Întreținerea și reparația străzilor din Sibiu va fi asigurată în următorii 4 ani de firma din Orlat, Terra Building. Primăria Sibiu a atribuit contractul de aproape 60 de milioane de lei la 4 luni de la organizarea licitației, în februarie 2023.
Potrivit platformei de licitații publice, contractul a fost atribuit companiei sibiene pe data de 18 mai. Deși este un contract important pentru administrația locală, aceasta nu a anunțat nici lansarea licitației, nici câștigătorul ei. Valoarea totală a serviciilor a fost stabilită pentru suma de aproape 56,4 milioane lei.
În caietul de sarcini se menționează: „Cunoscând faptul că administratorul străzilor nu poate prevedea incidența deteriorărilor nici ca locație și nici ca dimensiuni, sunt enumerate categoriile de lucrări necesare pentru remedierea deteriorărilor cunoscute din anii anteriori, însoțite de cantități estimate pentru fiecare din aceste categorii. Pe măsura apariției deteriorărilor și inventarierii acestora, administratorul străzilor va emite comenzi de lucru în care se vor preciza locațiile și intervențiile de executat. Toate lucrările se vor executa cu încadrare în tipurile de lucrări ofertate conform prezentului caiet de sarcini și vor fi plătite utilizându-se prețurile unitare în ofertă”.
Astfel, lucrările obligatorii care vor face obiectul licitației includ reparații ale suprafeței carosabile și parcărilor asfaltice, reparații ale îmbrăcămintei asfaltice a carosabilului și trotuarelor, folosind tehnologia infraroșu, reparații ale trotuarelor, înlocuirea bordurilor degradate, lucrări de întreținere și reparații ale suprafețelor carosabile pavate, dar și a celor din pământ sau balast, lucrări de întreținere poduri, etc.
La modul practic, după identificarea lucrărilor necesare de efectuat, antreprenorul va înainta Primăriei în termen de 2 zile lucrătoare de la primirea comenzii un grafic de execuție, care va conține și explicitarea modului de realizare a lucrărilor, a eventualelor întârzieri de orice natură, precum și menționarea măsurilor preconizate a fi luate în vederea recuperării acestor întârzieri. Respectiv, și decontarea lucrărilor se va face urmărind realizarea și încadrarea în grafic, pe cantități de lucrări real executate și măsurate.
Caietul de sarcini mai prevede că lucrările se vor desfășura fără închiderea circulației și cu amplasarea de indicatoare rutiere sau semnalizatoare temporare. „Constructorul trebuie să aibă în vedere faptul că, în anumite cazuri, pentru a nu genera perturbări în trafic, i se va solicita să lucreze noaptea sau în zilele de sâmbătă și duminică sau alte sărbători legale”, este una dintre condițiile Primăriei, subliniată în caietul de sarcini.
Totodată, în ceea ce privește intervențiile din zonele protejate, în caietul de sarcini sunt următoarele mențiuni: „Datorită caracterului turistic al centrului istoric al Municipiului Sibiu, toate lucrările de reparații în această zonă vor fi tratate ca intervenții în regim de urgență. Ofertantul are obligația de a lua în calcul acest lucru, în special la intervențiile necesare pentru remedierea defectelor survenite la suprafețele pavate cu piatra cubică sau plăci de andezit”.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 2089
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Iliescu
Acum 2 ore
Troll.E.Buzu
Acum 2 ore
Lutte
Acum 2 ore
Pastor Marginas
Acum 3 ore
Emil