Miercuri,
04.10.2023
Cer Senin
Acum
11°C

Știrile zilei la Sibiu

Știrile zilei la Sibiu

Extinderea aeroportului din Sibiu a ajuns a jumătate, piața imobiliară este în stagnare, primele controale la căminele de bătrâni și o să avem cinema în aer liber... acestea sunt câteva dintre cele mai importante știri ale zilei de miercuri.

Cu o valoare estimată la 65 de milioane de euro și un termen de finalizare care coincide cu încheierea acestui an, șantierul de extindere a Aeroportului internațional Sibiu a ajuns la jumătate. Atât autoritățile, cât și constructorul dau asigurări că termenul va fi respectat, astfel încât banii europeni nerambursabili contractați pentru această investiție să nu fie pierduți. Detalii aici.

Vânzările au scăzut, spun agenții imobiliari, pentru că se construiește mai puțin, la un preț mai mare. Condițiile de creditare sunt mai dificile decât acum câțiva ani, iar perspectiva economică este sumbră, oamenii se tem de un nou val de scumpiri. ”Pandemia ne-a dat peste cap pe toți”, este explicația dată de unul din cei mai vechi agenți imobiliari din Sibiu în legătură cu datele statistice de pe piață: prețurile aproape că s-au dublat în ultimii 3 ani, iar vânzările au scăzut cu peste 25%.

Comisiile alcătuite din reprezentanții mai multor instituții au început în 10 iulie verificările la centrele sociale din Sibiu, atât cele publice, cât și cele private, se precizează într-un comunicat de presă remis de Prefectura Sibiu. Până în prezent, au fost controlate 42 de centre din totalul de 77 existente la nivel județean. În urma controalelor, au fost aplicate 66 de sancțiuni contravenționale: 14 amenzi în valoare totală de 114.250 lei și 54 de avertismente.

Pensionarii din județul Sibiu primesc, în medie, o pensie lunară cu aproximativ 50 de lei mai mare decât restul pensionarilor din România. Un număr de 4.766.578 de pensionari era înregistrat la finele lunii iunie 2023 în România, cu 914 persoane mai puţin comparativ cu luna precedentă, iar pensia medie a fost de 1.963 de lei, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).

Un cadru didactic care a vrut să-și obțină titularizarea a fost eliminat din examen după ce s-a descoperit că are un ceas smart conectat la internet asupra sa, în sala de examen. Astăzi, 12 iulie, 660 de candidați au susținut în Sibiu examenul de Titularizare.

FC Hermannstadt anunță împrumutul a doi fotbaliști, Benjamin Hanzu și Ionuț Pop, unul mergând la ACS Mediaș și celălalt la CSA Steaua București. Detalii aici.

A 48-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Cântecele Munților” de la Sibiu se desfășoară în perioada 1-7 august 2023 și invită publicul la spectacole folclorice, ateliere de dans, animații culturale în spații neconvenționale, parada portului popular și un eveniment cu specific gastronomic.

Cinema Boutique, despre care Centrul Cultural "Ion Besoiu" susține că este primul cinematograf sibian în aer liber, a fost deschis. ”În serile calde de vară, Centrul Cultural "Ion Besoiu" invită sibienii pe Terasa cu Flori, la Cinema Boutique. Cea mai faină locație și cel mai ieftin bilet! Așa cum s-au obișnuit deja sibienii, prețul biletelor rămâne cel mai mic din oraș: numa' 10 lei”, anunță organizatorii.

Lacătele lăsate de cuplurile îndrăgostite sau chiar de familii pe Podul Minciunilor atunci când vizitează Sibiul urmează să fie îndepărtate. Este o acțiune pe care o face periodic Primăria și pentru care contractează o firmă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus