Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
1°C

Știrile zilei - 1 decembrie. Mii de oameni au umplut străzile Sibiului de ziua națională, întâlnire inedită între un monopost F1 și un cioban, ia cu altiță în patrimoniul Unesco

Știrile zilei - 1 decembrie. Mii de oameni au umplut străzile Sibiului de ziua națională, întâlnire inedită între un monopost F1 și un cioban, ia cu altiță în patrimoniul Unesco

La mulți ani, români! La mulți ani, România!

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi:

Mii de sibieni au asistat la intonarea imnului național și focul de artificii

Mii de sibieni au ieșit joi seară în centrul orașului pentru a admira retragerea cu torțe, intonarea imnului național și focul de artificii, evenimente care au încheiat celebrarea Zilei Naționale a României. Retragerea cu torțe a pornit din zona monumentului Eroilor Revoluției din Decembrie 1989, aflat în fața Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Ce evenimente au avut loc la Sibiu de 1 decembrie?

Ceremonii cu oficiali, expoziții, evenimente culturale sau gastronomice – sibienii au avut la dispoziție suficiente evenimente prin care au putut sărbători Ziua Națională a României

Fotografia zilei: monopost Red Bull pe Transalpina

Un monopost de Formula 1 al echipei Red Bull, pilotat de Patrick Friesacher, a străbătut Transalpina, drumul aflat la cea mai mare altitudine din România. Evenimentul a dat lumii și o fotografie absolut inedită, întâlnirea dintre un pilot F1 și un neaoș cioban.

Ia cu altiță, inclusă în patrimoniul Unesco

De Ziua Națională a României, la Rabat, Maroc, dosarul Ia cu altiță a fost inclusă în Lista reprezentativă a elementelor de patrimoniu cultural imaterial a umanității UNESCO. Cămașa populară cu altiță este element de identitate culturală în România și Republica Moldova, dosarul fiind depus de ambele țări.

Două burse pentru copii fără posibilități

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță a anunțat că oferă două burse de studiu pentru doi copii lipsiți de posibilități financiare.

Aproape 4500 de ucrainieni au cerut azil în România

4391 de cetățeni ucrainieni au cerut azil în România de la izbucnirea războiului, în luna februarie, încoace. Dintre aceștia, aproape 800 s-au stabilit în regiunea Maramureș, căreia i-a fost arondat și județul Sibiu. Inspectoratul General pentru Imigrări a împărțit țara în 6 centre regionale. 

O nouă rută cultural-turistică, lansată de Ziua Națională

Cu ocazia împlinirii a 104 ani de la înfăptuirea României Mari, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a recunoscut o nouă rută cultural-turistică: „Ruta Cultural Turistică a obiectivelor memoriale din România dedicate eroilor căzuți pentru libertate”.

Braconier din Vâlcea prins cu peste 200 de kg de pește pe Olt

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu anunță prinderea unui braconier din Vâlcea, care reușise să captureze peste 200 de kilograme de pește din râul Olt. În portbagajul mașinii s-a găsit somn, crap, șalău, caras și avat. 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus