Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Locuitorii din Cartierul Arhitecților și Șelimbăr sunt vizați. Petiție contra aglomerării școlilor din Sibiu: Cei cu vize false de flotant le suprapopulează

Locuitorii din Cartierul Arhitecților și Șelimbăr sunt vizați. Petiție contra aglomerării școlilor din Sibiu: Cei cu vize false de flotant le suprapopulează

Dorința părinților de a-și duce copiii la „școlile bune” din Sibiu ia amploare, ceea ce duce la aglomerarea instituțiilor de învățământ chiar și după investițiile efectuate în extinderea clădirilor. Este și cazul Școlii gimnaziale „I. L. Caragiale” din Sibiu.

Mai mulți părinții au semnat o petiție, în care îi solicită șefului Inspectatorului Școlar Județean Sibiu să ia măsuri. „Noi, semnatarii acestei petiții, vă aducem la cunoștiință profunda nemulțumire a noastră, a părinților școlii I.L. Caragiale Sibiu, pentru lipsa acțiunii și a măsurilor luate de instituția dumneavoastră, în ultimii ani, cu privire la aglomerarea acestei școli, dar și a altor școli din municipiul Sibiu. În fiecare an, școala noastră este nevoită să înscrie mai mulți copii decât are prevăzut în planul de școlarizare, respectiv o clasă pentru secția română și o clasă pentru secția germană”, își încep textul semnatarii.

Aceștia atrag atenția că, an de an, un număr tot mai mare de elevi la clasa pregătitoare a dus la aglomerarea școlii în așa fel încât, chiar și după construcția corpului nou de clădire școala nu a avut săli de clasă suficiente pentru asigurarea învățământului într-un singur schimb, de dimineață, pentru toate clasele, șase clase fiind nevoite să învețe după-amiaza în acest an școlar.

„Nu ați luat măsuri pentru stoparea practicării vizelor false de flotant”

„Aglomerarea școlilor este o problemă care trenează de ani de zile în învățământul sibian, cu toate acestea, măsurile concrete pe care le-ați luat pentru diminuarea acestui fenomen nu ne sunt cunoscute. Astfel, nu ați luat măsuri pentru stoparea practicării vizelor false de flotant, fenomen care duce la aglomerarea școlilor considerate bune din oraș, nu ați decis reconfigurarea circumscripției școlare nr. 12 (circumpripția în care se află școala noastră), dar nici extinderea activității didactice în alte spații (cu excepția folosirii temporare a containerelor), așa cum legea, de altfel, prevede (Ordin 3445/2022, art 3, alin 1: Inspectoratele pot decide reconfigurarea circumscripțiilor școlare; alin 2: Inspectoratele școlare pot decide extinderea activității în situația unităților de învățământ care au un număr mare de solicitări la clasa pregătitoare)” - scriu părinții în petiție.

Aceștia adresează mai multe întrebări inspectorului șef și enumeră dezavantajele învățământului în două schimburi, iar la final solicită, pe termen scurt, reducerea circumscripției școlii „I.L. Caragiale”, înainte de începerea înscrierilor la clasa pregătitoare, pentru anul școlar 2023-2024, precum și adoptarea unor măsuri care să diminueze numărul părinților care recurg la falsificarea reședinței sau a domiciliului.

„Pe termen lung considerăm necesară crearea unui grup de lucru la nivelul instituțiilor locale (inspectorat școlar, primăria municipiului Sibiu, conducerile școlilor suprapopulate, reprezentanți părinți) care să analizeze situația aglomerării școlilor sibiene și să elaboreze un plan strategic pe termen mediu și lung, cu măsuri clare care să vizeze un număr optim de elevi în fiecare școală. De asemenea, considerăm oportună găsirea unor soluții prin care părinții copiilor ce urmează să fie înscriși la clasa pregătitoare să poată găsi ușor informații obiective despre ce înseamnă o școală bună / un învățător bun”, mai adaugă părinții elevilor de la școala gimnazială „I. L. Caragiale”, prin reprezentanta Maria Neamțiu.

IȘJ Sibiu: Școala este obligată să înscrie și elevii ai căror părinți au obținut, până la începerea înscrierii, viza de flotant în circumscripție, fapt ce demonstrează reședința în acea zonă

Solicitat de Turnul Sfatului pentru o reacție la petiția părinților, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar, Constantin Dincă, a explicat că în fiecare an școlar IȘJ Sibiu transmite către consiliile locale, spre consultare, configurarea circumscripțiilor pentru fiecare unitate de învățământ, pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare.

„Conform Metodologiei de înscriere a copiilor în învățământul primar, pentru anul școlar 2021-2022, ca și în ultimii ani școlari, unitatea de învățământ este obligată să înscrie în clasa pregătitoare toți copiii ai căror părinți au domiciliul în circumscripția arondată”, a mai spus Dincă, citând din articolul 2 din metodologie, precum că „prin domiciliu se înțelege inclusiv reședința; prin părinţi se înţelege inclusiv tutorele legal instituit sau reprezentantul legal; școala de circumscripție reprezintă unitatea de școlară aflată în proximitatea domiciliului elevului și că circumscripția școlară reprezintă totalitatea străzilor arondate unității de învățământ respective de către inspectoratul școlar”.

„Ca urmare unitatea școlară este obligată să înscrie și elevii ai căror părinți au obținut, până la începerea înscrierii, viza de flotant în circumscripție, fapt ce demonstrează reședința în acea zonă”, a precizat reprezentantul IȘJ Sibiu.

Totodată, acesta a subliniat că metodologia pentru anul școlar viitor nu există încă, dar dacă acest articol rămâne în vigoare, se va aplica întocmai ca până acum.

Directorul școlii: Avem o creștere [a cererii] destul de consistentă

Directorul școlii „I. L. Caragiale”, Constantin Romulus, explică situația creată prin creșterea considerabilă a cererii părinților de a-și înscrie copiii la instituția respectivă, ceea ce a dus la majorarea numărului de clase și la trecerea în două schimburi.

„În ultimii ani școlari avem o creștere destul de consistentă, în special pentru secția de limbă română. Spre exemplu, pentru anul acesta școlar am dorit doar două clase, una pentru secția română și una pentru secția germană și am făcut cinci clase - patru pentru secția română și una pentru secția germană”, ne-a spus directorul.

Acesta spune că nici extinderea școlii nu a ajutat la evitarea aglomerării și la studierea într-un singur schimb.

„Cu toate că am reușit cu ajutorul Primăriei Sibiu să extindem clădirea, nu am putut scăpa de schimburile de după amiază. Când o să apară și ce o să prevadă următoarea metodologie de înscriere, nu știm, am înțeles că o să apară pe la sfârșitul lunii ianuarie și o să vedem atunci care sunt eventualele modificări legate de criterii sau de procedura efectivă. E un pic cam devreme ca să vorbim despre ce se va întâmpla. Dacă e să vorbim despre cum au fost metodologiile anterioare, va fi o perioadă în care aceste circumscripții vor fi propuse și vor fi aprobate de către instituțiile superioare. Noi și în anii anteirori am solicitat aceleași lucruri. Targhetul era ca după noua extindere să fim toți de dimineață. A trebuit să lăsăm în final 6 clase de gimnaziu după amiază”, explică directorul școlii.

Școala se confruntă și cu o lipsă de personal auxiliar pentru că nu i se aprobă mărirea organigramei, conform directorului. Astfel, la o unitate de învățământ cu două clădiri de aproximativ 3.500 de metri pătrați și 754 de elevi școala are doar secretar și contabil. Nu există bibliotecar, informatician (măcar jumătate de post), administrator de patrimoniu sau personal de pază. Toate aceste posturi au fost cerute de director, dar nu au fost aprobate, deși unitatea de învățământ are bani de salarii.

Citește și: Școala I.L. Caragiale Sibiu apelează la voluntari din cauza lipsei de personal. Doi profesori pensionari au redeschis biblioteca

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

40 comentarii

Sparrow

Acum 1 an

Existā vize de flotant FALSE? Pāi viza de flotant este datā de o autoritate publicā! Aaaaa, starea de fapt nu este exactā dar asta nu transformā viza intr-un fals. In plus, eu vreau sā imi inscriu copilu' la o scoalā in Mehedinti! Unde **** calului e libertatea si libera circulatie ( vehement apāratā chiar de curând cu Schengen-ul ) dacā unii cred cā doar criteriul geografic este cel care dicteazā unde sā invete abecedarul boracii.
Raspunde

T.

Acum 1 an

Nu trebuie sa mergi in mehedinti, trebuie sa il duci la cea mai apropiata scoala din localitatea de domiciliu. Daca viza de flotant e in Cisnadie sau Selimbar ...pai acolo trebuie sa existe cresa, scoala si alta institutie. Impozitul il platesc la comuna dar profit de Sibiu!
Raspunde

Dincă Constantin

Acum 1 an

Inspectoratul Scolar Judetean Sibiu nu acordă vizele de flotant. Chiar daca s-ar restrange circumscriptia scolara, extinzand-o pentru alte scoli, nu se poate diminua numarul flotantilor pe viitoarea circumscriptie. ISJ Sibiu a aprobat mereu numarul de clase cerut de catre scoala, dar daca numarul de cereri a depasit numarul de locuri aprobat, normal ca numarul de clase a trebuit suplimentat. Acest fenomen este specific municipiului Sibiu.
Raspunde

Profu

Acum 1 an

Si ce-i de facut, dle inspector? Ni se tot vprbeste de scolile de afara, de scoala finlandeza, de scoala germana... Eu am in clasa si 33 de elevi, am auzit si de 36, pe cand in Germania si Finlanda intr-o casa sunt 18-20 de elevi... Selimbarenii mearga la scoala in Selimbar! Dar nu doar ei! Vin elevi din Sura, din Vestem, din Talmaciu, din Mohu...
Raspunde

Maria Neamtiu

Acum 1 an

Domnule Dincă, vă mulțumim pentru răspuns! Știm că Evidența Populației se ocupă cu stabilirea reședinței în actul de identitate. Ne puteți spune, pentru fiecare școală din mun Sibiu, care se confruntă cu supraaglomerarea elevilor, care este procentul elevilor înscriși la clasele pregătitoare prin modificarea reședinței/domiciliului, cu maxim 6 luni anterior începerii perioadei de înscriere? Câți elevi și din ce zone vin către școlile aglomerate? Aveți făcute astfel de analize la ISJ? Vă mulțumim!
Raspunde

M

Acum 1 an

Inainte de 1990 eram si cate 42 de elevi in clasa,si poate zic eu,se invata mai mult desi nu era tehnologia de acum(care te ajuta enorm ,sa nu zic de AI)!Daca ii spui unui elev de acum cate probleme din culegeri rezolvai(nu zic de Gazeta Matematica sau Gheba) ,cred ca zic ca ai fost nebun!Alte timpuri !
Raspunde

Munteanu

Acum 1 an

Da, si noi eram 38, dar eram cuminti, parintii se ocupau de noi, tineau legatura cu scoala, iar noua nu ne trecea prin cap sa intrebam de ce trebuie sa citim o poezie de Eminescu, daca Eminescu e mort... N-aveam tehnologie, dar aveam carti, iar emisiunile de la televizor erau educative. Imi amintecs Teleencicclopedia, apoi piesele vazute martea cand era zi de teatru tv... Acum o vad pe Bianca si pe alte fufe si bietele fetite vor sa ajunga ca ea...
Raspunde

Chirica

Acum 1 an

Pai si de unde ar putea sa stie domnul Dinca asa ceva? Nu cred ca e vre-o interdictie pentru posesorii vizelor de flotant in a accesa o scoala din zona. Vii in Sibiu, iti iei job, chirie si vrei sa dai copilul la scoala din apropiere. Deci nu se poate puen interdictie pe vizlele de flotant. Aia cu 6 luni e o aberatie...
Raspunde

Favela Arhitecti

Acum 1 an

Cu tot respectul, locuitorii favelei sa mearga la cumparaturi, scoala, gradinita, serviciu, plimbare, mall, pescuit, fotbal, furat, unghii si epilat la ei in Cisnadie! Sa planga la Huja, nu la Fodor! Daca am fi avut presedinte, nu râmă, guvern si parlament liberale, acel cartier înfiorător trebuia demult alipit Sibiului și făcută rânduială!
Raspunde

Irina Rosetti

Acum 1 an

Și la biserică.

Raspunde

@@@

Acum 1 an

Nici guvernul liberal n-ar face nimic! A fost la guvernare si si-a dat cu stangu-n dreptu!
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Guvernul, parlamentul sau presedintele au zero putere in orice tara din UE in legatura cu aspecte de genul asta Trebuie oamenii din localitatile in discutie sa se organizeze pentru a se face referendumuri de alipire sau dezlipire Legile sunt clare, trebuie doar citite
Raspunde

Ion de la raion

Acum 1 an

Pentru ca suntem o natie de hoti. Mic sau mare hotul e hot. Vrem dreptate si justitie doar atunci cand ne convine. Si aici, scoala / dascalii, au partea lor de vina.... educatia civică, respectul, disciplina, toleranta... valori care nu au fost sadite in căpsorul odraslelor care le-au trecut prin clase....au pus accent pe chimia organica si integrala de gradu x la profil de mecanic auto.... Ne meritam soarta, asteptand implozia....
Raspunde

Costel

Acum 1 an

Foarte buna initiativa. Trebuie ca primariile sa inteleaga ca lucrurile nu mai pot continua asa. Au bani, sa faca scoli si gradinite acolo unde este nevoie!
Raspunde

Cristi

Acum 1 an

Veniți la Școala Gen. nr 6 sa vedeți dimineața cum se descaleca jumătate din Selimbar.
Raspunde

Ratiunea

Acum 1 an

Intamplator am copilul intr-o clasa la scoala 6. Nu sunt mai mult de 10% din copiii din clasa din Selimbar sau Arhitectilor...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sb9

Acum 1 an

Ar trebui sa aibă prioritate sibienii adevărați nu viniturile.
Raspunde

Sparrow

Acum 1 an

Bā vreau si eu definitia sibianului adevārat ! Portretizeazā-mi te rog trāsāturile definitorii ale unui sibian adevārat in comparatie cu ale unui sibian fake. Chiar as fi curios sā stiu cum este un sibian adevārat. Eu de exemplu nu sunt adevārat ? Bunicii au venit aici, aici s-au nascut pārintii mei, aici m-am nascut si eu , aici am crescut si cred cā aici am sā si inchid ochii. In plus aici am platit taxe si impozite de mi-au iesit ochii . Cu toate acestea simt cā nu sunt un sibian adevārat deoarece nu cunosc criteriile prin care un locuitor al Sibiului se bucurā de statutul de sibian adevārat. Astept lista cu cel putin 18 criterii...
Raspunde

Canaris

Acum 1 an

Pe stadion la meciul cu Steaua..... O să i vezi....Unul și unul....
Raspunde

Pușcașu Marin

Acum 1 an

N-ai cum înțelege, dacă nu ești sibian adevărat
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 1 an

Pai, tocmai ai dat o parte a definitiei: sibieni adevarati sunt aia care platesc impozite aici, nu la vale, spre exemplu...
Raspunde

@Sparow

Acum 1 an

Identitatile culturale sunt chestii complexe și greu de definit și măsurat. Asta nu înseamnă că nu exista și sunt extraordinar de importante tocmai pentru că sunt greu de măsurat . Vezi ex Ucrainei. Trebuie să fii orb și surd sa nu realizezi că vestul Ukr este total diferit de Crimeea sau Donbass.
Raspunde

Sparrow

Acum 1 an

Chestia asta cu apartenenta este un sentiment nu un percept social. Am intâlnit oameni care se simteau nemti ( in Germania ) desi nu vorbeau boabā de germanā si veniserā din Izmir cu jumātate de an înainte, asa cum am întâlnit englezi get-beget rusinati pânā la obraz purpuriu in propria lor tarā doar pentru faptul cā trebuiau sā lucreze intr-o echipā de polonezi.... Problema la origininile ei nu tine de aglomerarea unei scoli, clase sau ciclu de învātāmânt ( pe principiul āsta ULBS ar avea 3 facultāti cu un total de 86 de studenti - sibieni adevārati) ci de faptul cā oamenii ( in general) au pierdut complet si ireversibil notiunile de bazā ale convietuirii sociale. Acel " togetherness" cum se spune acum. Convietuirea ( de la vietuirea in comun ) a ajuns o formā de sfidare, un câmp de luptā mai dur decât āla din Donbas, de la nivel de familie in care cumnata îsi ia masinā scumpā doar ca sā urineze cu jet pe familia āleilalte ( asta este fericirea supremā ) , la locul de muncā unde, desi toti sunt angajati ai unei companii, pe stat de platā si functiuni tin unii mortis sā calce in ciubote egalitatea colegului si depun eforturi intru umilirea si zdrobirea celorlalti, culpabilizarea si pe cât posibil excluderea, decimarea celorlalti, la nivel de societate - ce sā mai vorbim, esti mitic sau oltean dacā treci muntii inspre nord, esti fruncea doar dacā ai un mercedes cu numār de Arad, esti occidental doar pentru cā speli la c*r un mos paraplegic in Karlsruhe si nu la Simleu Silvaniei esti indreptātit la reusitā, respect, recunoastere si fericire doar cā asa consideri TU ! Omul social e o jivinā ordinarā, burdusitā de ipocrizii, rāutate si inchipuiri demagogice. Dacā indignatii petenti in problema asta au sânge-n ....libertatea lor de exprimare, ce-ar fi sā primeascā in clasele lor 52 de copii ucrainieni refuguati de rāzboi....sau pruncii āia trebuie sā moarā in Donbas doar pentru cā niste dementi s-au trezit sā tragā cu tunul in biblioteca unde ei deprind mestesugul cititilui si ei locuiesc acolo fārā sa-i fi intrebat cineva dacā vor ? Hm?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Adina

Acum 1 an

Interesant cum reușiți să scrieți despre tot ce mișcă, numai de efectele secundare ale vacsinurilor nu. Vuiește toată presa mondială de informațiile noi pe acest subiect, numai la turnu sfatului încă nu au ajuns. Sau vă e teamă să recunoașteți că poate ați greșit trâmbițând 2 ani de zile informații eronate venite de la guvernanți corupți?
Raspunde

Ion Ion

Acum 1 an

care sunt efectele secundare ? si posteaza-ti diploma de expert in vaccinuri. si mai da-ne si noua linkurile alea de presa mondiala si planetara.
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Posteaza-ti tu diploma de expert, daca nu crezi in efectele secundare
Raspunde

Ion Ion

Acum 1 an

pai tocmai de aceea nu imi dau cu parerea, ca nu sunt expert, spre deosebire de voi 2, care sunteti experti in orice !!!
Raspunde

Un Sibian

Acum 1 an

Fiecare sa mearga la scoala sau gradinita din orasul unde plateste taxe si impozite Primaria sa nu mai elibereze autorizatii de constructii in GHETOUL ARHITECTILOR pana nu se construieste in zona respectiva o scoala si gradinita . GHETOUL ARHITECTILOR e mizerie urbanistica scapata de sub controlul autoritatilor.
Raspunde

Chirica

Acum 1 an

"Arhitectilor" e in alt oras
Raspunde

Claudiu

Acum 1 an

Așa, mușcați-vă de beregată și azvârliți cu bolovani unii în alții că de obicei. Continuați smardoiala între sibieni și "vinituri" ( ce dacă toți plătiți taxe identice?); că așa se rezolvă și se mișcă lucrurile în democrația digitală: cu înjurături groase și istericale. A! Și nu uitați să ignorați in continuare realitatea din țara unde e normal sa se construiască în continuare mai multe biserici decât școli, grădinițe, creșe.... Nu că aș avea ceva cu bisericile! Dar din bugetele locale și cel national se "donează" anual ,la fiecare final de exercițiu bugetar bani spre biserică însă niciodată nu sunt bani pentru educație. Și mai ales continuați să vă mândriți cu ce paranghelii se petrec prin piața mare ,in "miezul" asta de oraș ( tot de la buget, monșer) pe banii din taxele plătite de prostime. Că din ce rămâne se fac piste de biciclete și se pun borduri la infinit. Atunci când nu se importă puieți de pom Școli noi? Spitale? Da-le dreq! Avem sporturi acvatice la lacul lui Binder . Și în curând "Gușterland"
Raspunde

Claudiu

Acum 1 an

Petiții,mă, rog, de ce? "Sa moară copilul ăluia și să trăiască al meu"? Ca și cum nu ar fi toți copii cu dreptul la educație? Că și cum educația nu e garantată in tara asta? Dar petiții împotriva subfinanțării educației de mai bine de un sfert de secol când vă veți trezi sa faceți părinți idioți care gândiți și acționați tribal? Că locuitori ai cetății nu vă puteți numi.
Raspunde

Costel

Acum 1 an

Nu ai inteles scopul petitiei. Este ca sa se miste lucrurile, sa nu mai lasam scolile sa fie supraaglomerate si sa se schimbe ceva. Daca toti tacem, nu se schimba nimic. Astia de la TS au facut un click bait in titlu ca sa asmuteasca oamenii, dar nu despre asta e vorba in petitie.
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Ce vize de flotant? Multi au cartea de identitate pe apartamentul parintilor care stau in zona
Raspunde

Emil

Acum 1 an

In Sibiu si arhitectii sunt falsi, nu doar vizele si autoritatile.
Raspunde

Anamaria

Acum 1 an

Aceași situație și în creșele și gradintele din Sibiu. Adică eu cetățean al orașului cu vechime (născută si crescuta in orașul Sibiu) acum cu copil de vârstă potrivită de grupa mica pierd locul de drept în grădinița arondată fiindcă există alti 10 înscriși mai mari cu 2 luni că și copilul meu ( criteriu de vârstă) dar cu viza de flotant!!!!Ei în fapt locuind prin Sura, Slimnic etc. De acord că toți copiii au drept la educație dar daca primăria nu oferă suficiente locuri un alt criteriu de departajare sa fie vechimea în oraș.
Raspunde

Nada

Acum 1 an

Da, îmi pot imagina cum vine o tanti de la evidența populației sa ne ia la toți arborele genealogic la puricat sa vedem care suntem mai sibieni decât alții. 'Criteriu de departajare'...
Raspunde

Anamaria

Acum 1 an

Aha ..și e e normal că locul copilului meu sa fie "luat" de un copil din Rasinari ( e doar un exemplu ) familia lor locuind / traind în Râsinari și cu impozite pe Rasinari aaa și mai au și scutire la lemne că vorba lor " cade pădurea pe ei"...și da primesc și loc de gradi pt că deh : au viza de flotant ... Ce mah?!?!
Raspunde

Nada

Acum 1 an

Cred că e mult spus 'luat'. Sunt foarte multi copii buni care vin din zone rurale, chiar și de la VL și care merita să aibă dreptul la o școală buna, sau macar la o școală (gandindu-ne la cei care se stabilesc aici de departe, nu Rășinari, Poplaca, etc., Unde să-și ducă copii? In Avrig? Dumbrăveni? Ca să nu deranjeze 'sibienii cu vechime'. Înteleg logica dvs. @Anamaria (cu privirea taxe impozite), dar nu e fezabil ce spuneți și nici corect.
Raspunde

Vasi

Acum 1 an

Sibianul a devenit în ultimii ani o specie foarte cretină. Toți vor sa își ducă copiii la nu știu ce școală, că au auzit ei că acolo până și femeia de servici vorbește germană... Nu mai contează că pentru asta trebuie sa treacă tot orașul, când are alte 10000 de școli în apropiere. Bineînțeles că se formează spiritul de turmă și pleacă în același timp o grămadă de bizoni, fiecare cu mașina personală sa își ducă copilul la nu știu ce școală.... De asta sunt școlile aglomerate, de asta orașul e blocat la anumite ore .... Specia asta de sibian cretin este o corcitură între un mediu rural și un mediu urban din străinătate...și a ieșit ce se vede... Din păcate o să fie tot mai mulți
Raspunde

Anamaria

Acum 1 an

Ba băiatule sau moșulică cine vei fi cu pseudonimul de Vasilian Cretiniam ... Bag cu seamă că ți place să trăiești în specia noastră...așa no...cum ne percepeti voi invidioșii de pe alte sectoare ...altfel autodeporteaza te pe Sencghen.. no fell free to fly din Sibiul nostru frumos!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus