Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

S-au decretat drept „aripioarele supreme”. La Urban Food, în Piața Mică

S-au decretat drept „aripioarele supreme”. La Urban Food, în Piața Mică

De câteva luni, în Piața Mică s-a deschis un nou restaurant. O raritate în peisajul din centrul orașului, sunt ani de zile de când configurația restaurantelor din piață a fost aceeași, fără modificări care să tulbure status quo-ul horeca din cel mai fierbinte punct al turismului local.

Urban Food a deschis de ceva vreme, la doi pași de Podul Minciunilor, un restaurant simplist, fără fițe decorative, cu o terasă suficient de generoasă și un meniu inedit, comparativ cu celelalte restaurante din apropiere.

Urban nu sunt de azi, de ieri în Sibiu, au ceva ani buni de când se ocupă cu bucătăreala iar semnătura lor a fost mai întotdeauna pulled-pork-ul. Bun, de fiecare dată, nu e prima dată când am mâncat de la ei. Așa că sâmbătă după-masă am zis că e un moment numai bun să vedem cum se transformă un fast-food într-un restaurant, mai ales în plin centrul orașului.

Aripioare sweet chilli Gastro Food

Deși celelalte terase erau aproape pline la ora amiezii, la Urban Food era o singură masă ocupată. Ne-am așezat și noi la o masă și ne-am apucat de răsfoit meniul. Pentru copii a fost foarte simplu, au ajuns la pagina cu aripioare și nici că s-au uitat mai departe.

Singura dezbatere a rămas cu ce fel de sos să fie glazurate. Sunt patru variante, cu sos picant piri-piri, cu sos barbecue sau sweet chilli sau cu un sos pe bază de brânză mucegăită. Eu aș fi mers pe varianta combo, care pune pe platou câte puțin din fiecare, dar copiii erau deja deciși.

Am mai comandat pe lângă un wrap cu pulled pork și, ca să încercăm și ceva la farfurie, am zis să vedem cât de bine le iese o porție de chilli-con-carne, decorată cu nachos. Pe lângă, două ice-tea, o cola și o bere rece și la halbă de la Nembeer.

Wrap pulled pork Gastro Food

Ice-tea-ul a smuls primele exclamații și vreo 5 minute nu s-a auzit altceva în afara sorbiturilor din pai, semn bun. 10 minute mai târziu făceam loc pe masă pentru platouri și s-a făcut din nou liniște.

Porția de chilli con carne arăta super gustos, chipsurile înghesuite într-o parte, o lingură generoasă de smântână în mijloc și câteva felii de jalapenos, că, totuși, vorbim de un preparat de inspirație mexicană, care fără picant nu e ce trebuie.

M-am dezumflat un pic după prima gură tocmai pentru că lipsea acest gust de picant, dar o dată ce am amestecat cele 5-6 felii de ardei iute prin întreaga combinație totul s-a schimbat. Am terminat halba de bere din 2 guri și asta zice multe despre gustul adăugat de jalapenos preparatului.

De cealaltă parte a mesei aripioarele au dispărut înainte să apuc să zic „lăsați-mi și mie una să gust”. Au fost decretate imediat drept aripioarele supreme, pe lângă un „de ce nu ne-ai adus până acum aici”. N-aș putea să le descriu cu exactitate, că am apucat doar să ronțăi niște bucățele rămase pe la capetele oscioarelor, dar îi cred pe cuvânt.

Aripioare barbecue Gastro Food

La câte fițe fac la masă, dacă cer să vină din nou altfel decât foarte bune n-au cum să fie. Din wrap-ul cu pulled pork a rămas ceva mai mult pentru degustare. Foarte bun, carnea foarte fragedă, dar a trebuit să fiu de acord, nu i-ar fi stricat mai mult sos, a fost ușor sec, în ciuda feliuțelor de salată și de brânză Cheddar.

O să revin la Urban Food cu siguranță, în special pentru aripioare, vreau să mă bucur de o porție întreagă, numai și numai pentru mine. În peisajul tradițional care abundă de ciorbe de fasole în pâine, Urban e o surpriză foarte plăcută pentru centrul orașului, cu niște preparate pe care nu le prea găsești în zona centrală.

Masa de patru ne-a costat 185 de lei, n-aș putea spune că e exagerat pentru prețurile din centrul orașului. Aripioare, fiți pe fază, revin!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

13 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 an

chilli con carne nu e de nici o inspirație mexicană, a fost inventată de fermierii din Texas. Cine nu crede, dă o căutare pe site-ul Historia
Raspunde

@Aci Dutu

Acum 1 an

Mai du-te , mai, telectualule! Denumirea "chili" e in limba spaniola! Fermierii din Texas vor fi fost emigranti mexicani pe care n-a reusit sa-i prinda Trump!
Raspunde

CA

Acum 1 an

Autorul sa mai puna mana pe DEX. “Simplist” inseamna cu totul altceva decat ce crede el :)))
Raspunde

Sparrow

Acum 1 an

Se mai mānâncā in oras? Eu nu sunt Cabral, nu " am întrebat 100 de români" am vorbit cu cei de pe lângā mine, colegi, neamuri ,vecinul, vreo 30 de insi , hai 40 , bāi nici unul nu a mai " iesit" sā mānânce in oras dinainte de pandemie. Motivul? " Nu e bani!"
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ania

Acum 1 an

Eu va recomand burgerul veggie si chessy angus de la ei. Foarte deliciosi. The best in town!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Diablo, regele infernului

Acum 1 an

Ieși și tu din casă și ai să vezi că restaurantele sunt pline.
Raspunde

Sparrow

Acum 1 an

Nu s-a inteles exact ce am spus, or fi pline restaurantele, dar totusi nu se iese la mâncat. Āia de pe terase sunt jumātate turisti iar ceilalti sunt oameni veniti cu treburi in Sibiu. Nu se pune. Tinerii ies cā e normal si frumos, dar câti dintre noi ies frecvent sā ia cina sau dejunul la local, adicā mergi ca sā manânci ce-ti place in ziua aia. Vorbeam de rutina de a mânca in oras nu acasā. Ca sā cultivi asa ceva iti trebuie bani. Dacā in oras supa te costā se 14 ori cât iti iese potia acasā, sau orezul cu care e mânjitā farfuria la local costā cât 11 kile de orez la pungā in magazin iar paharul de Cola costā cât baxul de 6 sticle la 2 litri....multam' frumos
Raspunde

Pofticiosul

Acum 1 an

Aripioarele supreme cred că te poarta spre rai... Raiul gustativ.. Nu același lucru pot spune despre ciolanul de la S... M...tti. Arata bine, însă nu e făcut mai deloc, că sa nu scadă din gramaj ... Și totuși, draga Sparrow, în locația S ... M... tti e mereu plin. Semn că lumea mai mănâncă... in oraș
Raspunde

Florin alexandru

Acum 1 an

fără glumă, stie cineva daca acest restaurant foloseste in chilli con carne CHIMEN sau CHIMION ? ( DESI PAR A FI ACELASI LUCRU, AU AROME ABSOLUT DIFERITE) Multumesc
Raspunde

???

Acum 1 an

Comentariul meu???
Raspunde

Mihai

Acum 1 an

Nu as ieși in birturile sau localurile populate de cei de etnie rroma spre exemplu in centru nici sa mănânc pe gratis… Clienți putini, calitate slaba! Nu mai este ce a fost odată!!!
Raspunde

Dorel

Acum 1 an

Mai există și mâncare românească sau cel puțin scrisă folosind limba română? Ne este rușine sau vrem să pară mai ”trendy”
Raspunde

@Pofticiosul

Acum 1 an

Inghetata de la S... Mutti cum ii spui e foarte buna: fistic, vanilie, Anna Pavlova, alune, nuci... Mancarea e intr-adevar insipida. Inghetata merita!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus