De câteva luni, în Piața Mică s-a deschis un nou restaurant. O raritate în peisajul din centrul orașului, sunt ani de zile de când configurația restaurantelor din piață a fost aceeași, fără modificări care să tulbure status quo-ul horeca din cel mai fierbinte punct al turismului local.
Urban Food a deschis de ceva vreme, la doi pași de Podul Minciunilor, un restaurant simplist, fără fițe decorative, cu o terasă suficient de generoasă și un meniu inedit, comparativ cu celelalte restaurante din apropiere.
Urban nu sunt de azi, de ieri în Sibiu, au ceva ani buni de când se ocupă cu bucătăreala iar semnătura lor a fost mai întotdeauna pulled-pork-ul. Bun, de fiecare dată, nu e prima dată când am mâncat de la ei. Așa că sâmbătă după-masă am zis că e un moment numai bun să vedem cum se transformă un fast-food într-un restaurant, mai ales în plin centrul orașului.
Deși celelalte terase erau aproape pline la ora amiezii, la Urban Food era o singură masă ocupată. Ne-am așezat și noi la o masă și ne-am apucat de răsfoit meniul. Pentru copii a fost foarte simplu, au ajuns la pagina cu aripioare și nici că s-au uitat mai departe.
Singura dezbatere a rămas cu ce fel de sos să fie glazurate. Sunt patru variante, cu sos picant piri-piri, cu sos barbecue sau sweet chilli sau cu un sos pe bază de brânză mucegăită. Eu aș fi mers pe varianta combo, care pune pe platou câte puțin din fiecare, dar copiii erau deja deciși.
Am mai comandat pe lângă un wrap cu pulled pork și, ca să încercăm și ceva la farfurie, am zis să vedem cât de bine le iese o porție de chilli-con-carne, decorată cu nachos. Pe lângă, două ice-tea, o cola și o bere rece și la halbă de la Nembeer.
Ice-tea-ul a smuls primele exclamații și vreo 5 minute nu s-a auzit altceva în afara sorbiturilor din pai, semn bun. 10 minute mai târziu făceam loc pe masă pentru platouri și s-a făcut din nou liniște.
Porția de chilli con carne arăta super gustos, chipsurile înghesuite într-o parte, o lingură generoasă de smântână în mijloc și câteva felii de jalapenos, că, totuși, vorbim de un preparat de inspirație mexicană, care fără picant nu e ce trebuie.
M-am dezumflat un pic după prima gură tocmai pentru că lipsea acest gust de picant, dar o dată ce am amestecat cele 5-6 felii de ardei iute prin întreaga combinație totul s-a schimbat. Am terminat halba de bere din 2 guri și asta zice multe despre gustul adăugat de jalapenos preparatului.
De cealaltă parte a mesei aripioarele au dispărut înainte să apuc să zic „lăsați-mi și mie una să gust”. Au fost decretate imediat drept aripioarele supreme, pe lângă un „de ce nu ne-ai adus până acum aici”. N-aș putea să le descriu cu exactitate, că am apucat doar să ronțăi niște bucățele rămase pe la capetele oscioarelor, dar îi cred pe cuvânt.
La câte fițe fac la masă, dacă cer să vină din nou altfel decât foarte bune n-au cum să fie. Din wrap-ul cu pulled pork a rămas ceva mai mult pentru degustare. Foarte bun, carnea foarte fragedă, dar a trebuit să fiu de acord, nu i-ar fi stricat mai mult sos, a fost ușor sec, în ciuda feliuțelor de salată și de brânză Cheddar.
O să revin la Urban Food cu siguranță, în special pentru aripioare, vreau să mă bucur de o porție întreagă, numai și numai pentru mine. În peisajul tradițional care abundă de ciorbe de fasole în pâine, Urban e o surpriză foarte plăcută pentru centrul orașului, cu niște preparate pe care nu le prea găsești în zona centrală.
Masa de patru ne-a costat 185 de lei, n-aș putea spune că e exagerat pentru prețurile din centrul orașului. Aripioare, fiți pe fază, revin!
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 5072
Ultimele comentarii
Acum 12 ore
Emil
Acum 13 ore
Bike
Acum 13 ore
Cai verzi pe pereti!
Acum 13 ore
Acolo Duța
Acum 13 ore
Gheorghe Ion