Miercuri,
06.12.2023
Innorat
Acum
-2°C

Centrul de excelență și-a premiat elevii. Sunt 400 de absolvenți în acest an

Centrul de excelență și-a premiat elevii. Sunt 400 de absolvenți în acest an

În Sala Festivă a Bibliotecii Astra, cei de la Centrul de Excelență și-au premiat elevii. Sala a fost neîncăpătoare pentru părinții și elevii care au venit să se bucure de moment după un an de muncă. Alături de ei au fost invitați la eveniment scriitorul Radu Vancu, inspectorul de Geografie prof. Constantin Dincă și inspectorul de matematică prof. Nicolae Suciu. Copiii care au absolvit au primit câte o diplomă care să le certifice munca și reușitele din acest an școlar.

În după amiaza zilei de miercuri, 14 iunie, la Biblioteca Astra, în Sala Festivă, au fost premiați elevii care au absolvit cursurile Centrului de Excelență din Sibiu. Din cei 612 de elevi care s-au înscris la începutul anului, au ajuns până la final 400. Mulți dintre aceștia sunt olimpici, iar toți fac performanță în materiile pe care au ales să le aprofundeze la centru.

După premierea lor, toți profesorii care s-au dedicat în acest an, voluntar, cursurilor de la centrul de excelență au primit adeverințe care să le ateste implicarea.

„Rezultatele copiilor din acest an sunt excelente și sperăm ca anul viitor să găsim înțelegere și susținere de la Minister în jos pentru a ne dezvolta activitatea și a lucra în continuare cu acești copii minunați. După cum vedeți, rezultatele sunt foarte bune și asta ne dă speranță de a merge mai departe cu optimism”, a spus prof. Mihaela Carmen Seușan cea care coordonează Centrul Județean de Excelență.

Moment de reculegere pentru o copilă de 11 ani

Înainte ca elevii să fie premiați, toți cei prezenți au ținut un moment de reculegere pentru o fetiță din clasa a V-a, de la Școala „Ioan Slavici” din Sibiu, care s-a stins din viață fulgerător. Îndemnul emoționant a fost făcut cu durere în glas  de profesoara de română  Daniela Lorinczi și timp de un minut întreaga sală a fost în tăcere. 

Mai este nevoie de personal

Anul acesta copiii au fost împărțiți în 20 de grupe, iar pentru 11 dintre aceste grupe profesorii și-au desfășurat activitatea fără a fi remunerați.

„Am solicitat la ISJ Sibiu suplimentarea numărului de posturi didactice, dar și a celor didactice auxiliare.  Instituția noastră nu are secretar, astfel că directorul face și activitatea de secretariat. Centrul are 2.5 posturi  (1 director, 1 post didactic, 0.25 administrator financiar și 0.25 informatician. Ne-am dori ca anul viitor aceste lucruri să fie îmbunătățite. Aș vrea să mulțumesc inspectoratului, celor de la Universitatea Lucian Blaga și celor de la Palatul Copiilor pentru buna colaborare pe care am avut-o în dezvoltarea acestor copii”, mai spune prof. Mihaela Seușan.

La Centrul de Excelență din Sibiu elevii sunt pregătiți pentru olimpiade și concursuri și pentru activități care vizează dezvoltarea competențelor inter-, pluri- și transdisciplinare. Pregătirea elevilor este gratuită și se realizează de către profesorii selectați.

Numărul maxim de elevi dintr-o grupă de pregătire de la Centrul de Excelență este de 25 de elevi.

Profesorii Centrului de Excelență

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Rostogan

Acum 5 luni

Foarte frumos ca exista acest centru iar implicarea d-nei director in dezvoltarea lui este remarcabila dar fara bani seriosi cum sa te pui cu "industria" de olimpici de la ICHB sau Tudor Vianu??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus