Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Cazul bilelor de carne cu ace ascunse: Poliția Animalelor Sibiu a trimis oameni la fiecare loc de joacă pentru câini din Sibiu

Cazul bilelor de carne cu ace ascunse: Poliția Animalelor Sibiu a trimis oameni la fiecare loc de joacă pentru câini din Sibiu

Poliția Animalelor Sibiu s-a autosesizat după apariția marți seară în presa locală a unor imagini care ilustrează bile din carne cu ace ascunse în ele, aruncate în zona locurilor de joacă pentru câini.

Încă de aseară un polițist s-a deplasat la locul de joacă pentru câini de pe Aleea Șelimbărului, în încercarea de a descoperi autorul sau măcar camere de filmat publice care să ajute la identificarea lui.

În plus, în această dimineață angajați ai Poliției Animalelor Sibiu au mers la toate cele patru locuri de joacă pentru câini și verifică zonele, scopul fiind de a identifica eventuale fapte similare și pentru verificarea sistemelor de supraveghere video.

”În referire la aspectele prezentate în mediul on-line, referitoare la faptul că, în cursul zilei de 13 iunie, într-un parc din municipiul Sibiu, destinat animalelor de companie, mai multe persoane ar fi găsit alimente din carne în care erau inserate obiecte ascuțite, facem precizarea că, la nivelul I.P.J. Sibiu, prin Biroul pentru Protecția Animalelor, s-a dispus declanșarea unei anchete în vederea stabilirii situației de fapt și aplicării măsurilor legale în consecință.

Până în prezent, la nivelul I.P.J. Sibiu, nu au fost înregistrate plângeri privind aceste incidente”, au transmis oficialii Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Comisarul șef Daniel Cernucan, șeful Poliției Animalelor Sibiu, a declarat pentru Turnul Sfatului că în eventualitatea observării unor fapte similare oamenii să alerteze imediat Poliția.

”Infracțiunea este ucidere cu intenție sau rănire cu intenție, legislația nu prevede pedeapsă și pentru tentativa de rănire, ori ucidere. Dacă și tentativa era pedepsită atunci puteam să deschidem un dosar penal. În acest caz, nefiind niciun câine rănit, nu putem deschide un caz penal. Dar cazul este în atenția noastră și periodic o să facem verificări la locurile de joacă pentru câini. Cu această ocazie facem un apel la sibieni, dacă observă astfel de tentative sau fapte care par suspecte să ne sune imediat”, a declarat șeful Poliției Animalelor Sibiu.

Citește și:

Semnal de alarmă: bile din carne cu ace ascunse în interior aruncate în locurile de joacă pentru câini

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Sibianul vesel

Acum 10 luni

Apucaturi de ev mediu, in plin secol XXI.
Raspunde

Salomie

Acum 10 luni

Ce oameni ticalosi!
Raspunde

D.G

Acum 10 luni

Ce bune-ar fi nişte camere de supraveghere, tare-ar ajuta. Nici nu-i pot numi oameni pe acesti indivizi care recurg la aşa ceva! Eu nu ştiu cum pot să pună capul pe pernă, noaptea, aceste persoane care, evident au ceva lipsă în creier! Cum poţi fi atât de lipsit de empatie? Cum?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dan

Acum 10 luni

De acord, camere de filmat, dar pe banii cui? Ai tuturor pt cainii vostri? In loc sa se repare ceva prin oras vi s-au facut locuri de joaca pt caini pe banii tuturor si acum vreti va si pazim canii? Hai donati bani si platiti-va paznici si camere de filmat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus