Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Știrile zilei - 30 septembrie. Centru pentru deșeuri în Viile Sibiului, zece zboruri anulate de la Sibiu, cu cine joacă FC Hermannstadt în Cupă

Știrile zilei - 30 septembrie. Centru pentru deșeuri în Viile Sibiului, zece zboruri anulate de la Sibiu, cu cine joacă FC Hermannstadt în Cupă

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi, 30 septembrie

Centru pentru deșeuri în Viile Sibiului

Sibienii își vor putea duce gratuit deșeurile din construcții și cele voluminoase într-un centru de aport voluntar a deșeurilor reciclabile ce va fi amenajat în Viile Sibiului. Terenul pe care va fi amenajat are o suprafață de 4000 de metri pătrați.

Reportaj: Am fost sarmat în Roma Antică

Soldați romani, unii dintre ei chiar fioroși, cu impunătoarele lor coifuri, își văd liniștiți de treburi. Corturi de diferite mărimi, scuturi și săbii sunt peste tot. Dincolo de soare, locul este luminat și de zeci de domnițe și zeițe suave care râd și dansează. În acel moment, în acea secundă, sunt în Roma antică.

Licitație pentru strada care va străbate baza Tursib

Baza Tursib va fi împărțită în două de o stradă al cărei studiu de fezabilitate a fost scos la licitație. 82.500 de lei costă acest studiu și va fi realizat de Aspire Design SRL. Strada va avea aproximativ 300 de metri.

Zece zboruri anulate

Wizzair și Blueair conduc în topul companiilor ce au anulat zboruri în ultima lună de pe Aeroportul Internațional Sibiu. Nu mai puțin de 10 zboruri au fost anulate în ultimele 30 de zile. Lufthansa și Airbucharest contribuie și ele la această listă.

Afacere unică în România

Delia și Tudor Petrescu au reușit să creeze un proiect unic în România, care poartă numele de Petrescu Press. Înființat în 2013, proiectul celor doi are ca scop producerea de wood types, litere tipografice din lemn, pe tipar înalt. În acest moment, Delia și Tudor sunt singurii din România care fac acest lucru.

Accident plin de ghinion

Un ieșean a călătorit până la Sibiu ca să își cumpere o mașină iar în drumul înapoi spre casă a făcut accident, în localitatea Scoreiu. Ca lucrurile să meargă prost până la capăt, firma de asigurări a refuzat să achite reparațiile.

Salubritate mai scumpă

Consilierii locali sibieni au aprobat propunerile de majorare a tarifelor de salubritate și deszăpezire solicitate de compania SOMA, care operează aceste servicii. Creșterea prețurilor se datorează scumpirilor din ultima perioadă, spre exemplu, o tonă de sare s-a scumpit de la 320 de lei la 500.

Cu cine joacă Hermannstadt în Cupa României

Grupele Cupei României au fost stabilite iar FC Hermannstadt va da piept cu CS Universitatea Craiova, Minaur Baia Mare și Chindia. Primele două echipe din fiecare grupă merg mai departe.

Mașinile de la Sibiu Classic Rally 2022

Un Ford Mustang din 1968, un Chevrolet Corvette C3 din 1973, un Buick Special din `55 sau un Ford A Roadster din 1930 sunt printre mașinile de epocă ce s-au aliniat astăzi la startul Sibiu Classic Rally, în Piața Mare.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 716

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus