Luni,
25.09.2023
Partial Noros
Acum
24°C

Știrile zilei – 15 iunie. Fotografii color cu Sibiul de acum 80 de ani, noul PUG al Sibiului modifică numărul locurilor de parcare obligatorii pentru fiecare bloc, proteste în spitalele din Sibiu

Știrile zilei – 15 iunie. Fotografii color cu Sibiul de acum 80 de ani, noul PUG al Sibiului modifică numărul locurilor de parcare obligatorii pentru fiecare bloc, proteste în spitalele din Sibiu

Turnul Sfatului vă prezintă o selecție a celor mai importante știri de joi, 15 iunie.

Fotografii color cu Sibiul de acum 80 de ani

Fotografii vechi, color, din municipiul Sibiu, Turnu Roșu, Boița, dar și alte localități din țară au fost găsite întâmplător la un târg de obiecte vechi într-o comună din Cluj și au fost postate pe pagina de Facebook Arhiva de Fotografie.

Puteți vedea fotografiile aici.

Noul PUG al Sibiului modifică numărul locurilor de parcare obligatorii pentru fiecare bloc

Viitoarele ansambluri rezidențiale din Sibiu vor fi obligate să respecte un anumit număr de locuri de parcare pe apartament în funcție de zonă. Dacă în prezent acest număr este egal peste tot, adică 1,5 locuri de parcare la apartament în cazul locuințelor colective, în viitor numărul locurilor de parcare va depinde de zona în care va fi construit blocul: în zona centrală se ajunge și la un loc la două apartamente, iar spre periferii coeficientul se apropie de două locuri pe apartament.

Detalii aici

Două sibience au cucerit juriul concursului național de creație literară „Tinere condeie”

Sibianca Ruxandra Orga Dumitriu este laureată a concursului național de creație literară „Tinere condeie”. Fata a obținut premiul I la secțiunea de gimnaziu, cu nota maximă. Această distincție nu face decât să întărească ceea ce Sibiul știa deja despre micuța scriitoare, care a avut primele realizări în literatură încă de la vârsta de 12 ani. Alături de ea, Theea Gabriela Todăriță, un alt copil talentat al orașului nostru, s-a clasat pe locul III cu nota 9,12. Ambele fete sunt eleve în clasa a VIII-a și în acest moment se pregătesc pentru examenul de Evaluare Națională.

Povestea fetelor o găsiți aici.

Turcii vor construi lotul 3 de la Autostrada Sibiu – Făgăraș

1,77 de miliarde de lei fără TVA pentru 17,6 kilometri de autostradă. Contractul pentru proiectarea şi execuţia Tronsonului 3 (Arpaşu de Jos - Sâmbăta de Sus) din autostrada Sibiu-Făgăraş a fost atribuit de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) unui antreprenor turc, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, citat de Agerpres.

Detalii aici

Urmările accidentului cu patru morți pe drumul spre Rășinari

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Sibiu vor propune Consiliului Județean Sibiu reconfigurarea intersecției spre Cisnădioara din drumul spre Rășinari, acolo unde a avut loc accidentul soldat cu patru morți de sâmbătă, 4 iunie.

Detalii aici.

Cele trei creșe noi ale Sibiului vor fi deschise din toamnă

S-a dat startul înscrierii în creșe. Vestea bună pentru părinți este că se fac înscrieri și în cele trei creșe noi construite de Primăria Sibiu. Acestea vor funcționa din toamnă. Depunerea dosarelor începe astăzi, 15 iunie.

Toate detaliile le găsiți aici.

Proteste în spitalele din Sibiu

Zeci de angajați din sănătate, membri ai Sindicatului Solidaritatea Sibiu, au pichetat astăzi sediile în care lucrează în semn de protest. Oamenii sunt nemulțumiți din cauza sporurilor mici calculate la salariile stabilite în urmă cu mulți ani, de faptul că sunt posturi blocate și sunt puțini oameni pentru un volum de muncă mare.

Detalii aici.

Se scumpește apa

5,58 lei, inclusiv TVA, va costa un metru cub de apă potabilă, față de 4,905 lei/mc, cât costă în prezent (creșterea este de aproximativ 13%). Cu aproape 30 de procente vor crește tarifele pentru serviciile de canalizare – epurare: de la 3,27 lei/mc, inclusiv TVA, la 4,24 de lei.

Detalii aici.

USR Sibiu, în fața Prefecturii: „Ciolacu, lasă combinațiile penale și taie pensiile speciale!”

Câțiva membri ai USR Sibiu s-au reunit în fața Instituției Prefectului în cadrul unei acțiuni replicată la nivel național cu ocazia învestirii noului Guvern. Pe pancartele și bannerul adus de membrii de partid erau scrise mesaje referitoare la tăierea pensiilor speciale.

Detalii aici

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus