Luni,
20.05.2024
Cer Senin
Acum
19°C

11 ani de „Vinerea Verde”, din Huet. „Dă culoare, gust și miros îmbietor acestei piețe istorice din inima Sibiului”

11 ani de „Vinerea Verde”, din Huet. „Dă culoare, gust și miros îmbietor acestei piețe istorice din inima Sibiului”

Târgul „Vinerea Verde” a implinit 11 ani de când adună producătorii locali în centrul orașului, anunță reprezentanții Primăriei Sibiu, printr-o postare pe pagina de facebook

Acum 11 ani, Parohia Evanghelică C.A. Sibiu a avut o idee care mai apoi s-a transformat în tradiție: organizarea unui târg cu produse tradiționale și bio, care să adune producătorii de produse alimentare din zona Sibiului și să le ofere posibilitatea să își vândă produsele în oraș.

foto Primăria Sibiu

În primii ani a avut loc în curtea Colegiului Brukenthal, iar mai apoi târgul ”Vinerea Verde” s-a mutat în spațiul Piaței Huet.

Astfel, în fiecare vineri, între orele 8 și 14, aici vin zeci de producători din municipiu și județ care aduc sibienilor și turiștilor legume, fructe, produse de panificație, produse apicole și produse din carne și lactate.

„O zonă preferată de sibieni și turiști pentru promenadă se transformă timp de câteva ore, în fiecare vineri, într-o zonă a deliciilor locale, dând culoare, gust și miros îmbietor acestei piețe istorice din inima Sibiului. Primăria Sibiu aprobă utilizarea domeniului public, ca un mod de a încuraja și sprijini micii producători din zona Sibiului,” scriu cei din administrația Sibiului. 

Citește și Două piețe ad-hoc cu producători locali în centrul Sibiului: Cât costă mâncarea ieșită din mâinile fermierilor

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Silviu

Acum 9 luni

Binevenit ar fi un program ceva mai lung si pentru cei care sunt la munca in acel interval orar.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus