Sâmbătă,
09.12.2023
Innorat
Acum
1°C

Preşedintele Turciei promite construirea a 200.000 de locuinţe. „Niciunul dintre imobile nu va fi mai înalt de trei sau patru etaje”

Preşedintele Turciei promite construirea a 200.000 de locuinţe. „Niciunul dintre imobile nu va fi mai înalt de trei sau patru etaje”

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a promis luni construirea a 200.000 de locuinţe în cele 11 provincii turce afectate de seismul devastator din 6 februarie, informează AFP, citat de Agerpres.

"Niciunul dintre imobile nu va fi mai înalt de trei sau patru etaje", a declarat Erdogan aflat în provincia Hatay (sud), cea mai afectată de seismul cu magnitudinea 7.8 ce a făcut peste 41.000 de morţi în Turcia şi a distrus sau a avariat grav peste 118.000 de locuinţe.

"Toate locuinţele vor fi reconstruite de la zero (...) pe terenuri solide şi în conformitate cu bunele practici", a insistat şeful statului turc, precizând că operaţiunile pentru construirea acestor locuinţe vor începe în martie.

Locuinţele vor fi construite la distanţă de liniile de falie, "mai aproape de munţi, pentru a fi protejate de probleme ce ţin de solurile moi".

"Vom construi noi (oraşe) Antakya, Iskenderun şi Arsuz. Le vom reconstrui de la zero", a declarat Erdogan, enumerând trei oraşe din provincia Hatay. "Vom începe să-i transferăm pe cetăţenii noştri care locuiesc în oraşe de corturi şi de containere către (noile lor) locuinţe în cel mult un an", a promis preşedintele turc, care a susţinut un discurs în public pentru prima dată în ultimele şase zile.

O sută treizeci de mii de locuinţe vor fi construite în provinciile Hatay, Kahramanmaras şi Malatya, cele mai afectate dintre cele 11 provincii locuite de seism.

Moscheile şi alte locuri de cult vor fi de asemenea reconstruite, a dat asigurări Erdogan.

Preşedintele turc, care a anunţat că peste 114.800 de persoane au fost salvate de sub dărâmături, a precizat că băncile publice vor şterge datoriile persoanelor care au murit în seism.

În total, "nevoia de adăpost a 1,69 milioane de persoane a fost satisfăcută", a mai spus preşedintele turc, care a adăugat că circa 375.000 de sinistraţi au fost evacuaţi din provincii afectate spre alte oraşe ale ţării, dintre care trei sferturi cu avionul.

foto IGSU

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 9 luni

Depinde cine le construieste si cine le autorizeaza. Daca sunt controlati si numiti de infractorii politici corupti de dezvoltatorii imobiliari precum mafiotii ISC condusi de Racovita se fac praf si la un etaj.
Raspunde

Kukuruku

Acum 9 luni

Daca-l mai cred pe asta la alegerile din mai...a avut vreo 20 de ani la putere, iar Turcia nu e Gorj, stiau ca vin des cutremure puternice.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus