Duminică,
23.06.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Știrile weekendului 7-8 ianuarie. Licitația pentru noul spital a fost prelungită, urmează încă 5 km de piste de biciclete pe malul Cibinului, fabrica Sembraz a fost scoasă la vânzare

Știrile weekendului 7-8 ianuarie. Licitația pentru noul spital a fost prelungită, urmează încă 5 km de piste de biciclete pe malul Cibinului, fabrica Sembraz a fost scoasă la vânzare

Cele mai importante subiecte ale acestui sfârșit de săptămână:

CJ Sibiu prelungește iarăși licitația pentru un nou spital

Termenul de depunere a ofertelor pentru contractul de construire și dotare a unui nou spital județean la Sibiu, estimat la 529 de milioane de euro cu TVA, a fost prelungit pentru a doua oară de către autoritățile județene. Între timp, agenția guvernamentală de monitorizare a achizițiilor publice anunță că nu va mai cere în instanță anularea eventualului contract încheiat în urma licitației. Detalii aici.

Fabrica Sembraz, scoasă la vânzare

Acționarii fabricii de utilaje agricole și confecții metalice Sembraz au decis să vândă toate clădirile și terenurile de pe strada Henri Coandă din Sibiu. Termenul de depunere a ofertelor a fost fixat la finele acestei luni. Cele 2.1 hectare și clădirile ce însumează 7000 de metri pătrați sunt evaluate la 4.5 milioane de euro plus TVA. Detalii aici.

Poteca exportă Anii Drumeției în alte județe

Cea mai mare parte a echipei care implementat unul dintre cele mai de succes proiecte turistice din Sibiu – Anii Drumeției – a pornit pe un alt drum. ”Poteca” este numele proiectului lor, prin care vor să replice prin România ceea ce s-a întâmplat la Sibiu în ultimii doi ani. Detalii aici.

SF pentru alți 5,1 km de pistă de biciclete pe malul Cibinului

Primăria Sibiu a semnat în cursul lunii decembrie contractul pentru întocmirea unui studiu de fezabilitate care să preceadă proiectarea și execuția altor 5,1 km de pistă de biciclete pe malul Cibinului. Contractul a fost atribuit prin procedură publică unei asocieri condusă de patru societăți, al căror lider este Aquacon Proiect, din Sibiu. Detalii aici.

Marquardt își dublează parcarea

Unul din cei mai mari investitori din Zona industrială vest a demarat procedurile de extindere a unei parcări cu 130 de locuri. Detalii aici.

Trenul a lovit o turmă de oi în cartierul Tineretului

Mai multe oi au fost omorâte în seara zilei de vineri spre sâmbătă în cartierul Tineretului din Sibiu, fiind lovite de trenul care circula către Mediaș. Locuitorii din zonă spun că oile care le tot tranzitează cartierul produc și stricăciuni, pe lângă mizerie. Detalii aici.

Incendii peste noapte

O lumânare lăsată nesupravegheată în dormitor și un scurt-circuit produs la un frigider au declanșat două incendii în noaptea de sâmbătă spre duminică. Detalii aici.

A murit după ce a căzut în fântână

Pompierii din Mediaș au intervenit, duminică, în jurul prânzului, pentru a scoate din fântână un bărbat de 82 de ani. Detalii aici.

Primul meci, prima victorie

Aflați în cantonament în Turcia, sibienii de la FC Hermannstadt au jucat primul meci din acest an, un amical cu polonezii de la Jagiellonia Bialystok, meci pe care l-au și câștigat. Detalii aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus