Duminică,
05.02.2023
Ceata
Acum
-5°C

Încă un pas spre Top 100 ATP. Victor Cornea câștigă primul său turneu ATP 100, în Tenerife

Încă un pas spre Top 100 ATP. Victor Cornea câștigă primul său turneu ATP 100, în Tenerife

Tenismenul sibian Victor Cornea a reușit să câștige turneul ATP Challenger Tenerife 1, disputat între 16 și 22 ianuarie pe insula spaniolă. Este al doilea turneu consecutiv câștigat de sibian, după ce a triumfat și în turneul de la Oeiras, în Portugalia și primul turneu ATP 100 din carieră.

Victor Cornea are foarte mari șanse să fie primul sibian care intră în Top 100 ATP. Anul a început perfect pentru Victor, care a câștigat ambele turnee la care a participat în acest an. Daca la Oeiras a jucat alături de Petr Nouza, în Tenerife Victor l-a avut ca partener pe spaniolul Sergio Martos Gornes, și el un jucător care bate la ușa topului 100 ATP, fiind poziționat în acest moment pe locul 118.

Victor Cornea și Sergio Martos Gornes

Citește și: Victor Cornea câștigă turneul de dublu de la Oeiras. Sibianul se apropie de Top 100

Două meciuri câștigate la super tie-break

Turneul ATP 100 din Tenerife este unul din cele mai cunoscute din Circuitul ATP Challenger, cu premii totale de 118.000 euro. În primul tur al turneului din Tenerife, cei doi au trecut de germanul Constantin Frantzen și americanul Reese Stadler cu scorul de 64 63.

Și în sferturi și în semifinale, echipa sibianului a dat peste adversari redutabili, ambele partide fiind încheiate după super tie-break. Cei doi au trecut în sferturi de favoriții secunzi ai competiției, cuplul O`Mara / Walkow cu 76 16 și 10-7 în super tie-break iar în semifinale de cuplul Liutarevich / Manafov, cu scorul de 67 64 și 10-8 în super tie-break.

Victor Cornea și Sergio Martos Gornes

O victorie pentru top 100

Cu cele 100 de puncte adăugate la clasamentul ATP, Victor se apropie la doar 2 locuri de Top 100 iar în data de 30 ianuarie 2023, când va intra în vigoare noul Clasament ATP, în funcție de rezultatele celorlalți jucători de la Australian Open și mai ales în funcție de parcursul lui Victor de la turneul ATP 125 din Franța, la care va juca în această săptămână, împreună cu același spaniol, Martos Gornes, exista o mare probabilitate ca Sibiul să aibă în premieră un jucător în Top 100 mondial la dublu masculin.

Turneul de la Quimper se desfășoară pe hard și oferă premii totale în valoare de 145.000 de euro. O victorie în primul tur pentru Victor îi va asigura punctele necesare pentru a ajunge printre cei mai buni 100 de jucători de dublu din lume.

Victor Cornea și Sergio Martos Gornes

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus