Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

La Sibiu a fost deschis primul centru de donații pentru cei afectați de cutremurele din Turcia

La Sibiu a fost deschis primul centru de donații pentru cei afectați de cutremurele din Turcia

Sibienii care doresc să ajute persoanele afectate de cutremurul din Turcia pot lăsa donațiile lor la biroul europarlamentarului Nicu Ștefănuță.

Donațiile vor putea fi predate zilnic, între orele 11:00 – 17:00, la biroul aflat pe strada Turnului nr. 12 (clădirea de la intersecția străzilor Turnului și Faurului) până vineri, 17 februarie. ”Produsele colectate vor fi, ulterior, transportate în regiunile afectate din Turcia. Așteptăm sibienii care doresc să ajute, cu donații, oamenii greu încercați în aceste zile”, se arată într-un anunț dat publicității de către europarlamentarul Nicu Ștefănuță.

Tipul de ajutoare de care este nevoie urgent pentru populația afectată de cutremure este preluat din apelul lansat de ambasada Turciei: de la haine de iarnă, la o listă de alimente și articole de uz casnic.

Haine de iarnă, pentru adulți și copii

Paltoane, geci

Pelerine de ploaie

Ghete-cizme

Pulovere

Pantaloni

Mănuși

Fulare, eșarfe

Căciuli

Ciorapi, șosete

Lenjerie de corp

 

Alte articole

Corturı

Paturi de campanie

Saltele (pentru cort)

Pilote, pături

Saci de dormit

Reşouri, radiatoare, lămpi pe gaz

Butelii

Termosuri

Lanterne

Baterii externe

Generatoare

Cutii cu alimente (produse alimentare neperisabile - conserve)

Mâncare pentru bebeluși

Scutece

Produse de igienă și curățenie

Produse de igienă feminine

Apelul lansat de Nicu Ștefănuță vine după ce, în urmă cu o zi, Fawzia G. Rehejeh, sirianca stabilită de șapte ani în Sibiu, fondatoare a Centrului Cultural Arab, a inițiat o campanie de sprijin umanitar pentru sirienii afectați în aceste momente de cutremure.

Citește și Fawzia Rehejeh, sirianca stabilită la Sibiu, apel umanitar pentru sirienii afectați de cutremure. „Toată familia tatălui meu e acolo. Sunt foarte speriați”

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Moldovan Elena

Acum 1 an

Am fost acum o ora la sediul europarlamentarului mentionat in articolul despre colectare donatii catre Turcia. Si cand colo,usa incuiata iar europarlamemtarul..ioc!!! Am venit special cu taxiul(ca fac parte din categoria "pensionari care sug sangele poporului mumcitor"),am descarcat in usa elegantului birou de parlamentar si....am plecat!Pe jos,desigur,ca nu mai aveam bagaje... Acum, cine o fi neserios in ac poveste,poate imi ziceti d- voastra... Doamne ajuta-ne pe toti!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus