Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Știrile zilei - 31 ianuarie. Cât costă internetul gratuit în centrul orașului, jumătate din bugetul județului merge pe dezvoltare, brânză cu antifurt pe rafturi

Știrile zilei - 31 ianuarie. Cât costă internetul gratuit în centrul orașului, jumătate din bugetul județului merge pe dezvoltare, brânză cu antifurt pe rafturi

Cele mai importante știri ale zilei de astăzi în Sibiu:

Cât ne costă să avem internet gratis în centrul Sibiului

Cele trei piețe centrale ale Sibiului vor avea internet gratuit, de mare viteză, după adjudecarea licitației lansată de Primăria Municipiului Sibiu. Contractul dorit de municipalitate se întinde pe o durată de 2 ani. Internetul gratuit este o nouă facilitate pe care orașul o oferă turiștilor. Detalii aici.

Sibiul, unul din cele mai ”tinere” județe

Județul Sibiu este pe locul 8 în ce privește media de vârstă, fiind cu o medie de 41,5 ani printre județele cu cea mai tânără populație. Informațiile provin din ultimul recensământ. Sibiul apare în statistici și ca unul din județele în care trăiește cea mai mare minoritate germană, dar este depășit de alte două județe. Detalii aici

Ecouri după accidentul mortal de pe autostradă

Asociația Pro Infrastructură solicită Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR) să includă elemente de protecție la toate structurile ca cerință standard, în urma accidentului petrecut duminică seara, pe tronsonul 1 al autostrăzii Sibiu – Pitești. Detalii aici.

Bugetul județului: 30 de milioane în plus la sănătate

Un plus de 30 de milioane de lei a adăugat conducerea Consiliului Județean Sibiu pentru domeniul sănătății în varianta finală a proiectului bugetului pentru 2023. În schimb, aproximativ aceiași sumă este scăzută de la asistența socială. Documentele care prevăd veniturile și cheltuielile județului vor fi supuse votului consilierilor județeni într-o ședință extraordinară. Detalii aici.

Jumătate din buget merge la dezvoltare, de unde se vor finanța documentațiile pentru spitalul județean, amenajarea unei piste de biciclete, lucrări de reabilitare și modernizare și altele. Detalii aici.

Brânză cu antifurt. Se fură de pe rafturi

În ultimele săptămâni, pe rafturile mai multor magazine din Sibiu au apărut caserole de plastic care încuie produsele care s-ar putea fura. Printre produsele închise în aceste sisteme antifurt se numără, în principal, produsele pe bază de lapte. Detalii aici.

S-au scos la vânzare biletele pentru meciul cu FC Argeș

FC Hermannstadt a pus astăzi în vânzare biletele pentru următoarea partidă de pe teren propriu. Cel mai ieftin bilet la meciul cu FC Argeș costă 20 de lei iar cel mai scump 500. Meciul va avea loc sâmbătă. Detalii aici.

Între timp, alți doi jucători au părăsit echipa, împrumutați la două echipe din Liga a III-a, pentru a acumula experiență. Detalii aici.

93 de proiecte depuse pe Anghel Saligny

Instituția Prefectului anunță că în cadrul Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, la nivelul județului Sibiu au fost depuse spre finanțare un număr de 93 de proiecte în valoare de aproape 1 miliard de lei. Detalii aici.

Dezinteres pentru întreținerea și repararea bicicletelor Primăriei

Nu s-a depus nicio ofertă la anunțul de participare simplificat al Primăriei Sibiu pentru întreținerea parcului de biciclete Sibiu Bike City. Anunțul a fost publicat la începutul anului, pe data de 9 ianuarie 2023, iar pe 20 ianuarie procedura cu obiectul de achiziție „Piese de schimb și servicii de reparații și întreținere sistem Sibiu Bike City” a fost anulată. Detalii aici.

Sibian înșelat de un magazin online

Un sibian care a făcut o comandă de pe un site online reclamă site-ul respectiv pentru faptul că ar înșela clienții. După ce produsul comandat a ajuns la el, sibianul a descoperit că nu era același cu cel pe care îl văzuse în poza de prezentare. Iar problemele nu se opresc. Detalii aici.

140 de rromi din județ au studii superioare

Datele parțiale publicate de Institutul Național de Statistică (INS), legate de recensământul încheiat anul trecut, arată că în județ există doar 12.808 de cetățeni care s-au declarat de etnie rromă, lucru contrazis vehement de autointitulatul rege al rromilor, Dorin Cioabă. Doar 140 au declarat la recensământ că au studii superioare. Detalii aici

100.000 de lei pentru cei mai buni sportivi

Consiliul Județean a alocat anul acesta 100.000 de lei pentru premierea celor mai buni sportivi din județ. Premierea va avea loc în luna martie în cadrul Galei Sportului Sibian 2023. Detalii aici.

Imagine superbă de la Păltiniș

„Pe o mare de nori” a fost tema zilei astăzi la Arena Platoș.

Munții Făgăraș, vedere de la Arena Platoș

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus