Duminică,
24.09.2023
Parțial Noros
Acum
18°C

Ministerul Apărării Naționale, cel mai mare angajator la Bursa Locurilor de Muncă din Sibiu: Job stabil, salariu decent, beneficii suplimentare

Ministerul Apărării Naționale, cel mai mare angajator la Bursa Locurilor de Muncă din Sibiu: Job stabil, salariu decent, beneficii suplimentare

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu a organizat în această dimineață Bursa Locurilor de Muncă, eveniment la care au participat 23 de angajatori cu o ofertă de peste 460 locuri de muncă.

Dintre angajatorii prezenți, cea mai bogată ofertă aparține Ministerului Apărării Naționale, care doar pentru județul Sibiu are în acest moment peste 180 de posturi disponibile. De asemenea, MApN a avut și cel mai amplu stand amenajat.

”Oferta Ministerului Apărării Naționale în acest an este destul de mare. La nivel național avem peste 4.500 de posturi de soldați gradați profesioniști, peste o mie de posturi de subofițeri, peste 400 de posturi de maistru militar și aproape 200 de posturi pentru ofițeri. Una din caracteristicile birourilor de informare-recrutare, nu numai din Sibiu, este faptul că noi recrutăm pentru Ministerul Apărării Naționale oriunde în țară. Singurele posturi care au cumva legătura cu județul sau zona sunt cele de soldat gradat profesionist, unde candidatul optează direct pe funcție. Dacă mergem în această logică, în momentul de față sunt 183 de locuri de soldat gradat profesionist în unități din județul Sibiu”, a declarat pentru Turnul Sfatului locotenent colonel Cobzaru, șeful Biroului Informare-Recrutare Sibiu

În primul rând un salariu decent, siguranța job-ului și numeroase beneficii pe lângă salariu, precum sporuri, normă de hrană, bani de chirie și altele.

Spre exemplu, există transparență totală în Armată, pe site-ul ministerului fiind publicate lunar salariile, de la cele mai mici până la cele mai mari aflate în plată. Astfel orice poate vedea oricând situația la zi. Iată mai jos un tabel cu salariile pe luna aprilie (nu includ sporurile specifice și norma de hrană):

salarii armata

În afara MApN, la Bursă au mai participat 22 de angajatori, de la companii de talie națională, precum Poșta Română, până la firme din județul Sibiu și chiar agenții de recrutare. În contextul unui șomaj scăzut, cererea pe piața muncii este mare.

”Angajatorii prezenți caută persoane pentru toate domenii, avem și recrutori, firme de recrutare, avem și mari angajatori, firme cu mii de angajați, până la firme mai mici, care angajează 6-7 persoane. Avem și câteva firme cu un loc de muncă pe un anumit domeniu. Ca să vă dau un exemplu, o firmă de construcții caută un operator pentru un anumit utilaj. Cei care vin să-și găsească un loc de muncă vin în căutarea unui job stabil și bine plătit, cam aceasta este politica generală. Ne așteptăm să participe la eveniment și refugiați ucraineni”, a declarat și Cosmin Roșu, directorul AJOFM Sibiu.

Cele mai recente date arată că rata şomajului înregistrată în județul Sibiu în luna februarie 2023 era de doar 2,33%.

bursa locurilor de munca

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Doru

Acum 4 luni

Job stabil, salariu decent, beneficii suplimentare, pensie specială, război NEMA, ... trai neneacă pe banii statului. Asa m-au păcalit și pe mine acum 35 de ani și acum cica am pensie specială si țara moare din cauza mea fără banii din PNRR.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus