Sâmbătă,
09.12.2023
Innorat
Acum
1°C

Șeful Serviciului Rutier Sibiu, Bogdan Maxim, dat incompatibil de ANI: A fost timp de doi ani și vicepreședintele unei asociații a polițiștilor. ”Voi contesta în justiție, nu am avut funcție remunerată”

Șeful Serviciului Rutier Sibiu, Bogdan Maxim, dat incompatibil de ANI: A fost timp de doi ani și vicepreședintele unei asociații a polițiștilor. ”Voi contesta în justiție, nu am avut funcție remunerată”

Agenția Națională de Integritate (ANI) anunță astăzi că șeful Serviciului Rutier Sibiu, Bogdan Maxim, a fost incompatibil în perioada februarie 2020 – februarie 2022, pentru că a deținut și funcția de vicepreședinte în cadrul Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor.

”Maxim Bogdan - Valentin, funcţionar public cu statut special în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 11 februarie 2020 - 03 februarie 2022,  întrucât a exercitat simultan cu funcţia publică cu statut special (ofiţer de poliţie - organ de cercetare al poliţiei judiciare) în cadrul I.P.J. Sibiu şi funcţia de vicepreşedinte al Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor - Secţia Română – Regiunea I Sibiu, încălcând astfel prevederile art. 2, alin (4) din Legea nr. 364/2004”, precizează ANI.

Articolul amintit de ANI spune: ”calitatea de organ de cercetare penală al poliției judiciare este incompatibilă cu orice altă funcție publică sau privată, cu excepția funcțiilor didactice din învățământul superior”.

Bogdan Maxim susține că va contesta în justiție actul ANI.

”Nu am primit raportul constatării ANI, cred că  îl voi primi în perioada următoare. Trebuie spus că Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor este o asociație internațională din care fac parte exclusiv polițiști, iar funcția pe care eu am deținut-o, o funcție aleasă, nu a fost remunerată, cred că acest aspect e unul deosebit de important.

În perioada în care am fost vicepreședinte am avut ca atribuții activități cultural-sportive în care au fost implicați exclusiv polițiști.

Eu am fost ales în 2018 ca vicepreședinte IPA, în regiunea Sibiu, iar ordonanța de urgență la care face referire ANI a fost contestată de atunci la Curtea Constituțională de IPA internațional. Eu nu am căderea să spun dacă e un act constituțional sau nu, știu doar că nu s-a primit un răspuns pe această speță nici până acum.

Când a apărut ordonanța eram la jumătatea mandatului, dar funcția e una onorifică. Repet, nu am fost remunerat și nu am avut un stres în privința incompatibilității, pentru că nu am fost remunerat. Activitatea a fost exclusiv cu polițiști, totul a fost extrem de transparent”, a declarat Bogdan Maxim pentru Turnul Sfatului.

Citește și:

Interviu cu subcomisarul Bogdan Maxim: Nu contează câte amenzi dau polițiștii într-o zi, ci câți șoferi îi observă și sunt mai prudenți

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Emil

Acum 8 luni

Hotia educata.
Raspunde

Un sibian

Acum 8 luni

"speciali"!
Raspunde

Razvan

Acum 8 luni

Alaturi de tine! Un.mare rahat cu ordonanta si ANI
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus