Miercuri,
19.03.2025
Cer Senin
Acum
-4°C

22 de avocați sibieni fac voluntariat în școli. Decanul Baroului: „Există această tendință de a considera că avocatul este mânat tot timpul de un interes mercantil”

22 de avocați sibieni fac voluntariat în școli. Decanul Baroului: „Există această tendință de a considera că avocatul este mânat tot timpul de un interes mercantil”

22 de avocați din Baroul Sibiu s-au înscris pentru a participa voluntar la cea de-a doua ediție a proiectului „Fii avocat în școala ta!”. Avocații vor merge pro bono în 45 de școli din tot județul Sibiu, unde vor sta de vorbă cu elevii și vor susține lecții gratuite de educație juridică.

Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și s-a bucurat de mare succes la prima ediție, implementată în anul școlar trecut. În total, peste 6.000 de elevi din municipiul Sibiu și mediul rural au luat parte la aceste cursuri.

„Am avut reacții pozitive, știm că s-a creat multă emulație în clasă și asta ne-a ajutat să transformăm sala de clasă într-un loc pozitiv. Educația o putem face fiecare dintre noi, nu numai dascălul la clasă. Este un proces în continuă schimbare”, a declarat inspectorul școlar general adjunct, prof. Monica Munteanu.

Avocatul sibian Simona Jeflea, coordonatorul celei de-a doua ediții a proiectului, a explicat în baza experienței de anul trecut că elevii de clase mai mici sunt interesați preponderent de misterele profesiei de avocat, în vreme ce elevii de clase mai mari au întrebări concrete legate de drepturile și libertățile în rândul tinerilor, bullying și agresiunea în mediul online. De asemenea, infracțiunile de natură sexuală și cele de natură cibernetică au stârnit curiozitatea copiilor.

Nu în ultimul rând, decanul Baroului Sibiu, avocatul Alexandru Suciu, a evidențiat și un alt rol al acestui proiect, acela de a pune într-o lumină nouă avocatura.

„Nu este vorba doar despre imaginea avocaților din Baroul Sibiu, este vorba despre imaginea avocaturii în ansamblu, ca profesie. Există această tendință de a considera că avocatul este mânat tot timpul de un interes mercantil: Nimic nu se face gratis, dacă vrei un sfat de la avocat trebuie să plătești. Ceea ce vrem să demonstrăm prin acest proiect este că se pot face și activități benevol, în sprijinul societății. Vrem să croim aceste generații noi de tineri, să le implementăm conștiința socială, rolul pe care îl pot avea, astfel încât să-i determinăm să nu comită gesturi sau fapte care să vină în contradicție cu prevederile legale. Prin asta cred că imaginea avocaturii se va îmbunătăți, nu doar la nivel local, ci profesia în ansamblu”, a concluzionat avocatul Alexandru Suciu.

”Fii avocat în școala ta!” este un proiect de responsabilitate socială implementat de Uniunea Națională a Barourilor din România și Barourile din țară.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Ts

Acum 2 ani

Unul trecea pe lângă o piatră funerară pe care scria: „Aici se odihneşte un avocat, un om cu un suflet bun, un om onorabil“. - „Doamne Sfinte!“ îşi face cruce tipul. „Ăştia au băgat trei oameni în acelaşi mormânt!“
Raspunde

Emil

Acum 2 ani

Hai sa nu ne mai mintim unii pe altii, ****. Cereti avocati straini necomplici crimei organizate inscaunate in justitia romana.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus