patru firme de taximetrie, Bolt, Uber, 953 și 924 ca să vedem care e mai ieftin, în contextul în care în ultima ședință a Consiliului Local s-a hotărât scumpirea taxiurilor de la 3.1 la 4.5 lei pe kilometru. Rezultatele experimentului, în articol.

Directorul Filarmonicii se judecă cu Consiliul Județean

Cristian Lupeș, directorul Filarmonicii Sibiu, a dat în judecată Consiliul Județean pentru a obține niște drepturi salariale. Nu există nicio tensiune între cele două instituții, așa se rezolvă lucrurile în România, pentru că legile sunt făcute anapoda.

Centrul Sibiului, blocat la orele amiezii

Degeaba au rugat polițiștii părinții de la Goga să nu mai parcheze pe culoarele dedicate îmbarcării și debarcării elevilor că astăzi s-au înghesuit atât de multe mașini încât traficul a fost aproape blocat, până pe bulevardul Milea. Cel puțin o jumătate de oră de haos la orele amiezii.

Pista de bicicletă devenită parcare

O mașină a societății Apă Canal, parcată pe o pistă pentru bicicletă, a atras atenția Urban Bike Revolution, care solicită din cauza apariției tot mai multor cazuri de acest gen ca societățile să facă o pregătire cu șoferii pentru ca aceștia să înțeleagă faptul că e ilegal să parcheze pe locurile adresate exclusiv bicicliștilor.

 Singurul român admis la conservatorul din Amsterdam

Tânărul sibian Radu Scutelnicu este singurul român admis în 2022 la Conservatorul din Amsterdam. El a absolvit Colegiul Gheorghe Lazăr și a ales să studieze în străinătate și să aprofundeze domeniul muzicii.

Salvat de Ovidiu Popârțan

Celebrul regizor al documentarului Flavors of Romania, Charlie Ottley, a fost salvat dintr-o situație dificilă de cunoscutul artist tatuator sibian Ovidiu Popârțan. Motocicleta regizorului s-a stricat la Baia de Aramă iar Ovidiu a pornit repede încolo cu toate cele necesare reparației.

Primăria nu ține pasul cu cetățenii

Consilierul local Ioan Plesciuc critică Primăria Sibiu pentru întârzierea cu care aliniează infrastructura cu dezvoltarea imobiliară a orașului. Bucata neasfaltată de 100 de metri spre noul ansamblu imobiliar din zona Henri Coandă este exemplul cu care acesta își justifică criticile.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

1 comentarii

Preda

Acum 1 an

An Piata Aurarilor nr 10 un locatar a pus piatra curtea este Monument Istoric.a pavat fara aprobare de la monumente si nici de la primarie.si fara proiect
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus