Duminică,
24.09.2023
Thunderstorm With Heavy Rain
Acum
20°C

Sibianul Mircea Pătru ocupă prima poziție în Campionatul Național de Karting după trei etape: „Ultima victorie i-am dedicat-o fratelui meu”

Sibianul Mircea Pătru ocupă prima poziție în Campionatul Național de Karting după trei etape: „Ultima victorie i-am dedicat-o fratelui meu”

După doar trei etape a Campionatului Național de Karting, pilotul Mircea Marco Pătru, de la Clubul Sportiv Sibiu Racing Team este lider de campionat la clasa Junior Rotax cu un avans de 51 puncte față de locul II. După câștigarea Cupei României din luna aprilie, a urmat prima etapă la București pe circuitul AMCKart, în luna mai, unde Mircea a obținut victoria.

A treia etapă a avut loc weekendul trecut pe circuitul Speed Park din Bacău. Sâmbătă, 1 iulie, a obținut în antrenamentul cronometrat event record al pistei la categoria lui luând startul primul în ambele manșe de calificare și obținând la finalul acestora pole position pentru cursa de duminică.

Mircea a dominat ambele finale duminică, 2 iulie, reușind să se distanțeze considerabil față de locul II.

„Peste două săptămâni urmează Transylvanian Trophy organizat la Tg Secuiesc pe circuitul Skat Kart. Sperăm ca Mircea să rămână la fel de concentrat, atât la trofeul Transylvanian Trophy cât și la celelalte etape din Campionatul Național de Karting. Este un pilot care muncește mult, atât în pistă cât și în afara pistei, condiția  lui fizică pentru acest sport este foarte importantă. De condiția lui fizică se ocupă antrenorul lui personal, Adrian Hadăr și vrem să-i mulțumim și lui cu această ocazie. De setările șasiului se ocupă tatăl lui Mircea și fac o echipă excelentă împreună. Sunt foarte mândră de reușitele lor”, spune Astrid Pătru, mama talentatului pilot.

Citește și: „La doar 12 ani, sibianul Mircea Marco Pătru a câștigat Cupa României și este multiplu vicecampion național la Karting”

Mircea se declară fericit pentru câștigarea celor trei etape și spune că luptă pentru a-ți împlini visul de a ajunge în Grand Final.

„Sunt extrem de fericit pentru victoriile din cele trei etape și sper să obțin tichetul în Grand Final care se va desfășura în luna decembrie în Bahrain. Este visul meu să  concurez în marea finală din Bahrain alături ce ceilalți campioni ai clasei Junior Rotax ”, spune băiatul Mircea.

Victoria din a treia etapă i-a dedicat-o fratelui său, Patrick

În prima etapă a Campionatului Național de Karting pe circuitul AMCKART din București au fost prezenți 17 piloți la start, la categoria de vârstă la care a participat Mircea. Pilotul sibian a obținut victoria cu maxim de puncte.

Cea de-a doua etapă s-a desfășurat la Tg. Secuiesc și Mircea a câștigat tot ce era de câștigat: Event Record, Crono P1, 2 x Manșe Calificare P1, Finala 1 P1 și Finala 2 P1. Maximul de puncte acumulate i-au consolidat prima poziție în campionat.

Mircea a dedicat victoria din a treia etapă fratelui său Patrick care a împlinit 10 ani chiar în ziua concursului. Această victorie i-a adus și un avans de 50 de puncte față de locul II.  

Băiatul se pregătește acum pentru Transylvanian Trophy care se va desfășura în perioada 15 – 16 iulie, pe circuitul SKAT KART din Tg. Secuiesc.

Citește și: La doar 13 ani pilotul sibian Mircea Marco Pătru devine Vicecampion Național 2022 la clasa Junior Rotax

Citește și: Kartistul Mircea Marco Pătru aduce pentru al doilea an consecutiv Cupa României la Sibiu: „Îmi doresc să devin Campion Național”

Citește și: Karting: Sibianul Mircea Marco Pătru a câștigat Cupa României la clasa Juniror Rotax

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus