Vineri,
24.03.2023
Cer Senin
Acum
17°C

Știrile zilei - 8 februarie. Lista clădirilor cu risc seismic din Sibiu * Val de poluare peste Sibiu * Fabrica de Cultură sau următorul mandat al lui Chiriac

Știrile zilei - 8 februarie. Lista clădirilor cu risc seismic din Sibiu * Val de poluare peste Sibiu * Fabrica de Cultură sau următorul mandat al lui Chiriac

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi în Sibiu:

Lista clădirilor cu risc seismic din municipiul Sibiu

De fiecare dată când în lume apare un cataclism precum cutremurul recent din Turcia ne amintim că, cel puțin teoretic, nici noi nu suntem feriți în totalitate de un astfel de risc. Chiar dacă posibilitatea producerii unui cutremur major în Sibiu este foarte redusă, cu toții am văzut prin oraș clădiri în stare avansată de degradare care s-ar putea prăbuși la o zdruncinare mai accentuată. Lista lor aici.

Val de poluare deasupra Sibiului în ultimele două zile

În ultimele două zile, cel puțin, senzorii de aer din Sibiu ai platformei independente Aerliber.ro au fost roșii, indicând depășiri ale valorilor limită admise în majoritatea cartierelor orașului. În zona centrală și cartierele Gușterița, Turnișor și Terezian s-au înregistrat cele mai însemnate depășiri ale indicelor de poluare. Mai multe detalii aici.

Panică nejustificată. Apa din Cârțișoara e bună de băut

Primăria Cârțișoara a prezentat astăzi un raport realizat de Apa Târnavei Mari, potrivit căruia apa din Cârțișoara este bună de băut. Operatorul de apă și canalizare amenință USR cu judecata pentru afirmații calomnioase. Detalii aici.

10 milioane de euro în campusul din Arhitecților

Primarul orașului Cisnădie, Gheorghe Huja, a dezvăluit pentru Turnul Sfatului locul unde se vor afla școala, grădinița și sala de sport din Cartierul Arhitecților. În acest moment este stabilită locația și proiectul este dat în lucru. Urmează obținerea finanțării și construirea propriu-zisă a clădirilor. Detalii aici.

Primul transplant de cornee efectuat la Sibiu

Clinica Ofta Total din Sibiu anunță primul transplant de cornee care a avut loc la noi în oraș. Intervenția chirurgicală a fost realizată de o echipă formată din trei medici oftalmologi și a fost un succes. Corneea a fost adusă de la o bancă din Italia. Detalii aici.

Chiriac amenință cu următorul mandat pentru Fabrica de Cultură

Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național Radu Stanca și Președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, a vorbit într-o conferință de presă, despre posibilitatea cumpărării Fabricii de Cultură de Primăria Sibiu până la finalul acestui an. Detalii aici.

Cine a ales cele 5 nume ale noului parc?

Principalul criteriu al alegerii celor cinci nume din care va fi aleasă denumirea finală a noului parc al Sibiului a fost numărul de mențiuni din partea sibienilor care au participat la concurs. Președintele comisiei de organizare și dezvoltare urbanistică din Consiliul local a explicat că cei care au trimis denumiri „în batjocură” au fost în minoritate. Detalii aici.

În ce limbă vorbeau între ei românii, ungurii, sașii și grecii din Transilvania, acum 500 de ani?

„Țara cu o singură limbă e slabă și șubredă”. Citatul apare în Învățăturile regelui Ștefan I cel Sfânt al Ungariei către fiul său, prințul Emeric, sanctificat și el odată cu tatăl său în anul 1083. Exact asta se întâmpla în Transilvania anilor 1500 dar și după ei, într-o zonă în care etnici români, germani, maghiari, greci, dar și alte nații trăiau împreună și încercau să se înțeleagă unii cu alții. Detalii aici.

Raluca Amariei a demisionat din AUR

Sibianca Raluca Amariei și-a anunțat astăzi demisia din AUR, la 11 luni după ce a intrat în partid. Ea era vicepreședinte la nivel național. Detalii aici.

ISU a intervenit pentru îndepărtarea țurțurilor

Pompierii sibieni au intervenit pe strada Nicolae Bălcescu din municipiul Sibiu cu o autospecială de intervenție și salvare la înălțime pentru a îndepărta formațiunile de gheață care reprezentau un pericol acestea fiind la mare înălțime, transmit reprezentanții ISU Sibiu. Detalii aici.

110 insule ecologice între blocurile din Sibiu

Primăria Sibiu anunță că a fost înștiințată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor că a fost aprobată finanțarea din fonduri europene nerambursabile pentru proiectul depus în cadrul PNRR pentru amenajarea a 110 insule ecologice digitalizate. Detalii aici.

Gerul prelungește programul adăpostului de noapte

Primăria Municipiului Sibiu a prelungit funcționarea adăpostului de noapte din cauza frigului din ultima perioadă. În ultimele patru nopți, peste 80 de persoane, au fost găzduite, în total, de adăpostul administrat de primărie. Detalii aici.

Drama lui Eric, fotbalistul brazilian stabilit la Mediaș

Fostul jucător al echipei Gaz Metan, Eric de Oliveira, acum stabilit la Mediaș alături de familia sa, riscă să rămână fără un picior după ce medicii nu pot rezolva o problemă ce ține de o circulația sângelui. Detalii aici.

Două noutăți în muzica românească

Trupa Celelalte Cuvinte lansează noul album "Lumea asta" printr-un turneu naţional care va avea loc în perioada 17 martie - 30 aprilie iar pe listă figurează și Sibiul. Detalii aici.
Trupa Antract, înființată în Râmnicu Vâlcea și stabilită de câțiva ani în Sibiu, a lansat un nou videoclip, imaginile fiind filmate la Geea Caffe. Detalii aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus