Vineri,
24.03.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Două asocieri de constructori au depus oferte pentru construirea noului Spital județean Sibiu

Două asocieri de constructori au depus oferte pentru construirea noului Spital județean Sibiu

La jumătate de oră după termenul-limită de depunere a ofertelor pentru contractul de construire a noului Spital județean Sibiu, autoritățile anunță că sunt două asocieri interesate. Este cel mai mare contract scos la licitație de către autoritățile locale.

”Două asocieri de firme au depus oferte pentru Contractul de construire și echipare medicală a Noului Spital Clinic Județean de Urgență Sibiu. Cu o capacitate de 805 paturi și o valoare estimată de 588 milioane Euro, viitorul spital va fi unul dintre cele mai moderne din Europa. Detalii, în curând”, se arată într-un scurt anunț publicat pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Sibiu.

Stabilit, inițial, în decembrie 2022, termenul-limită pentru depunerea ofertelor a fost prelungit în două rânduri, cel final împlinindu-se la ora 15:00 a zilei de vineri, 27 ianuarie 2023.

Evaluarea ofertelor ar urma să se finalizeze într-un termen de cel mult 80 de zile, anunțau reprezentanții CJ Sibiu la lansarea licitației, în luna noiembrie a anului trecut.

Conform intențiilor anunțate de proiectanții noului spital, termenul contractual de construire și dotare a noului spital va fi de maxim 34 de luni de la semnarea contractului.

Licitația a fost lansată cu o clauză suspensivă: chiar și atribuit, contractul nu va fi semnat până când Consiliul Județean Sibiu, instituția care a lansat licitația, nu va avea și banii necesari. Cum proiectul noului spital nu a fost acceptat pentru finanțare prin PNRR, singura alternativă viabilă rămasă este cea a fondurilor europene nerambursabile alocate prin Programul Operațional Sănătate, combinate cu un împrumut de la Banca Europeană pentru Investiții.

Citește și 480 de întrebări despre noul spital județean. Care sunt nelămuririle constructorilor transmise Consiliului Județean

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Teo

Acum 1 lună

Se mai continua mult mascarada cu constructia noului spital?Daca nu ai bugetul asigurat,totul este campanie electorala de prost gust,marca pnl campean.
Raspunde

Aristide

Acum 1 lună

Daca nu credeau ca se poate finanta lucrarea, nu depunea nimeni oferta. Ca sa faci oferta presupune investitie de timp si bani, iar la o asemenea lucrare costa ceva!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emila

Acum 1 lună

Nu se va face până nu va fi dat unei firme a psd, cu actionariat putinist. Are rahila grijă
Raspunde

Codru

Acum 1 lună

Sau unu actionar de la Washington care s-a nascut femeie si acum e "barbat" sau invers. Si il va face cam cum au facut si celebra autostrada Bechtel... si vor fi actionati in judecata cam cum a actionat statul roman, pe domnii americani de la City, fugiti cu 4 miliarde si nu se mai aude nimic.
Raspunde

Dancu

Acum 1 lună

Hai, ca se poate! Este pentru noi, sibienii! Felicitari!
Raspunde

Comploteaza

Acum 1 lună

Incredibil, încă încerc să înteleg psihologia acestor indivizi din Consiliul Județean Sibiu; este ceva între tupeu și inconștiență. Ei stiu foarte bine că șansele să se construiască acest Spital sunt 5-10%.
Raspunde

Pleku

Acum 1 lună

Cum ai ajuns la procentul ăsta? Și de ce crezi că tu ai dreptate, iar nu cei care chiar se ocupă de acest proiect?
Raspunde

Canaris

Acum 1 lună

Șansele de construcție sunt 100 %..... Dar construcție virtuală.......
Raspunde

Bubi Seven

Acum 1 lună

Trebuie sa vada lumea ca ei(ELE) lupta pentru bunastarea cetatenilor,doar la anul vor fi alegeri si trebuie sa castige din nou. dar spitalul mai mult ca sigur nu se va construi,cred ca nici macar nu vor incepe fundatia!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus