Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Mașinile Salvamont Sibiu au girofar din februarie. „Cel mai important este pentru victime”

Mașinile Salvamont Sibiu au girofar din februarie. „Cel mai important este pentru victime”

După mai bine de șapte ani de la primele demersuri făcute de salvamontiști ca și pe mașinile care aparțin serviciului să fie puse semnale acustice și luminoase, acestea au prins contur. Din luna februarie a acestui an pe toate cele cinci mașini ale Serviciului Public Salvamont Sibiu au fost montate girofare. Salvamontiștii spun că este o victorie atât pentru ei ca și salvatori, dar în mod special pentru victime.  

Primele demersuri pentru amplasarea și pe mașinile din cadrul Serviciului Salvamont au început în urmă cu mai bine de șapte ani, dar nu au avut finalitate. Anul trecut însă, salvamontiștii din întreaga țară au început să facă presiuni asupra autorităților pentru a arăta necesitatea acestor semnale. Salvamontiștii sibieni s-au alăturat tuturor acestor demersuri și Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat la începutul lunii decembrie 2022 o propunere legislativă prin care autovehiculele aparținând serviciilor publice Salvamont şi Salvaspeo sunt autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase. 

În acest context din luna februarie a acestui an, Salvamont Sibiu are semnale acustice și luminoase pe toate cele cinci mașini ale serviciului. 

„Am militat mult pentru obținerea acestui drept. Suntem serviciu de intervenție și totuși nu aveam prioritate în trafic atunci când mergeam la intervenții. Acum situația este diferită iar montarea acestor semnale este deosebit de importantă pentru victime, în primul rând, pentru că ne putem deplasa mai repede. De asemenea, ne avantajează și pe noi, în calitatea noastră de salvatori, pentru că ne putem merge în siguranță spre caz”, spune Dan Popescu, șeful Salvamont Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Mihai Tanase

Acum 11 luni

Acum, vor ajunge mai repede în Fagarasi si în Cindrel.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus