Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Cisnădioara: a fost semnat contractul pentru rețeaua de apă și canalizare. Alături de Poplaca, Rășinari, Cisnădie și Tocile

Cisnădioara: a fost semnat contractul pentru rețeaua de apă și canalizare. Alături de Poplaca, Rășinari, Cisnădie și Tocile

Apă Canal SA anunță semnarea contractului de execuție pentru una din cele mai așteptate lucrări de infrastructură din zona Sibiului, cea de apă și canalizare în Cisnădioara. Contractul prevede extinderea rețelelor și în alte patru localități.

66,63 de milioane de lei, la care se adaugă TVA, este valoarea contractului semnat la începutul acestei săptămâni de Apă Canal SA cu societatea Strabag SA pentru lucrări de execuție de infrastructură pentru apă și apă uzată. Operatorul regional de servicii de apă și canalizare consideră contractul drept unul dintre cele mai importante semnate în cadrul proiectului de dezvoltare a infrastructurii, proiect susținut din fonduri europene nerambursabile.

Ordinul de începere a lucrărilor va fi emis în prima jumătate a lunii iulie. „Cel mai probabil, lucrările din cadrul acestui contract vor începe în Cisnădie și Cisnădioara, mai întâi. Primăria din Cisnădie are un proiect deja finanțat pentru asfaltarea străzilor și, sigur, trebuie să ne corelăm lucrările noastre cu cele ale administrației din Cisnădie, astfel încât să fie executate mai întâi lucrările pe străzile care urmează a fi asfaltate”, declară Vasile Maier, directorul general al Apă Canal SA.

Vasile Maier (dreapta) spune că lucrările din cadrul contractului semnat luni vor începe, mai întâi, în zona Cisnădie - Cisnădioara 

Lucrările de la Cisnădie implică reabilitarea și extinderea conductei existente de aducțiune a apei potabile și construirea a două stații de pompare. Prin reabilitarea canalizării și extinderea acestei rețele, toți locuitorii străzii Izvorului din Cisnădie vor avea acces la infrastructura de apă și canalizare.

Extindere la Rășinari, lucrare așteptată pentru canalizarea din Poplaca

Reţeaua de canalizare a apei menajere din Poplaca va deveni funcțională prin realizarea colectorului de canalizare Poplaca-Sibiu, în lungime de aproximativ 5,5 km, se arată într-un comunicat remis de către Apă Canal SA cititorilor Turnul Sfatului. „Această lucrare va conține și trei noi staţii de pompare apă uzată şi conducte de refulare cu o lungime totală de peste yb km. Cetăţenii din Răşinari vor beneficia, la finalul contractului, de extinderea canalizării, cu aproape 2,5 km, la care se adaugă o staţie nouă de pompare apă uzată şi conductele de refulare aferente staţiei, precum şi de o modernizare a reţelei de distribuţie apă potabilă”, se mai arată în comunicatul citat.

La Tocile, în cadrul contractului cu Strabag sunt prevăzute lucrări de modernizare în cadrul cărora rețeaua de apă va fi extinsă cu o lungime de aproximativ 13 km și cu o stație de pompare.

Contractul cu Strabag mai sus descris a fost semnat în cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Brasov, în perioada 2014 -2020”, proiect care are o valoare totală de peste 225 de milioare de euro. 80% din aceste sume sunt alocate nerambursabil din fondurile UE.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Dumitru

Acum 10 luni

Cu părere de rău, dar în Cisnadioara ,doar parțial se vor introduce utilitățile. Bună parte a localității rămâne ca acum 800 de ani.
Raspunde

Sdrfgdgfs

Acum 10 luni

bine ca in sibiu inca sunt cateva zeci de strazi care nu au canalizare si apa...
Raspunde

AlisonBurgers

Acum 10 luni

E o casa acolo la 700.000 EUR .. asta inseamna ca ii va creste pretu ? :)))
Raspunde

Friki Riki

Acum 10 luni

Clar, te-ai prins! Abia asteapta expatii sa isi vanda casele la suprapret.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus