Duminică,
04.06.2023
Cer Senin
Acum
12°C

Imaginile care arată cum s-a construit Viaductul Tălmăcel. Astăzi se deschide Sibiu – Boița

Imaginile care arată cum s-a construit Viaductul Tălmăcel. Astăzi se deschide Sibiu – Boița

Asociația Pro Infrastructură a publicat astăzi imaginile strânse în ultimele 16 luni care arată cum a fost ridicat Viaductul Tălmăcel.

”Profităm de ocazie ca să vă aducem, în exclusivitate națională, proiectul nostru unic cu filmări de tip timelapse pe termen lung de pe șantierele de infrastructură de transport ale țării.

Imaginile surprind procesul de construire a Viaductului Tălmăcel timp de 16 luni, în perioada aprilie 2021-august 2022. Este cea mai spectaculoasă structură de pe cei 13,17 kilometri de autostradă deschiși astăzi între Șelimbăr și Boița”, scrie Pro Infrastructură.

Viaductul de la Tălmăcel este unic în România datorită tehnologiei folosite - "balanţa echilibrată". Constucția porneşte de pe piciorul podului şi s-a turnat simetric beton, pe cele două laturi. A doua noutate constă în faptul că grinzile din capete sunt turnate la fața locului, în cofraje susținute de un ansamblu de schele metalice.

Citește și: ”Autostrada Sibiu-Pitești e toată în lucru”. Construcția întregii autostrăzi s-ar putea încheia peste 5 ani

Tronsonul Sibiu – Boița se deschide astăzi

Primul lot al Autostrăzii A 1 Sibiu-Pitești, tronsonul Sibiu-Boița se va  deschide astăzi, au anunțat reprezentanții DRDP Brașov.

„Deocamdată nu putem da o oră exactă pentru deschiderea lotului Sibiu - Boița. În cursul zilei de mâine comisia de recepție va face un control amănunțit privind toate elementele părții carosabile pentru a se asigura că totul este în regulă și că toate elementele de siguranță rutieră sunt întrunite. Această procedură poate dura câteva ore bune, după care toate constatările sunt trecute într-un proces verbal de recepție parțială (parțială pentru că se deschide doar traficul, mai rămân lucrări de executat în afara părții carosabile) care va fi semnat de toate părțile implicate. Este greu de precizat cât vor dura toate aceste proceduri dar cert este că traficul se va deschide după prânz, posibil chiar ora 14 sau 15”, precizează DRDP Brașov.

Contractul pentru proiectarea și execuția primului lot al Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești a fost semnat în aprilie 2019 pentru 600 de milioane de lei.

Lucrările au început în primăvara anului 2020 și au termen de finalizare martie 2023. Lotul de 13 kilometri cuprinde 27 poduri și pasaje și două noduri rutiere.

Date A1 Sibiu - Boița - 13,17 km

Constructor: Porr Construct

Valoare: 613 mil lei (cca 127 mil euro)

Contract semnat: aprilie 2019 (12 luni proiectare + 36 luni execuție)

Începere lucrări: aprilie 2020 (ordin de începere pe 30 martie 2020)

Termen finalizare asumat prin contract: martie 2023

Citește și: Ingineria bate arheologia. CNAIR: Autostrada Sibiu – Pitești nu distruge castrele romane. Sunt deja distruse de localnici

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Bravo

Acum 5 luni

Felicitari pentru realizarea lucrarilor si a efortului depus de cei implicati in acesta realizare pentru Sibiu, zona si tara.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus