Sâmbătă,
18.05.2024
Parțial Noros
Acum
20°C

Birocrația și transportul - două probleme ale investitorilor germani din Sibiu: „Orașul are nevoie de un transport metropolitan”

Birocrația și transportul - două probleme ale investitorilor germani din Sibiu: „Orașul are nevoie de un transport metropolitan”

Când vorbesc despre problemele pe care le întâmpină în cadrul activității lor, investitorii străini din România accentuează de cele mai multe ori birocrația excesivă. La Sibiu, pe lângă birocrație investitorii germani mai subliniază și problema transportului.

Vara aceasta, în cadrul vizitei la Sibiu a ministrului Economiei, când a vizitat sediile a trei companii germane, la final delegațiile prezente au vorbit despre problemele cu care se confruntă. Reprezentanții companiilor germane i-au transmis ministrului problemele cu care se confruntă, cele mai importante fiind birocrația excesivă și cea a transportului angajaților.

Wolfgang Alexander Guib, directorul executiv al Clubului Economic German Transilvania (DWS), cu sediul în Sibiu, a detaliat în cadrul unui interviu acordat ziarului Turnul Sfatului mesajele transmise reprezentantului guvernului. L-am întrebat și dacă au loc schimbări în ultimii ani în soluționarea birocrației.

„Din păcate, mai avem câteva etape de parcurs până când am putea deschide o firmă în câteva minute online, ca în alte țări europene. Când ajungem la construcții, la autorizații de funcționare sau la obținerea de diferite avize lucrurile se complică destul de mult. Activatea firmelor ajunge să stagneze din cauza diferitelor documente și acte necesare de la diferite instituții, care nu comunică între ele. Sperăm că autoritățile statului vor conlucra și vor simplifica procedurile și vor elimina astfel obstactolele birocratice”, a declarat Wolfgang Alexander Guib.

Citește și: 20 de ani de investiții germane în Sibiu. „E o dezvoltare a orașului la care aproape n-am visat”

În ceea ce privește problema transportului, de care sunt legați inclusiv angajații companiilor germane, printre celeai mari firme desfășurându-și activitatea în Zona Industrială Vest, aceasta paote fi rezolvată prin dezvoltarea transportului metropolitan, crede Guib.

„Sibiul, mai ales pentru Zona de Vest, are nevoie de un transport metropolitan. Timpii petrecuți în trafic ar putea fi reduși, colectarea angajaților din diferitele comune, sate și orase ar fi mai simplă. Un alt punct pozitiv ar fi reducerea traficului în municipiul Sibiu. Să nu uităm nici de elevii din mediul rural care ar putea vizita mai ușor o școală de specialitate sau duală. Ne bucură faptul că Primăria municipiului Sibiu și celalalte primării din zona metropolitană, prin Asociația de Dezvoltate Intercomunitară Transport Metropolitan Sibiu, fac eforturi reale de a implementa acest transport metropolitan și sperăm că proiectul se va finaliza în curând”, a spus directorul executiv al DWS pentru Turnul Sfatului.

Citește și: 30 de ani de parteneriat româno-german în Europa s-au sărbătorit la Sibiu

Interviul cu Wolfgang Alexander Guib va fi publicat în una din următoarele zile.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

5 comentarii

Alberich

Acum 1 an

Si acuma noi ce ar trebui sa facem, sa strigam Jawohl si sa executam. Birocratia nu tine de Sibiu ci de legislatia si autoritatile din Romania. Sibiul nu are bani pentru centura, poate veniti voi si puneti mana de la mana sa faceti o centura. Pana o sa fie centura poate ii educati pe angajatii vostrii sa foloseasca transportul in comun. Dar daca ne gandim bine poate nu mai vrem sa facem nimic . Marea majoritate a angajatilor vostrii sunt din judete vecine care nu ii prea intereseaza de Sibiu , vin aicea sa-si afiseze masinile de zici ca aicea e Viena . Cunosc caz concret un valcean care s-a angajat la .... Sibiu iar toate neamurile au pus mana de la mana sa-i cumpere la baiat BMW 3 nou nout ca de baiatul lucreaza la Viena nu poate merge cu Logan ca pute a praz.

Raspunde

Konrad Hass

Acum 1 an

nu pot sa cred, nemtii critica administratia saseasca! Ei se asteapta ca impostorilor din primarie sa le pese de timpul pierdut in trafic de mii de sibieni zilnic si chiar sa faca ceva ? Lor de pasa numai de keul si protejatii lor. Ei si-au ales modelul: S. Brukenthal - care nu statea de vorba cu iobagii romani. Transport metropolitan in urbea asta o sa fie cand zboara porcul sau dupa ce zboara de pe scaunele calde ficusul si protejata lui incompetenta.

Raspunde

Bubi Seven

Acum 1 an

Sa ia legatura cu ilie de la scularie ,mai nou bibliotecar sef si rezolva el cu transportul ! Cei din primarie sint niste nulitati si nimic legat de transport nu se rezolva fara o vorba de la ilie.

Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

INCOMPETENTA, IGNORANTA (a se citi PROSTIA!), LIPSA DE VIZIUNE, LIPSA DE IMPLICARE...astea ar trebui "remarcate"...de aici apare birocratia, lipsa transportului, lipsa infrastructurii, etc etc

Raspunde

Mihai Alexandru

Acum 1 an

Asta să fie cea mai mare problemă; salariul care nici nu se apropie de minimul din Germania nu este o problemă? Faptul că vă bucurați de sporuri de performanță care nu vă ajută la pensie sau la baza salarială și nu sunt impozabile nu este o problemă? Autoritățile au pus la punct transportul în comun cum au putut mai bine cu ceea ce au, iar infrastructura rutieră este mai bună decât în capitală.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus