Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
1°C

Știrile zilei - 7 decembrie. Prim-procuror nou, de la 1 ianuarie. Ultima barieră manuală se modernizează. Sibiu, oraș de traversat în 20 de minute

Știrile zilei - 7 decembrie. Prim-procuror nou, de la 1 ianuarie. Ultima barieră manuală se modernizează. Sibiu, oraș de traversat în 20 de minute

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi în Sibiu:

Prim-procuror nou, de la 1 ianuarie

Singurul candidat pentru funcția de șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a fost declarat câștigător al concursului. Bogdan Nicolae Dancu a primit nota 8,10 pentru proiectul de management cu care a participat la concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii și, respectiv, nota 7,60 la testarea scrisă.

Ultima barieră manuală se modernizează

Administrația Sibiului a demarat procedurile de modernizare a trecerii la nivel cu calea ferată de pe Calea Turnișorului. Aici, barierele sunt acționate manual, iar sistemul de ridicare/coborâre se defectează adesea. Lucrarea va costa peste 36 de mii de euro.

Orașul celor 20 de minute

Primarul Sibiului recomandă sibienilor să folosească cât mai mult bicicletele, dând exemplu noua pistă de pe malul Cibinului, care se apropie de finalizare. Întrebată cum vom ajunge sibienii la noul Stadion Municipal, proaspăt inaugurat, Astrid Fodor a declarat marți că în Sibiu poți ajunge aproape oriunde în 20 de minute.

Sibiul, fiul sărac al căilor ferate

Și în 2023 Sibiul va fi unul dintre cele mai slab conectate orașe cu restul țării prin intermediul trenurilor. Doar trei trenuri pe zi vor circula spre Capitală, conform Mersului Trenurilor pentru anul viitor.

Testări gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin

Femeile din grupul ţintă din Sibiu şi întreg judeţul sunt invitate să se programeze la testare gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV, în cadrul reţelei de screening organizată în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. 

Terenurile de sport ale școlilor vor fi deschise cetățenilor

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege prin care se permite accesul cetăţenilor în bazele sportive ale unităţilor şi instituţiilor de învăţământ, gratuit sau cu plată, în afara orarului şcolar. Este permis accesul tuturor copiilor, precum şi tinerilor cu vârsta de peste 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional.

Maximul de ipocrizie față de educație

Scriitorul Radu Vancu a reacționat astăzi la propunerea de buget pentru educație făcută publică de Guvernul Ciucă. “Maximul de ipocrizie e să vorbești despre România educată, guvernul tău să fie plin de plagiatori și să dai 2% pentru educație. 2%. Pur și simplu atât le pasă de copiii noștri”, spune Vancu.

Licitație pentru copiii cu autism din Mediaș

O licitație cu articole sportive donate de nume mari ale sportului românesc are ca scop strângerea de fonduri pentru copiii diagnosticați cu autism din Mediaș și satele limitrofe. Licitația este organizată de Asociația Sfântul Casian Mediaș. 

Cinci noi trupe la Artmania

Organizatorii ARTmania Festival au anunțat încă cinci trupe care vor ajunge la ediția de anul viitor de la Sibiu, care va avea loc în perioada 28-30 iulie. Este vorba despre Wardruna, Haken, TesseracT, Port Noir și Vulture Industries.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus