Luni,
25.09.2023
Partial Noros
Acum
24°C

Știrile zilei - 23 iunie. A început FITS, Cristianul refuză aderarea la zona metropolitană, senatorul Claudiu Mureșan demisionează din USR

Știrile zilei - 23 iunie. A început FITS, Cristianul refuză aderarea la zona metropolitană, senatorul Claudiu Mureșan demisionează din USR

Turnul Sfatului vă prezintă o selecție a celor mai importante știri de vineri, 23 iunie.

„Bucătar la domiciliu”, afacerea unui tânăr din Sibiu: Nu m-aș vedea făcând altceva

Am găsit locul în care să petrecem un moment important din viața noastră, am pregătit decorul, am anunțat prietenii, dar ne dăm seama că lipsește ceva – mâncarea.  Bucătar la domiciliu, firma creată de tânărul Lucian Piloiu vine să ajute exact la această nevoie. Practic, Lucian vine în locul în care oamenii au evenimentul, aduce cu el mâncarea, dar și partea de logistică - organizează masa și pune la dispoziție tacâmurile. Face acest lucru din 2014, dar în ultimul timp a reușit să se ocupe mai îndeaproape de afacerea sa.

Detalii aici.

Ce facem în weekend? FITS, Ziua Universală a Iei, biciclete cochete și Unstoppable

Weekend-ul acesta avem mai multe evenimente la care putem lua parte. Cea mai complexă ediție a Festivalului Internațional de Teatru începe vineri la Sibiu, sărbătorim Ziua Universală a Iei și ne plimbăm cu bicicletele cochete.

Detalii aici.

20 de localități vor adera la zona metropolitană din jurul Sibiului. Cristianul refuză participarea 

Reprezentanții a 20 localități împărțite în două „coroane” sunt așteptați să își exprime adeziunea la zona metropolitană din jurul municipiului Sibiu. La inițiativa lansată de liberalii sibieni refuză să participe Cristianul, condus de un primar liberal.

Detalii aici

A început FITS

A fost cod roșu de acrobații vineri, 23 iunie, în Piața Mare din Sibiu. Festivalul Internațional de Teatru s-a deschis oficial astăzi, iar mii de sibieni au fost prezenți în Piața Mare pentru a admira unul dintre cele mai spectaculoase evenimente ale FITS 2023, „Cod Roșu de acrobații”, care a început la ora 21:15.

Detalii aici.

Despre show-ul cu drone puteți citi aici

Senatorul Claudiu Mureşan demisionează din USR

Senatorul USR și-a anunțat pe facebook demisia din partid, precizând că își va continua activitatea ca senator neafiliat și ”va lupta în continuare pentru România”. Detalii aici.

Schimbul de terenuri dintre Armată și Sibiu pentru poligonul Poplaca trebuie votat iar

Demersurile începute din 2005 pentru schimbul de terenuri s-au concretizat în luna februarie 2023 într-o hotărâre locală, pe care autoritățile trebuie să o anuleze acum și să adopte una nouă, ca urmare a solicitării Ministerului Apărării Naționale.

Detalii aici.

Bărbatul rănit în accidentul de la Cristian este internat în stare gravă, intubat și ventilat mecanic

Bărbatul de 55 de ani rănit în accidentul care a avut loc în după amiaza zilei de joi, 22 iunie, în Cristian, la intersecția spre Orlat, se află în continuare internat în stare gravă, pe secția ATI. Medicii transmit că este intubat și ventilat mecanic.

Detalii aici.

https://www.turnulsfatului.ro/2023/06/23/barbatul-ranit-in-accidentul-de-la-cristian-este-internat-in-stare-grava-intubat-si-ventilat-mecanic-203865

Luni începe BAC-ul. Peste 2.400 de candidați s-au înscris în Sibiu pentru a susține probele

Peste 2.400 de candidați absolvenți ai claselor a XII-a și a XIII-a, din județul Sibiu, vor susține examenul național de Bacalaureat în sesiunea de vară. Anul acesta, spre deosibire de ceilalți ani, probele orale au fost echivalate cu mediile obținute de elevi în liceu. În acest context probele scrise ale materiilor de Bacalaureat vor începe luni, 26 iunie cu Limba și literatura română.

Detalii aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus