Duminică,
24.09.2023
Cer Senin
Acum
24°C

Știrile zilei - 10 iulie. Ambient „reînvie”, CJ modifică alocarea banilor pentru viitorului Spital județean Sibiu, istoria în fotografii a unei familii din Poiana Sibiului, în anii 30-40

Știrile zilei - 10 iulie. Ambient „reînvie”, CJ modifică alocarea banilor pentru viitorului Spital județean Sibiu, istoria în fotografii a unei familii din Poiana Sibiului, în anii 30-40

Turnul Sfatului vă prezintă o selecție a celor mai importante subiecte de luni, 10 iulie:

Ședință extraordinară. CJ modifică alocarea banilor pentru viitorului Spital județean Sibiu: construcția se ieftinește, cresc „alte cheltuieli”

Consilierii județeni au fost convocați „de îndată” la o ședință extraordinară pentru a dezbate și aproba indicatorii actualizați ai proiectului noului Spital județean Sibiu.

Detalii aici

Încă o licitație pentru transport electric metropolitan

Primăria Sibiu pregătește o nouă licitație pentru achiziționarea unui alt lot de autobuze electrice, care vor deservi viitoarea zonă metropolitană. De data aceasta, licitația prevede achiziționarea a 30 de autobuze electrice cu lungimea de 12 m.

Detalii aici. 

Ambient „reînvie”

O companie deținută de Lehel András, un fost consilier local al orașului Odorheiu Secuiesc, a cumpărat marca Ambient. Totodată, a cumpărat și ultimele patru magazine și două depozite prin care firma care a „moștenit” Ambientul a mai lucrat pe piață.

Detalii aici.

Podul pe DN 7 din Tălmaciu este atât de degradat încât expertiza arată că nu mai poate fi reparat, ci trebuie construit unul nou

Un document al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere arată că podul pe Drumul Național 7 din centrul localității Tălmaciu este atât de degradat încât trebuie construit unul nou.

Detalii aici.

Istoria în fotografii a unei familii din Poiana Sibiului, în anii 30-40

Viața unei familii din Poiana Sibiului, și odată cu aceasta a unei întregi zone din Mărginimea Sibiului, apare într-o colecție de aproape 800 de fotografii, o mică parte din acestea fiind publicate pe pagina de Facebook ”Arhiva de fotografie”.

Mai multe detalii găsiți aici.

Cosmin Popa este noul director interimar DGASPC Sibiu

DGASPC Sibiu are, de luni, 10 iulie, un nou director, anunță reprezentanții instituției. Potrivit unui comunicat, Cosmin Popa este cel care îl va înlocui pe Claudiu Stupar în funcția de director general. Acesta din urmă se va întoarce la postul de director economic pe care îl ocupa înainte să fie numit interimar în locul Laurei Vâlsan.

Detalii aici.

Dezbateri publice în localitățile prin care va trece Centura de Sud a Sibiului

Consiliul Județean Sibiu anunță organizarea unei serii de dezbateri publice în localitățile învecinate municipiului, având ca temă proiectul viitoarei variante ocolitoare Sibiu Sud (VOSS). Potrivit autorităților județene, proiectul de plan este disponibil publicului, fiind finalizat și raportul de mediu.

Detalii aici.

The Telegraph include Sibiul în cele mai bune locații de vizitat în Balcani 

Cotidianul The Telegraph scrie despre Sibiu ca loc de destinație pentru turiștii britanici într-un articol în care face mai multe recomandări pentru vacanța din această vară, în Balcani.

Detalii aici. 

Restricții de circulație în acest final de săptămână pentru Raliul Sibiului Bilstein

Între 14 și 15 iulie Campionatul Național de Raliuri Betano continuă la Sibiu. Astfel, vineri și sâmbătă vor exista mai multe restricții de circulație în zonele în care se vor desfășura probele.

Detalii aici

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus