Duminică,
23.06.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Știrile zilei - 17 noiembrie. Primul meci pe stadion, FC Hermannstadt-Farul Constanța, Târgul Obor își deschide parcarea pentru clienții Jumbo, Raluca Turcan comentează cazul Cîmpean

Știrile zilei - 17 noiembrie. Primul meci pe stadion, FC Hermannstadt-Farul Constanța, Târgul Obor își deschide parcarea pentru clienții Jumbo, Raluca Turcan comentează cazul Cîmpean

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi:

Stadionul se deschide cu meciul FC Hermannstadt - Farul Constanța

Noul stadion municipal al orașului își deschide în sfârșit porțile. Primul meci care se va juca pe noua arenă, construită de Con-A, va avea loc în 10 decembrie. FC Hermannstadt va întâlni atunci echipa ce ocupă acum prima poziție în campionat, Farul Constanța, echipă condusă de Gheorghe Hagi. Stadionul Municipal este cea mai importantă investiție făcută din fonduri locale de la revoluție încoace.

165 de amenzi pentru cerșit

Timp de 7 ani, doi părinți din județul Mureș și-au adus cei 6 copii la cerșit în municipiul Sibiu, unul dintre ei fiind sancționat de autoritățile sibiene de 165 de ori pentru apelarea în mod repetat la mila publicului precum și pentru faptul că și-a îndemnat copiii minori să cerșească. 

Raluca Turcan comentează cazul Cîmpean

Raluca Turcan, președintele PNL Sibiu, a comentat astăzi, într-o conferință de presă, dezvăluirile recente despre Daniela Cîmpean din ziarul Turnul Sfatului. Președintele PNL Sibiu a precizat în cadrul aceleiași conferințe de presă că libertatea presei este garantată și că ea ”nu poate fi atacată și îngrădită de nimeni”.

„Nu mai băgăm încă un incubator în priză pentru ea”

O tânără din Râmnicu Vâlcea a decis să lupte până în ultima clipă pentru fetița ei încă nenăscută, chiar dacă multe cadre medicale i-au sugerat să renunțe. A reușit să nască în maternitatea din Sibiu, pe Secția de Neonatologie, după cinci luni de spitalizare. Cinci luni în care Măriuca, născută la 26 de săptămâni și cu o greutate de doar 780 de grame, a luptat să trăiască.  

Zona dinspre parc a Stadionului devine pietonală

Primăria Sibiu a pus joi în dezbatere publică un Proiect de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind reglementarea circulației autovehiculelor pe Aleea Mihai Eminescu din Municipiul Sibiu. Astfel, zona stadionului va deveni pietonală și se vor monta piloni la intrarea pe Aleea Mihai Eminescu dinspre Hotel Parc și strada Titu Maiorescu.

Sibiu, recomandat în Italia ca destinație de Crăciun

Site-ul de călătorii italian The WOM Travel a făcut o listă cu cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, iar din România a ales o singură locație, Sibiul. Alături de Sibiu sunt recomandate și alte orașe precum Florența, Milano, Verona, Copenhaga, Strasbourg, Viena, Libliana, Cracovia, Praga, Bratislava, Budapesta și Berlin, printre altele.

Ziua de 2 decembrie se va recupera până la vacanță

Elevii și dascălii din Sibiu vor recupera ziua de 2 decembrie, potrivit unei adrese trimise de Inspectoratul Școlar către directorii de unităților de învățământ. Documentul arată că recuperarea se va face până în data de 21 decembrie.

5.500 de steaguri, pentru Ziua Națională

De joi, 17 noiembrie a început montarea steagurilor tricolore pe stâlpii de pe aliniamentele stradale, anunță Primăria Sibiu. Anul acesta vor fi montate 5.500 de steaguri, din care 1.500 de steaguri sunt noi, înlocuindu-le pe cele uzate. Acestea vor fi amplasate pe 88 de străzi din Sibiu, situate atât din zona centrală, cât și în cartiere. 

Parcări pentru Jumbo la târgul Obor

Pentru a preveni apariția ambuteiajelor la ieșirea din Sibiu spre Mediaș, mai ales după deschiderea magazinului Jumbo, Piețe Sibiu anunță deschiderea parcării de la Târgul Obor pentru cei interesați. Intenția este ca sibienii și vizitatorii să poată lăsa mașina în parcarea de la Obor și să meargă pe jos câteva minute până în zona comercială.

Interes mare pentru parcarea supraetajată din Hipodrom

Peste 300 de sibieni s-au programat pentru depunerea cererii în vederea achiziționării unui abonament pentru un loc de parcare în parcarea supraetajată din cartierul Hipodrom III. Pentru parcarea supraetajată din Hipodrom sunt mai multe tarife, atât pentru autoturisme, cât și pentru motociclete, inclusiv în bază de abonament pentru loc rezervat.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus